Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARDZO TESKNIE

BARDZO TESKNIE ZA TOBA...

Polecane posty

no to ja też coś dodam:-) Tęsknota fioletowa... ...jak polny fiołek ukryty w leśnym runie wypatrujący promyka słońca tęsknota drzemiąca w cichych zakamarkach wrażliwej duszy dopełnia swym kolorem jej wnętrze tęsknota fioletowa bezustannie na spełnienie czekająca...

się porobiło.... erotycznie - eterycznie... mocno poetycznie..... nauczyciel\'u - za zeksem oczywiście można tęsknić ale ta tęskota to marzenia także a może przede wszystkim - za tym co już było, za tym co zdarzyć się może... tęsknię za dotykiem dobrym - za śmiechem, za zabawą, za przyjemnoscią... za obecnością.... ale także za różnorodnością... wyobraźnia pod oczy podsuwa rózne obrazy i tęskniąc za bliskością tego drugiego człowieka jednocześnie marzę o tym jak bliskość ta wyglądać może..... i dołożę kilka strofek do tej wymiany myśli... polecając zwrotkę ostatnią z tego oto wiersza: ŻAL (Antoni Słonimski) Gdy Cię spotkałem po raz pierwszy Mokre pachniały kasztany Zbyt długo mi w oczy patrzałaś- Ogromnie byłem zmieszany Pod mokre płaty gałęzi Szedłem za Tobą w krok Serce me trzymał w uwięzi Twój fiołkowy wzrok Dawno zużyte słowa Wróciły do mnie znów I zrozumiałem od nowa Znaczenie prostych słów I tak się jakoś stało Ze bez tak pachniał - jak bez I słowo pachnieć - pachniało I łzy były pełne łez Tęsknota, słowo zużyte... Otwarło mi swoją dal... Jak różne są rzeczy ukryte W króciutkim wyrazie: żal ****** pozdrawiam miłego 🌻 życząc....