Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezradna...

Koniec z cycem!!!!

Polecane posty

Gość bezradna...

Jak odzwyczajałyście swoje maluszki od cyca???

Gość nie bENdzie
ja odzwyczajałam od piersi, więc nie pomogę :P

Ja mam z tym problem dlatego smam poczytam chętnie jakieśporady :) Tym bardziej, że moje dziecko nie chce pić mleka modyfikowanego... :(

Mnie też to czeka, narazie corka ma 8 miesięcy i postanowiłam karmić ja do roku a potem koniec. Sama nie wiem jak to będzie. Pozyjemy - zobaczymy :-)

Mojego synka karmiłam rok.Odzwyczajanie zaczełam od ograniczenia podawania cyca w dzień.Miał skaze białkową więc nie mogłam dawać mu mleka(zastąpiłam to serkami danio).Zagadywałam i bawiłam się z nim gdy w dzień chciał do cyca.W nocy jeszcze lubił się przytukić ale już nie tak często.Przez to że w dzień już nie jadł łatwiej mi było go odzwyczajić w nocy,ale niestety każde dziecko jest inne.Mi to zajeło miesiąc i poszło gładko,ale znam dzieci z którymi tak się nie da.Życze ci powodzenia w odstawieniu dziecka od piersi i badz cierpliwa.

ollka - a czy Toje dziecko pije cokolwiek z butelki? Próbowałaś mu podawać już mleko modyfikowane? Moja Ala nie chce pić mleka modyfikowanego za żadne skarby. Poza tym butli też nie znosi! Pije tylko herbatki z kubka niekapka. A powiedz mi co Twoje maleństwo je poza mleczkiem z piersi?

Gość Moja ciotka karmiła
4 lata jednego ze swoich synów!!!!!!!!!!!!!!!!!! To juz było przegięcie i z oduczeniem miała naprawdę problemy. Ale Ona to jest rekordzistka w karmieniu,tylko jedno z jej 5 dzieci nie chciało cyca. A reszta po 2-3 lata. Smarowała sobie sutki sokiem z cytryny alłe mój cwany kuzyn opluł sutka otarł ręką i miał to co chciał :-) a ona się męczyła. Karmienie piersią jest super i dla matki i dla dziecka ale wydaje mi się ze góra do 1,5 roku zycia dziecka.Potem to juz tylko przyzwyczajenie

Ja karmilam do 2 lat. kuba w styczniu skaczyl 2 latka, poszlo w odstawke jedzenie nocne i przed usnieciem. zawsze usypial przy cycu ;) Przez 3 wieczory usypial go mąż. potem bez problemu juz sam usypial. w kwietniu odstawilam mu ostatnie ssanie cyca- dostawal raz dziennie. obylo sie bez problemow. Probowalam mu wytlumaczyc jak tylko moglam dlaczego juz nie bedzie ssal. Nie wiem na ile zrozumial ale dzien pozniej dostalam buzi w cyca- przez koszulke- przyjelam too jako pozegnanie:D moj tez nie pije i nie pil mleka modyfikowanego. Teraz przemycam mu zwykle mleko:D Kolezanka karmila mala 1,5 roku- odstawila i mpowiedziala ze jej smutno bo mala nawet nie plakala za cycem(dostawala juz wczesniej mleko modyfikowane)

mandzia - niestety moja oprócz cyca nie pije prawie nic, pisze \"prawie\' bo zaczęłam uczyć pic ją z butelki do której wlewam różne soczki, ale marnie ta nauka idzie ale sie nie poddaje. Mleka modyfikowanego nie daje bo po co skoro nie umie pić z butelki jak sie nauczy to wtedy dam zamiast cyca. Poza cycem bardzo lubi kaszki, różne deserki, daje jej równiez purre z ziemniaka i dyni z nestle i czasami dodaje do tego żółtko albo troche zupki z mieskiem - te ze słoiczka.