Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justaaaaaaaa

czy kobiecie po cc jest trudniej schudnąc?????????????????????

Polecane posty

Gość justaaaaaaaa

no wlasnie jak to jest nieraz czytalam ze brzuch ma sie odstajacy i jest trudniej schudnac wogole to prawda???juz sama nie wiem co mam o tym myslec wiec dziewczyny rodzace po cc wpisujcie czy latwo wam bylo wrocic to poprzedniej wagi czy faktycznie sa z tym problemy prawdopodobnie bede miala cc z jednej strony bylam z tego zadowolona, bo moja mama miala rozne przeboje z naturalnym porodem , wiec myslalam ze bedzie to lepsze dla dziecka.no ale teraz to juz zglupialam

Gość justaaaaaaaa
a no i wpiszcie ile wazylyscie przed zajsciem w ciaze , przed porodem a ile teraz i ile czasu minelo z gory dziekuje za wpisy pozdrawiam

Gość justaaaaaaaa
zadna z was nie jest po cc?????????????????

Justalo ja przed porodem ważyłam 55 kilo w dniu porodu 60 kg, trzy dni po porodzie (cc) 53 kg, trzy miesiące po porodzie 48 kg, teraz pół roku po cc ważę 46 kg, brzuszka brak ale karmię cały czas piersią więc to chyba ma znaczenie. Pozdrawiam.

Gość nonono
a co ma dziecko do twojego chudniecia, jak bedziesz chciala to schudniesz czy po cc czy po normalnym porodzie a ze ciezej to co? a co wazniejsze dobro dziecka czy twoja figura?

Schudnąć nie jest trudniej. U niektórych kobiet pojawia sie inny problem, ponieważ po cesarce macica wolniej obkurcza się i matce po cc dłużej sterczy brzuch.

Gość justaaaaaaaa
to dbrze ospokoilam sie troche bo oczywiscie mama zamiar karmic piersia moje malenstwo slonko nie wiem czy dobrze zrozumialam to w ciazy przytylas tylko 5 kilo!?!?!?!?!?!?!?! wszystko z malenstwem bylo ok?

Ano 5 kg, na szcęście z Małą wszystko ok, chociaż położna i ginekolog załamywali ręce na każdej wizycie i wróżyli mi kilogramowe dziecko (Mała ważyła 3550g po urodzeniu). Ja na początku ciąży strasznie schudłam bo były problemy i mnie to nerwowo wykańczało, potem cukrzyca ciążowa, diea cukrzycowa i znowu zamiast do przodu waga spadała, na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Gość SZWEDZIA
ja miałam normalny poród przed ciazą 65 do porodu 77 czyli 12 kg do przodu A TERAZ CHOĆ CAŁY CZAS KARMIE PIERSIĄ TO NIC NIE CHUDNĘ (WAŻĘ 72) WIĘC NIE WIEM CZY KARMIENIE MA WPŁYW NA UBYTEK WAGI ale macica obkurczyła sie błyskawicznie i brzuch szybko zmalał.TAK BARDZO BYM CHCIAŁA SCHUDNAĆ.!!!

Gość SZWEDZIA
DODAM ŻE JESTEM TRZY MIESIĄCE PO PORODZIE!!!!

ja nie mialam tak dobrze jak slonko;) ale tez calkiem niezle:D przed ciaza wazylam 65kg, przytylam do 82kg. 4mc po cesarce warzylam 62kg i byylo mnie pol tej co przed ciaza:D - takie mialam wrazenie przynajmniej. A co pomoglo mi zgubic kg- karmienie piersia ;) pozdrawiam

Gość sass
Przed ciążą 60 kg, do porodu 67 kg. Dziecko ważyło 3 800. Miałam cesarkę. Praktycznie od razu miałam płaski brzuch. Myślę, ze to bardziej chyba kwestia wieku. Po trzydziestce generalnie wolniej sie chudnie.

justaaaaa ja mialam 23 lata jak urodzilam. obylo sie pbez problemow-ale mialam diete zeby synek nie mial kolek i mysle ze to tez mi pomoglo: nie jadlam nic tlustego , smazonego, pieczone to chyba po 2 mc zaczelam. mieso- kurczak, indyk, krolik, zadnych slodyczy, zero cukru, malo soli. duzo wody mineralnej, nie pilam sokow ani kawy. zero owocow, jedynie jablka i to piwczone. na warzywa na poczatku tez trzeba uwazac. pamietam ze pilam soki wylacznie wlasnej roboty z burakow i marchwi:) ziemniaki, makaron, kasza ryz - oczywiscie;) Bardzo uwazalam- nie obylo sie bez kolek, ale nie byly takie straszne. A ta dieta to byla pierwsza dieta w moim zyciu ale mysle ze pomogla synkowi i mnie:D

Ja mam 29 więc na porodówce już byłam \"starą pierwiastką\" więc chyba wiek tu nie ma wielkiego znaczenia.

Gość gość
Ja przytyłam 12 kilo w ciąży, Ale po tak mi się pogorszył wynik tarczycy że 10 mi zostało. I żadne cuda nie pomagają. Nie obarczam tym cc. To raczej nie ma znaczenia. Tak samo z pokarmem. Ja miałam pokarm w standardowym czasie.