Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość macarena

wyschnięte,piekące usta

Polecane posty

Gość macarena

Ciągle muszę używac pomadek ochronnych na usta.Jak ich nie stosuje to mam usta wyschnięte i mnie pieką? Co zrobić lub co zastosować aby zlikwidować tą dolegliwość?

ja mam tak samo, tyle, że nie musi to być ochronna pomadka, wystarczy nawet szminka - byle nie wysuszająca. nie walczę z tym, po prostu używam pomadek, gdy czuję, że usta mi wysychają ;) to tak, jak z kremem do twarzy - gdybym go nie użyła, czułabym ściągniętą skórę. zatem normalne, że używam go po każdym myciu twarzy. natomiast na usta trzeba nakładać coś częściej, bo ściera się to podczas jedzenia i picia. a skóra na ustach jest jeszcze delikatniejsza niż na twarzy, nie ma gruczołów łojowych, które by ją natłuszczały. a skoro pomadki ochronne Ci pomagają, to po prostu ich używaj. problem zaczyna się wtedy, kiedy pomadki przestają pomagać...

Gość vfdvfd
na suche i pekające usta najlepszy jest miód,codziennie albo co drugi dzien smaruj usta miodem lub twarozkiem wymieszanym z miodem posiedz tak z taka paćka chwile a potem zliż, usta wydadza sie większe, będa odżywione i będa mialy gładką powiechnie, czasami tez pomaga peeling zrobiony szczoteczka do zebow, ale tak delikanie zeby nie popękaly jeszcze bardziej,a potem ładuj miód, na pewno pomoze sprawdziłam na sobie :)

też słyszałam, że miód pomaga. Czasem sama smaruję wieczorem.

Gość bla ble blu
Mi akurat miod nie pomagał a bylo odwrotnie. Usta piekły i to bardzo. Nawet dobor pomadki byl trudny az w koncu trafilam na ochronna pomadke z AA (taka niebieska i kosztuje niecale 4zł) i jak reka odjąc. A naprawde dlugo nie moglam sobie dac z tym rady. Uzywalam nawet wazeliny natluszczajacej na usta i to grube warstwy ale rano budzilam sie i mialam taka skorupke ktora musialam zerwac po czym usta znowu piekly i na nowo robil sie taki zrogowaciały naskorek. :-(

Gość e tam....
balsam do ust Tisane z apteki

popieram że wazelina kosmetyczna jest najlepsza. Nic lepiej nie natłuszcza i regeneruje uszkodzonego naskórka :)

a ja polecam kremik Oriflame w takim malutkim pudełeczku w kształcie jajeczka :) jest niezastąpiony.

Gość anabanana
hmmm... ja jestem chyba uzalezniona od pomadki ochronnej,nosze ja zawsze przy sobie nawet z nia spie poprostu potrzebuje nawilzac usta co jakies 10min i to od wielu lat,probowalam kiedys pokonac to dziwne przyzwyczajenie ale nie udalo mi sie no coz kazdy z nas ma jakiegos zajoba :-)