Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eliska111

karmienie mieszane

Polecane posty

Gość eliska111

ktora z was karmi piersia a dokarmia mlekiem modyfikowanym?? kiedy podajecie butle? czy takie rozwiazanie jest dobre?

Stosowałam karmienie mieszane odkad mały skończył miesiąc i ciągnęliśmy mieszane karmienie przez 4 miesiące. Na początku podawałam raz dziennie butlę w okolicy południa. Po miesiącu częściej, na zmianę pierś, butla z modyfikowanym, butla z odciągniętym mlekiem. Odnośnie drugiego pytania to w naszym przypadku takie rozwiązanie było dobre. Ale każdy przypadek jest inny ;)

Piszą dalej ;) ale wiadomo różnie bywa z tym karmieniem, sytuacją jako taką w ogóle itd Czasami mamom udaje się tak bardzo długo karmić dziecko, czasami krótko..

Gość eliska111
moj synek ma 7 tyg a ja mam jakies "załamanie"z pokarmem

Witam :) ja karmię \"mieszanie\", tzn podaję butelkę z moim pokarmem, a raz - dwa razy dziennie z Nutramigenem. Piersi córka nie akceptuje niestety. U mnie takie karmienie jest przymusowe, bo odciągając mleko nie jestem w stanie \"naprodukować\" go więcej.

ja tak karmię. raz lub dwa razy daję butlę z NAN Ha 1, za miesiąc wracam do pracy i muszę przyzwyczaić dziecko. a ile Twoje ma miesięcy bo moja trzy i pół?

Gość Francuska Jeaklina
założyłam podobny temat.Pomozecie mi tez odpowiedzieć?

Gość Francuska Jeaklina
Dziewczyny zapytam szybko. Jest możliwe aby dziecko było karmione naturalnym mlekiem mamy, w razie nieobecności mamy- odciagnietym mlekiem w butelce, i czy jest mozliwe również karmienie butelką ,ale mieszanką. Czy dziecko nie dozna szoku?czy nie zaszkodzi to noworodkowi kilku miesięcznemu? Ile muszą trwac przygotowania i próby zanim dziecko zje z butelki odciagniete mleko czy tez mieszankę. prosze o dokładne odpowiedzi poniewaz wiele rzeczy w tym temacie mnie nurtuje odnośnie karmienia. Planuję karmić piersią do końca macieżyńskiego.W między czasie będę w domu nie zawsze obecna i chciałabym powierzyc opiekunce bądz babci dziecka karmienie butlą moim mlekiem lub modyfikowanym. Czy czekają mnie kłopoty?