Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anytyperspirant

A CO SADZICIE O SPOWIEDZI? ja mysle ze to chore, kontrolna ksiezy nad ludzmi

Polecane posty

Gość anytyperspirant

nie ma o niej mowy z biblii, wprowadzono odpusty czyli odkupywanie grzchow za kase. a teraz chodzimy do konsfesjonalu i za to Ze klamie np. odmawiam zdrowaske. bezsens

Gość normalka to jest
jesli nie jestes katolikiem to chyba nie powinno Ci to przeszkadzac...

Gość anytyperspirant
odrzucam spowiedz. nie zostala ustanowiona przez Jezusa tylko przez ksiezy.

Pewnie, ze bezsens, a potem taki \"ksiądz\" który Cie wyspowiada z tego , ze skłamałes pojdzie bawić się w kasynie :D potem za długi zaciągnie kredyt Następnie pojedzie w pizdu...fiuuuu....;) I zagra nam na nosie :P

Gość normalka to jest
najgorzej kiedy na tematy pewne wypowiadaja sie ignoranci :) tym gorzej jesli mjaa nicka filo zofia heheheh nie majac pojecia o czym pisza...

Gość anytyperspirant
ja sie spowiadam w modlitwie do Boga, nie chodze do konfesjonalu.

Gość normalka to jest
coz... mnie to cieszy jednak oczywiscie ze sam kk sie rozpadnie dzieki takim katolikom :P ale osmieszasz myslacych ludzi filo... zabierajac glos w temacie na ktorym sie nie znasz co pokazuja Twoje posty.

Gość racja racja
akurat pisząc o księdzu, który zaciągnął ogromny kredyt 300 000 zł, niby to na remont kościoła, a w rzeczywistości na spłatę długów hazardowych, to Filo Zofia pisze o faktach. wczoraj był reportaż o nim.

Gość ogórek
do antyprespiratna ---> "idźcie i nauczajcie, komu odpuścicie grzechy temu będą odpuszczone, a komu zatrzymacie będą zatrzymane" - to słowa Pana Jezusa do apostołów - z Pisma Świętego, więc nie pieprz głupot tylko dokształć się :( a przymusu uczęszczania do Kościoła, tudzież do spowiedzi nie ma :O

racja racja -----> przeciez to nawiedzone proste baby, chcą błysnąc elokwencją i dobrymi radami, tylko jakos nie są na bieżąco z niusami :o Śmieszą mnie, ale ja bawię się doskonale :D

Gość anytyperspirant
no ty chyba nie wiesz co te slowa nzacza:O tu chodzi o wybaczanie jedni drugim, nie o spowiedz

Gość coz...
hehehe widze ze dla niektorych ksiadz = Bog...... interesujacych rzeczy na tej filozofii ucza :P moze by wypadalo poczytac zanim sie zacznie robic z siebie specjaliste od religioznawstwa :)

Gość racja racja
przecież nie robi z siebie specjalisty od religioznawstwa. podaje tylko fakty. po prostu jej nie lubisz i na siłę próbujesz znaleźć przyczynę, żeby się z nią pokłócić?

Gość fakty te sa znane
mnie osobiscie a nawet wiecej znam takich ale nie uwazam zebym zaczal tak rozumowac "logicznie" ze: zli ksieza sie zdarzaja ksiadz = kosciol to kupa g..... coz.... ksieza to tez ludzie co niektorzy nie do konca rozumieja :P

Gość racja racja
Tu nie było analogii ksiądz-kościół, ale analogia ksiądz-spowiedź. Iść do księdza, któremu się nie ufa i mówić o swoich najskrytszych tajemnicach, to temat topiku i wypowiedzi Zochy, nie zaś cały kościół katolicki a tym bardziej nie idea religijnosci.