Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietka--kokietka

Co to może być? Pomożecie?

Polecane posty

Gość Kobietka--kokietka

Chodzi o to, ze na mojej skórze zauważyłam niepokojące zmiany... na twarzy wyszły mi takie dwie krosty, a właściwie to nie są krosty. Wyglądają tak, jak rana po ugryzieniu komara długo drapana (nie czerwone, tylko takie dwa bąble)... co to może być? Myślałam, że to pryszcze, ale nie widać białego czubka, a mam to już jakieś 2 dni...

Gość uczulenie może
??

Gość Kobietka--kokietka
nie jestem na nic uczulona... a na twarz nakładam tylko podkład lub puder, myję wodą, oczyszczam maseczkami z glinki i punktowo używam benzacne...

Gość uczulenie może
wiesz? ja też nie byłam na nic uczulona - do czasu aż się okazało, że jednak jestem:(

Gość Kobietka--kokietka
aha.... ale czy ktoś mi może coś doradzić?? Co zrobić? Zaraz idę zrobic sobie maseczkę glinkową...

Najlepszy to będzie dermatolog. A tak poza tym, to też może być uczulenie. Ja np. nigdy nie miałam uczulenia na zwierzaki, sama mam kota którego przytulam itd, a jak dostałam od teściowej na czas urlopu kocura (ogromny, czarny, wykastrowany), to dostałam takiej alergii że wow! Bąble na twarzy i dekolcie, swędzenie, łzawienie oczu, 38 stopni temp.... Jeśliby to była alergia, to strzel sobie solidną dawkę wapna parę razy i zobaczysz czy trochę powstrzymuje, ew. łyknij jakieś tabletki na alergię.

I chyba generalnie wapno może pomóc nawet jeśli to ma inne podłoże, a napewno krzywdy Ci nie zrobi.

Gość Kobietka--kokietka
dziękuję za odpowiedź:) ale to raczej nie uczulenie. Nie wyglada... a z resztą nie miało mnie co uczulic.

Gość hehehehhehaaa
A ja mialam podobne takie krosty i to byly poczatki Ospy:P

Gość Kobietka--kokietka
ospę już miałam :P

Jeszcze jedna opcja to picie naparu z bratka. Mój brat jak miał wypryski, to pił codziennie i faktycznie sporo mu to pomogło. Z tym że u niego to na 100% były wypryski, bo to było w okresie dojrzewania.