Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolik

dretwienie nog przy tabletkach anty

Polecane posty

Gość kolik

dziewczyny pomozcie, zaczelam zazywac tabletki pierwsze w moim zyciu i zaczynaja mi dretwiec nogi, czy tak jest na poczatku czy trzeba je odstawic, innych skutkow ubocznych nie mam, piszcie prosze

Gość kolik
dziewczyny pomozcie!!!!

a długo to trwa? idź do ginekologa, moim zdaniem jeśli to sie będzie utrzymywało to powinnaś zmienić tabletki. jakie bierzesz?

Gość JA TEZ TAK MAM..
tEZ BIORE TABSY.. no i ostatnio dosc czesto dretwialy mi nogi - szczegolnie lydki lub cala noga, a palce to mi sie dostownie wykrecaly... dos nie mile przezycia... lekarz polecil mi picie magnezu z potasem i duzo wody... no i niby jest lepiej.. bhu sama juz nie weim.. do tego tez streczing :) lub jakas aktywnisc sportowa.. boje sie bo mam 22lata i niezby ciekiawie to widze..... nie mam zileonego pojecia.. Biore Yasmin.

Gość kolik
biore microgynon, chyba zaczne brac magnez z witamina b6 podobno to poprawia krazenie? tez bierzecie magnez rownoczesnie z tabletkami? ta dretwienie nie jest takie straszne ale je czuje

Gość biorę harmonet
też tak mam :( jak siedzę to nie mogę nogę na nogę zakładać bo czuję że mi drętwieje...czasem mnie też taki bolesny skurcz złapie,właśnie w łydce....a jak pochodzę sobie na obcasach to w palcach...jak to przeczytałam to wychodzi mi że już prawie kaleka jestem ;)

Gość kateeee
mi tez tak dretwieja sprobowac z tym magnezem? ma ktos tez taki problem? znacie jakies sposoby?

Gość mi tez tak.....
dretwieje ale tylko jedna noga az do samych koncow palcow i zmieniam tabletki na inne. to skutek uboczny wiec trzeba reagowac -nie jest to moj jedyny skutek uboczny dlatego zmieniam tab

Gość kateeee
ja mam tylko to dretwienie jedyny skutek uboczny, poza tym innych nie mam, czuje sie dobrze, czy zatem musze zmieniac od razu tabletki?

Gość mi tez tak.....
nie wiem. ja dodatkowo mam bole piersi i okres bolacy w czasie przerwy i wole zmienic niz pozniej z tych skutkow ubocznych jakies chorubska sie rozwina . a przy ktorym opakowaniu jestes?????bo jak w 3pierwszych to zostan przy tych tab bo moze sie uregulowac . ja jestem po 4 opakowaniu i wiem ze skutki uboczne powinny juz nie wystepowac od 3 opakowania wiec zmieniam tab na inne , mam nadzieje ze tamte beda dobre dla mnie

Gość kateeee
ja mam dopiero pierwsze opakowanie a dokladnie siodma tabletke wiec nie wiem chyba przez 2 miesiace moze cos byc nie tak prawda?

Gość lilkaiaka
polecam magnez mi pomogl tez tak mialam na poczatku jak wy. tabletki anty podobno wyplukuja magznez z organizmu

Gość kiillll
ja mialam bole glowy teraz dretwienie ale to dopiero moje pierwsze tabsy

Gość mi tez tak.....
no wiec Ty sie nie przejmuj bo mozliwe ze to przejdzie bo organizm sie dopiero przyzwyczaja do tab. a ja wiesz przez 3 opakoania nic mi nie bylo a nagle w czwartym opakowaniu same przeboje(tez novynette) wiec widac ze tab nie sa dla mnie

Gość aggguś
najpierw pij magnez i zobacz czy objawy ustąpią ,a jesli nie ustapia to zaprzestan brac tebletek bo to mogą byc pierwsze objawy zakrzepicy

Gość radze wam tego nie lekcewazyc
kiedys bralam harmonet nie mialam dretwienia konczyn, ale inne skutki uboczne musialam odstawic zaczelam brac yasmin.... i tak mialam nogi rece .... wszyscy mi mowili ze trzeba to odstawic ze to powazne objawy, olalam to, teraz mam okropne nogi, popekaly mi zyly:( Juz nie biore tych tabletek, ale zaluje ze od razu ich nie odstawilam.

Hmm ja od 4 mies. biorę Cliest i czuję może nie drętwienie, ale takie coś w łydkach, ciężko to opisać, odczuwam to jakby krew przestała krążyć. Nieprzyjemna sprawa. Leżenie z nogami w górze pomaga, ale na krótko. Wiadomo, że tabletki na krążenie dobrze nie wpływają, wręcz przeciwnie :( ale wcześniej parę lat brałam Logest, jeszcze wcześniej parę miesięcy Mercilon - było o wiele lepiej. Chyba wrócę do Logestu... chociaż 2 razy droższy :o