Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sygryda córka wikingów

Doradźcie mi - chodzi o pracę

Polecane posty

Dostałam propozycję zmiany pracy. Nie w swoim zawodzie ale spokojnie sobie poradze. Pensja jest wyższa niż zarabiam obecnie o jakieś 50%. Nienormowany czas pracy. Etat, nie żadne prowizje proponują umowę na dwa lata. 90% czasu miałabym pracować w domu przy komputerze. I to jest dla mnie problem - jak się pracuje w domu? Jak to jest nie chodzić do pracy? Czy przy takiej pracy mozna mieć \"normalne\" zycie? Jak się zorganizować - i czy wogóle mozna wtedy się zorganizować? Jeżeli ktoś tak pracuję - pomóżcie bo mam totalny mętlik i nie wiem co zdecydować.

Trudno powiedzieć, bo to zalezy od Ciebie - od Twojego charakteru, systemu pracy itp. :) Znam takich, którzy sobie to chwalą - w każdej chwili można zrobić przerwę, odpocząć, nie stoi ci szef nad głową itp. :) Ale sa i tacy, którzy nie potrafią się zmobilizować, bo... właśnie nikt i nic ich nie mobilizuje :D

Dzięki:) Problemme jest to że ja nie wiem, czy się zmobilizuje, bo nigdy tak nie pracowałam. Z drugiej strony w obecnej pracy nie mam już szans ani dostać jakiejś znaczącej podwyżki ani awansować. Ale cały czas w domu?

Witam! Bardzo ale to bardzo Ci zazdroszczę że masz ofertę pracy, którą możesz wykonywać w domu. Ja na twoim miejscu nie zastanawiałabym się ani chwili. Moja sytuacja rodzinna powoduje że tylko forma pracy w domu wchodzi w grę, niestety nigdzie nie mogę takowej znaleźć. Napewno sobie poradzisz. Nie wiem jak jest u Ciebie (czy masz męża, dzieci) ale wszystko da się zorganizować. Weź pod uwagę to, że nie będziesz miała nad głową szefa :P, będziesz w swoim prywatnym otoczeniu, a to daje poczucie bezpieczeństwa i swobody. Będziesz mogła narzucić swoje tempo pracy i odpowiadające Tobie godziny. Przerwe zrobisz sobie kiedy będziesz chciała. Życzę Ci powodzenia.

Gość a to ja
tak, to zależy od charakteru. Umiejętności organizacji pracy. Pracuję w podobnym systemie i chwalę sobie to: wykonuję to, co mi się podoba, kiedy mi się podoba. Praca jest bardziej wydajna niż w biurze, bo wiem, że jak szybciej i lepiej skończę zlecenie, to będę miała wolne. Z motywacją różnie bywa. Czasem rzeczywiście kilka godzin nie mogę się zmusić, wtedy robię coś, co akurat w domu trzeba zrobić, a przed oddaniem zlecenia mobilizacja jest taka, że robi się bardzo szybko i najlepiej jakościowo, to taki pozytywny stres. Oczywiście to zależy od człowieka.

Sygryda nie dowiesz się póki nie spróbujesz ;) Ja na Twoim miejscu zdecydowałabym się chyba na zmianę - zawsze to coś nowego, nowe wyzwanie no i... podwyżka :D Skoro w starej pracy nie masz raczej perspektyw, to czemu nie spróbować :) Powodzenia :)

Gość Taka mala ja
Witaj:) Po pierwsze gratuluje, bo posiadanie wyboru to już komfort:) Nigdy nie pracowałam w domu (dopiero zaczynam pracę), niemniej wykonywałam od dziecka coś, co wymagało ode mnie mobilizacji i pogodzenia szkoły z codziennym treningiem kilkugodzinnym w domu. U mnie sprawdzało się to ogólnie patrząc przez 18 lat bardzo dobrze (jasne, że raz lepiej raz gorzej), natomiast moja siostra miała kiedyś pracę w domu i niestety była w tym "niewytrenowana" i cały dzień się jej rozłaził. Pracowała od rana do wieczora i robiła wcale nie tak wiele, wszystko zależy od charakteru. Pozdrawiam:)

Aga------> męża mam, jego praca to głownie wyjazdy przez co mamy raczej mało czasu dla siebie, może gdybym pracowała w domu byłoby lepiej. Dzieci nie mam więc nikt mi przeszkadzał nie będzie. a to ja-----> jak u Ciebie wygląda sprawa z terminami, wyrabiasz się mimo braku bata?:D długo tak pracujesz? szybko przywykłaś? Sorry za te pytania ale odpowiedzi mam udzielić do jutra:o katarina----> ten brak perspektyw to główny motyw że wogóle chcę zmienić pracę.

Gość Rumianek polny
Gratuluję! Jesli jesteś osobą zorganizowaną to sie nie zastanawiaj. Ja tkwie w firmie w której nikt mnie nie docenia, brak perspektyw na rozwój, na podwyżkę, na cokolwiek. Gdybym dostałą taka propozycje nie zastanawiałabym sie ani chwili. Ale niestety :-(

Sygryda 🖐️ skoro już podjęłas decyzję, powiem to, co mam na końcu języka :D BĘDZIESZ MIAŁA MNÓSTWO CZASU NA KAFE :D:D:D:D UWAZAJ, ŻEBY \"JA TYLKO ZERKNĘ\" NIE PRZEJADAŁO CI CAŁEGO CZASU PRZEZNACZONEGO NA PRACĘ :D

Katarina-----> Na razie wystarczy jak potrzymasz do jutra, jadę dogrywać warunki i podpisywać umowę. No i złożyć wypowiedzenie w obecnej pracy. Na szczęście dwutygodniowe wypowiedzenie wypadnie mi na okres zwolnienia lekarskiego więc będzie lekko. dam znać co bedzie dalej i dzięki za otrzeźwienie:D