Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania147

SPOSOB na PLASKI BRZUCH

Polecane posty

Gość ania147

CZesc.Jestem szczupłą dziewczyna ale mam wystający brzuch.Głównie dolna czesc brzucha jest widoczna(fald grubej skory jak u osoby otylej- straszne).Staram sie ćwiczyc miesnie brzucha( sklony, brzuszki) ale odczuwam bol kregoslupa.CZy moj problem wynika,ze slabych miesni brzucha a moze ze zlej diety?Czy znacie jakies sposoby na plaski brzuch, odpowiednie cwiczenia, kosmetyki, diety?Bardzo prosze o porade.

Gość nie trzeba cwiczyc
by miec plaski brzuch, wystarczy sie nie obzerac, zjedz tak by nie byc nazartym, zauwaz,ze wraz z kazdym kesem rozpychasz zoladek, staraj sie tyle jesc , bys nie widziala ,ze po zjedzeniu sie powiekszyl.Poza tym moglabys ograniczyc slodycze i produkty z bialej maki, to powinno starczyc

czy boli cię kręgosłup czy mięśnie pleców? jeśli mięśnie pleców, to możesz dalej ćwiczyć, wyrobią się :) ale jeśli boli cię kręgosłup to albo znaczy, że źle wykonujesz ćwiczenia i tylko sobie szkodzisz, albo możesz mieć jakąś wadę kręgosłupa (skrzywienie?) i wtedy też może się okazać, że ćwiczeniami pogarszasz sytuację...

Gość martusia87
Chciałam też przypomnieć, że brzuch może być większy na dole, nie z obrzarstwa lecz dlatego, że w organiźmie gromadzi się dużo wody, najlepiej to widać kiedy chce nam się siku, ale nie możemy iść załatwić potrzeby, z różnych powodów, wtedy brzuch, zwłaszcza na dole, znacznie się powiększa. Jeśli jednak twój brzuch wymaga trochę rygoru to polecam nie tylko ćwiczenia lecz także masaże, stymulują przemianę materii, poprawiają napięcie mięśni i co najważniejsze ujędrniają i uelastyczniają skórę.

Gość kupowaczka spodni
a ja od kiedy nie jadam typowych domowych obiadków mam brzuch w o wiele lepszym stanie, co prawda czuję że jest warstewka tłuszczyku jak np siedzę ale jak stane bokiem do lustra to jest płaski,a kiedyś to był po porstu ooogromny wyglądałam jak w ciązy :-)

Gość agatka____
no bo glowna rzyczyna lezy w tym, nie co jemy (chociaz to tez ) ale jak jemy, My Polacy lubimy sie obzerac, tzn na obiadek np ziemniaczki, schabowy, jakies warzywko, co jest po prostu zasmnmiecaniem organizmu w tym na pierwszym miejscu zoladka.jak sobie ma zoladek poradzic z takim jedzeniem skro nie wiem za co sie tak naprawde zabrac.czy za ziemniaki? skrobia, czy za bialko, mieso? czy moze warzywka? nalezy nie laczyc w ten spsosb posilkow, w innym wypadku zwyczajnie odklada sie pokarm w jelitach i nietrawiony wypycha je. Duzo pic i zdrowo sie odzywiac,a brzuszek plaski sie pojawi ;)

ważna zasada podczas robienia \"brzuszków\" po pierwsze nie powinnas robić brzuszków do końca tylko troche podnosić łopatki od ziemi, w przeciwnym razie obciążasz kręgosłup. po drugie podnosząc łopatki powinnaś pilnować by wzrok był skierowany ku gorze. po trzecie ZAWSZE po brzuszkach powinnaś rozciągnąć mieśnie brzucha, kładąc sie na brzuchu i podpierając na rękach po ostatnie po serii brzuszków zrób grzebiety To bardzo ważne! Wzmacniasz tym samym miesnie kręgosłupa. Jeżeli boli Cie kregoslup przez kilka dni porob same grzbiety (okolo15-20) wzmocnisz mięśnie:)

Gość jak bolą Cię plecy
mam na myśli kręgosłup, to zapisz się na Pilaste. Wzmacnia brzuch, rzeźbi mięśnie i jest bezpieczniejszy dla kręgosłupa od brzuszków. Sama mam skrzywienie, brzuszki są dla mnie bolesne, ale pilates pozwala mi zachować piękny, delikatnie umięśniony, płaski brzuch.

Gość buka poka
Masz na brzuchu tłuszcz czy masz wzdęcia? Jeżeli wzdęcia to musisz poszukac przyczyny. Jeżeli tłuszcz to wejdz na forum fitnes na aerobiczną 6 weidera i tam na pierwszej czy drugiej stronie są bardzo fajne ćwiczenia na mięśnie brzucha. Nie chodzi mi o samą a6w tylko któras z dziewczyn akurat w tym topiku je opisała. Kręgosłup po nich nie boli, bo leżysz na ziemi i ruszasz nogami.

Gość ania147
Dzieki za odpowiedzi. Moj brzuch to napewno nie wynik wzdec tylko falda tłuszczu(chociaz jestem naprawde szczupła osobą).Odnosnie PILATES zapisze sie napewno.Skoro padlo tu stwierdzenie, ze te cwiczenia nie obciazaja kregoslupa to mysle,ze warto sprobowac.Pozdrawiam

Gość Lacosta19
Dziewczynki kręćcie się na hula-hopie ! To naprawdę świetna rzecz aby mieć sexy brzuszek . W sklepie sportowym ok.5-10 zł kosztuje . Im większe kółka tym lepsze ( na początek ) . Wystarczy kilkanaście minut dziennie ( z przerwami ) . dodam że jest to świetna zabawa ! Świetnie pracują mięśnie brzucha i bioderki . Ja mam w pasie 59 cm i płaski brzuszek którego wszystkie dziewczyny mi zazdroszczą :) PS ta hula-hop to taki mój sekrecik :P