Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niebieska sukienka

nie trzeba bedzie klekac w kosciele-slyszeliscie?

Polecane posty

Gość racja racja
myślę, że Malutkiej chodziło o to, że Bóg nie powinien być wyobrażony przez katolików jako istota nad głowami, w niebie, żyjąca w oddaleniu od ludzi lecz jako dobro, które jest w każdym człowieku, które krąży między nami. Bóg jest wszędzie, w każdym żebraku.

Przepraszam za literówki wczesniej, nie zawsze mogę prześłedzić wzrokiem co napiszę. Chodziło mi właśnie o to, że religie oparte na rytuałach nic nam nie dają, Zamiast być drogowskazem chcą zastąpić drogę. Bez względu na to jak jajko będzie wielbiło ptaka nigdy nie będzie machać skrzydłami. Gdy pęka skorupka jajka nie ma pewności co będzie, nkie ma innej możliwości inaczej nie poznamy, nazywamy ręce składamy ale to tylko opowieści, przez opowieści nikt nie poznał Boga, jego nie można pojąć, ale można doświadczyć i wtedy nic nie jest takie samo.Ja niczego nie znam i nie wiem ale sięgam po wiedzę dalej niż godzi się na religia, dalej niż pozwala nauka i dziękuję że mogę:)

Gość ja tam nie wiem racja racja
o co jej chodzilo tylko ze trzeba sie deklarowac zeby nie bylo niejasnosci... kwestia wyobrazenia sobie jaka jest natura Boga to powazna sprawa. Kosciol k ma swoj poglad na ten temat i nie bedzie zmienial wiary dlatego ze komus sie podoba widziec Boga jako jakas energie rozproszona. nie mowie ze tak nie jest ale dzis czesto najazdy na kosciol maja tylko jeden cel...wytlumaczenie SOBIE ze nie przestrzegajac zasad robie dobrze bo ONI sie myla.

Gość A skad ta pewnosc ze Bog
jest facetem? Raczej w ogole nie ma plci

Gość racja racja
poczytaj Pismo Święte. Bóg jest wszystkim i to nie jest odkrycie nikogo z forumowiczów psalm 139:7-13, Księga Jeremiasza 23:23 psalm 139:1-5, Księga Przypowieści 5:21 i najprościej jak się da, żebyś zrozumiał http://www.katecheza.info/dzieci/29k.html

Gość nie martw sie o mnie
ja doskonale rozumiem hehehehe ale obawiam sie ze nie kazdy rozrozni te delikatna kwestie. a po drugie ta stronka nie jest wiarygodnym zrodlem wiedzy na ten temat. panteizm, panenteizm...stare jak swiat dyskusje no i jesli sadzisz ze juz odkrylas nature Boga to mysle ze powinnas dac znac mediom :P bo do tej pory nikomu sie to nie udalo.

udało się wielu osobom, nie rozumiem co mają do tego media:) tak mówią dzieci w Kanadzie a jest róznica w rozwoju duchowości, co widać chocby po wypowiedziach

Gość racja racja
tak. teraz mam już pewność. ty się po prostu chcesz kłócić. poczytaj te psalmy.

Gość nie martw sie o mnie
udało się wielu osobom, nie rozumiem co mają do tego media--------WOOOOOW odkrylas nature Boga hehehehehe mysle ze powinnas zalozyc WLASNY kosciol :)

Gość rumiany Boluś
cus mie lupie w kregoslupie.