Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona211

podwyższona Prolaktyna!!!!

Polecane posty

Gość Przestraszona211

Ostatnio zrobiłam sobie badania hormonalne,bo lecze się od wielu lat na trądzik i nic nie pomaga. Wszystkie hormony są w normie oprócz prolaktyny. Mam 43.52ng/mL a norma jest do 26.72. Ginekolog przepisał mi Bromergon i Yasmine, zanim wezme Bromergon mam jeszcze zrobić badanie DHEA-S. Czy ktoś wie co to jest? Jaka jest na to norma? I czy ktoś też brał te 2 leki na raz bo chciałabym wiedzieć jak się moge po nich czuć i jakie moga być rezultaty? Poza tym ginekolog kazał mi iśc na badanie RTG-siodełka tureckiego żeby wykluczyć Gruczolaka przysadki. Czy ktoś wie ile to kosztuje i jaki lekarz mi wypisze na to skierowanie zebym nie musiała płacić za to badanie bo u ginekologa byłam prywatnie więc on nie mógł tego zrobić. Czekam na wasze odpowiedi?????

Topik wyżej-cale 200 stron o tym piszemy. Prl owszem masz podwyższona-to jedno, DHEA to hormon wytważany przez nadnercza. Jego nadmar może świadczyć o nadczynnosci tych gruczołów. Normy dla DHAE to 35-430 ug/dl(ja miałąm w takch jednostkach).A jak u Ciebie z androgenami-testosteron i androstendion? Yasmin to tabletki antykoncepcyjne i szczerze mówiąc w ulotce Bromergonu pisze czarno na białym że tabletek nie powinno sie zażywac bo podwyższaja prl. Z tym problemem zapraszam na topik o prolaktynie, tam były juz niejednokrotnie poruszane takie wątpliwości. RTG siodelka tureckiego mozesz zrobic na skierowanie. Na tmografie czy rezonans dlugo sie czeka , nie wiem jak z tym.

Gość Przestraszona211
hej:) dzięki Lusia_79 za reakcje na moja wypowiedz,wiem ze jest na tej stronce duzo tych wypowiedzi bo juz sporo przeczytalam, ale nadal niewiele wiem i boje sie o moj organizm, ale zle wczesniej napisalam bo faktycznie mi lekarz przepisal bromergon ale do tego Jeanine a nie Yasmin i o takiej mieszance nie czytalam. Inne hormony mam w normie,ale czekam jeszcze na wynik dhea-s zanim wezme leki. Z tym Bromergonem to nie wiem jak jest dokladnie bo ja z kolei slyszalam ze go sie stosuje na obnizenie prolaktyny i tak tez wynika z tego co pisza dziewczyny na tej stronie??? pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos mi jeszcze odpisze

Gość duphaston
przeczytaj ulotke bromokryptyna wyklucza sie z pigulami.