Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GjertychRoman

46 lat i ciąża. Obciach czy cud?

Polecane posty

Gość eureka eureka
byłby

Gość No obciach

Gość dżamalka
mojego przyjaciela mama w wieku 44 lat zaszla w ciąże. My wtedy mielismy po 16 lat. To byl szok dla jego rodziny, 2 dorosłych dzieci w domu i do tego kolejny szok bo mama jego byla w ciąży blizniaczej....ale wszystko sie dobrze skonczylo, dzisiaj te blizniaki chodza do 5 klasy podstawowki i maja sie dobrze :)

autorko topiku, popatrz na moja stopke :) Dzisiaj moj synek konczy 3 miesiace :) Codziennie rano, wieczorem, w nocy czy tez w ciagu dnia dziekuje Bogu za ten cud czy obciach (niech kazdy nazwie jak chce). Wlasnie lezy to moje szczescie na lezaczku i usmiecha sie do mnie i to jest najwieksza radosc dla matki :) Pozdrawiam Ciebie i Twoja mame i powiem Ci cos. Wiele osob mowi, ze w tym wieku rodza sie chore dzieci...........czasami bywa, ale jest tez opinia, ze dzieci z poznego rodzicielstwa sa bardzo inteligentne :)

Gość mamo41 ciesz sie ciesz
bo juz stara z ciebie dupa i niedlugo sie nacieszysz dzieckiem. a chcesz wnuki? to zadbaj o siebie a nie sleczysz przy komputerze.

Gość srali moooszkiii
jak mozna byc takim chamem,mką ? mamo 41 gratuluję ,to powod do dumy ,nie obciach

Gość karla p.
Dziecko jest największym szczęściem i skarbem, nie ważne ile mamy lat kiedy ono przychodzi na świat :D ale mi się zrymowało :D

srali mooszkiii :D, ja jestem bardzo dumna, tymbardziej, ze moj synek jest slicznym dzieckiem i bardzo pogodnym. Zreszta tak jak ja :) Mam nadzieje, ze tak jak moim corkom, tak i jemu wpoje, ze wysylanie zlej energii wraca podwojnie i sie od tego gorzknieje :) Dziekuje za gratulacje :) i pozdrawiam :)

Gość mamabella
witam wiem ze to jest ryzyko ale naprawdw bardzo pragniemy tego dziecka i juz jestesmy zdecydowani dodam ze mam dzieci i nigdy nia mialam zadnych problemow bedac w ciazy pozdrawiam

Gość czy nie zauwazyliscie ze te

Gość czy nie zauwazyliscie ze
wpisy zaczely sie dwa lata temu moze niech autor wypowie sie jak jrst teraz tyle mu osobo doradzalo moze niech sie podzieli tym co jest teraz

moja Mama w wieku 41 lat urodziła i tez na poczatku szok itp a teraz mam super siostre i jakos sie ułożyło bedzie dobrze nie ma sie co przejmowac czy ludzie beda cos gadadac czy nie bo i tak beda i tak wiec trzeba olewac takie plotkary:) powodzenia napewno bedzie wszytsko dobrze:)

Gość fiołkova
Temat stary dość, ale podnoszę. Mnie mama urodziła w wieku 46 lat. Poród jak i cała ciąża bez żadnych komplikacji, oczywiście nie jestem Jej pierwszym dzieckiem. Choć mogłoby się wydawać, ze taka różnica wieku stworzy ogromną przepaść i trudne relacje, to nie jest to prawdą :) Z moją mamą mogę pogadać o wszystkim, o modzie, chłopakach i intymnych sprawach, nie ma żadnych przedpotopowych poglądów i myślę, że dzięki późnemu macierzyństwu odmłodniała :) Na pytanie tytułowe odpowiadam: oczywiście, że cud :)

Gość Natalia13
Moja mama też jest w ciąży ale ma 40 lat. Ja się cieszę bo mam 2 starszych braci i w końcu może będe miała siostrę. Ale muszę się uzbroić w cierpliwość bo moja mama jest dopiero w 1 miesiącu i nic jeszcze nie wiadomo . Pozdrawiam ;*

Gość do fiołkova
przestań cudować. To jest po prostu wpadka i już. Nie sądzę, że kobieta w tym wieku jest w ciązy poprzez siły nadprzyrodzone. To jest ewidentny dowód na to, że się kochali bez zabezpieczenia.

Gość ttq
obciach...taka stara baba powinna wiedzieć że istnieje takie coś jak antykoncepcja i jak się jej używa...

Gość noszkoda
zobaczymy jak będziesz miała 46 lat i ktoś ci powie stara baba. A coś ty myślała, że seks jest tylko dla młodych, gówniarze po 15-18 lat już się seksuja, to niby dlaczego w tym wieku nie. Szkoda tylko, że nie uważali, chyba, że chcieli tego dziecka.

bosheee, co za prymitywne osoby tu wypisują swoje \"mądrości\" :P:P Wy też będziecie mieć ( wiem, nie uwierzycie :P:) ) po 40 lat i kto wie co jeszcze przed Wami ! Giertych 🌻:)

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
moja babcia miała 47 lat jak urodziła moją mamę i wszystko było ok

Gość ojniemadre stworzenie
BOSKO!!!!! Moja kolezanka ma 43 io jest puierwszy raz wi ciazy!

Gość Reniata44
Witam, nie jestem już taka młoda, mam prawie 44 lata,,mamy już z mężem córkę w zasadzie dorosłą - ma 20 lat, i wygląda na to ,że niedługo będzie miała rodzeństwo. Jeszcze ide w przyszłym tyg. na dokładne badania z krwi- bhcg , żeby potwierdzić tą wiadomość, ale wlasnie zastanawiam się jakie ta ciaza może nieść ryzyko medyczne? poza tym mam jakies dziwne obawy czy oby na pewno takie późne macierzyństwo to jest dobry pomsył?? Corke już dawno odchowalam, mamy z mezem spokojne, zycie, zdaje sobie sprawe z tego ze taki maluch wprowadzi w nie duzo chaosu...

Gość truskawawa
boże. Kobieto masz 44 lata! a tok myślenie jak jakas nastolatka obawiająca się ciąży wpadki. Teraz medycyna jest dużo do przodu a lekarze bardziej z ostrożności kwalifikują ciąże w późnym wieku jako zagrożoną. Oczywiście pewnie ryzyko jakieś jest, ale jeśli jesteś zdrowa to nie powinno być komplikacji. Teraz kobiety po 40 stce zrobilyby wszystko dla ciąży!! Mam starszą siostre , prawie w Twoim wieku, ona zawsze żyła na kocią łapę, ważniejsze było dla niej robienie kariery, a teraz nagle zachcialo się jej dziecka...pytałam skąd taka zmiana, a ona odparła ,że teraz kobiety tak często robią. Że są w dojrzałym wieku, mają dobrą sytuację materialną i marzą o samotnym wychowywaniu dzieci. Moje zdiwienie było naprawde spore,kiedy to usłyszałam...nie zadałam więcej pytań, bo nie byłam pewna czy dobrze ją zrozumiałam, myślałam ,że może chce sobie zafundować In vitro, zawsze miała zaskakujące pomysły na życie, próbowałam ją podpytać co dokładanie miała na myśli, czy może chce adpocji?? W końcu , kiedy obie byłyśmy w pracy przesłała mi pewien wątek, który mi otworzył oczy : http://smyk.com/index.php?option=com_forum&action=thread&id=44071&Itemid=0 i jak się okazuje , In vitro wcale tu nie jest potrzebne, i o adopcje tez nie chodzi - tylko można wykorzystać pierwszego lepszego faceta a moja siostra nie jest jedyną 40 latką , która wpadła na taki pomysł .

Gość joasikk
TO gratuluje ci siostry. Dla mnie to zenujace. jeszcze głupsze jest samo pozne rodzenie. Jestem zdania ze im młodszy rodzic tym lepiej. I z e względów medycznych. I ze względów wychowawczych. Co z tego ,ze starsza kobieta ma wiecej doświadczenia. Ale to już jest wieksza przepasc pokoleniowa!!!! Ja sama pamietam jak chodzilam do LO i mialam koleżankę, ktorej tata miał 70 lat ;/...mój dziadek był wtedy młodszy ;/

joasikk i co z tego, ze Twoj dziadek byl mlodszy, co to ma do rzeczy? Moze jej tata dal jej wiecej milosci niz Twoj? Nie liczy sie wiek, liczy sie co rodzic starszy czy mlodszy moze przekazac swoim dzieciom.

Gość alka01
mamabella napisz czy udało Ci się zajść w ciążę. Ja mam 47 lat i też zapragnęłam mieć dziecko. Można zrobić badania prenatalne, ale ponoć jak nie faszerujesz się jakimiś lekami to powinno być dobrze. Żałuję ,że kilka lat wcześniej nie zdecydowałam się na dziecko. Lepiej późno jak wcale.

Gość 47 lat
o ludzie.... weź się babo puknij...

Gość alka01
Napewno jesteś ze wsi

Gość weronika_22_1987
nie mam nic do kobiet chcących zajść w ciąże w późnym wieku pod warunkiem, że są mężatkami i zapewnią dziecku spokojne wychowywanie, zrozumienie i przede wszystkim miłość.. nie wyobrażam sobie sytuacji, że nie mam np. ojca...to tragedia dla dziecka..

Gość weronika_22_1987
a co do ludzi to w tych czasach są podli i wredni.. z byle powodu potrafią Ciebie obgadać..jak młodo urodzisz to gadają, późno urodzisz też gadają..niedługo będa przeciwni macierzyństwu w każdym wieku.. nie mam pojęcia skąd to się bierze..takie chore podejście.. chyba z zazdrości.... nigdy nie zdarzyło mi się krytykować 18 nastolatek, które rodzą, ani tych po 40..to jest każdego indywidualna sprawa kiedy założy rodzinę..a pozostali powinni ich wspierać, a nie kłody pod nogi..