Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mieszczuch

Grodzone osielda w miastach powinny zniknać

Polecane posty

Gość ja tłumaczęęeę
W Holandi nie ma płotów, w Szwecji, bo tam nie kradną. W Polsce tego się nie da wyplenić, bo niektórzy mają taki sposób na zycie. Ja się ogradzam, bo nie chcę, żeby mi ktoś okradł auto, pobił zonę, dziecko w piaskownicy zaczepiał jakiś pedofil. To chyba normalne. Odgradzamy się przez tą patologię, jakoś nie chce mi się z nimi uspołeczniac. Najpierw mądraliński Anouk zlikwiduj te przestępstwa, gwały, itp., a wtedy porozmawiamy o burzeniu ogrodzeń.Chyba cały dzień siedzisz na dupie uspołęczniając ludzi przez Interent, bo nie wiesz co się w tej popierdolonej Polsce dzieje. Ja mieszkam w Niemczech. Tu jest o wiele bezpieczniej, choć bez Turków i co niektórych Polakow mogłoby być jeszcze lepiej.

Gość no i bardzo dobrze
W Anglii parki są ogrodzone, i co ? I jakoś ludzie żyją. No tak - socjolog musi sobie pomaruddzić, bo inaczej jakby wytłumaczył swoje istnienie ? A świat i ludzie daja sobie radę bez was :-p Wcześniej były inne trendy, teraz o jakichś 2 lat są grodzone osiedla na tapecie - no o czymś musza trąbić :-o

Nie o nowym parku czy placu publicznym w miescie nie słyszałem. Z tym zabudowaniem parków masz rację Anouk Ciekawe co o nieeeeeeeeeee powie gdy zabuduja zamkniętymi osiedlami Skrę , pola mokotowskie czy rejon Olimpii Ciekawe czy wtedy tez będzie popierał stawianie bloków z płotem wewnątrz miasta. Niedługo tak będzie i zobaczymy

Zgwałcił żone pobił dziecko, okradł samochód?? Mieszkam tryle lat i ani mnie ani nikomu ze znajomych nigdy nic takiego nie nie stało. Tu w wawie zyje 2 mln mieszkanców ale grubo sie mylisz jeśli myślisz że we szwecji czy holandii ludzi nie gwałca a dzieci nie biją

Gość czy właściciele domów jednoro
dzinnych też mają zburzyć płoty, żeby innym się łatwiej przechodziło na skróty????? Bo o to chyba chodzi? Własnie wychodzę z domu z piłą marki Bosh i ścinam mój płot. Przy okazji zrobiłem to samo kilku sasiadom, jak będą problemy, to przekieruję ich do Ciebie Anouk. Właśnie przez mój piękny kwiatowy ogródek przeszła banda graficiarzy przy okazji kasując mi moje auto i wzbogacając mój dom w piękny obraz penisa z napisanem precz z Zydami, a mnie w limę pod okiem. W koncu czuje się uspołeczniony i dzięki Ci za radę góru Anouk!

Gość i to jest dobre podsumowanie
tego tematu

Gość jak ktoś się chce uspołeczniać
burząc płoty, to nie zacznie od siebie

Gość no i bardzo dobrze
Daniel wawa - to że tobie sie coś takiego nie przydarzyło, nie znaczy, ze nikomu innemu też nie. Bo widzisz, mi też sie nic nie stało, ale już mój brat miał wyrwaną wycieraczkę, znaczek z samochodu, i stłuczoną szybę - parkował pod społecznym blokiem na Mokotowie - cudnie, prawda ??? A moja ciotka notorycznie ma zaśmiecony nieogrodzony ogródek, którego nie może ogrodzić, bo jest "półprywatny. I Ona sprząta - a inni społecznicy Jej śmiecą - rzeczywiście "WSPÓLNA własność" :-p

Gość a mi zgwałcili 7 letnią sistrę
na takim wspaniałym osiedlu bez ogrodzenia. Naprawdę polecam.

i grodzone osiedle cie nie uchroni bo mogą to zrobic poza twoim grodzonym osiedlu. jesli bedą ci chcieli ukjraść samochód to i tak to zrobią , nie pod blokiem to wysadzą cię na skrzyzowaniu. Apropo mam niezły samochód i radio w środku od trzech lat i cholera jakoś mi nikt nie wybił szyby, za to kiedyś mi tak zrobili jak byłem w gościach. Wniosek jeden. Zamknąc się w swoim osiedlu i nie wychylac nosa bo poza ogrodzeniem czycha zło :)

Gość no i bardzo dobrze
daniel - nie patrz przez pryzmat własnego nosa, bo daleko nie zajdziesz - postaraj sie spojrzeć na to globalnie, i społecznie ;-) :-p

Gość ej daniel.wawa
zapodaj adres gdzie stoi to autko, już się napaliliśmy z kolegą

Gość ej daniel.wawa
a jakiej marki a radyjko dobre?

A co do osiedli jednorodzinnych to inna bajka bo one nie stoja w centralnych miejscach miasta tylko na obrzezach, i takie osiedla zajmuja mała przestrzeń. Także co innego domek na uboczu a co innego 15 pietrowy blok w śrudmieściu

Gość no kolego to skoro się
nie boisz o swoje auto, to podaj zainteresowanym namiary. Przecież nic się nie stało.

Gość no i bardzo dobrze
daniel - hahaha, ty chyba warszawy nie znasz, domki jednorodzinne, te grodzone - są również w centralnych dzielnicach, a grodzone osiedla tak w centrum nie są, wiec o czym ty mowisz ??

Gość a co innego analfabeta
w nieogrodzonym osiedlu, "Śródmieście" się pisze jak coś

Gość no to już wiemy że
w blokowiskach mieszkają niedouczeni ludzie

Gość no i bardzo dobrze
oj tam, może ma wrodzoną nieznajomość ortografii ? To nie o tym topik. Anouk - chyba sie poddała ta dzielna mieszkanka ogrodzonego osiedla, pragnąca wszystkich uwolnić ;-)

Gość no to już wiemy że
no nie każdemu po drodze do szkoły, bo ogrodzenia przeszkadzają w dotarciu do celu :(

Gość fyba gupio mu siem zrobiło

Atuo mam Mazdę a Dradio VDO i nikt mi go nie ukradł, coprawda panel zabieram. :) A grodzone osiedle się ochroni tylko na kawałku, tak jak wspomniałem czego nie zobią ci pod blokiem to zrobią poza osiedlem strzezonym. Gdzie napada się najwięcej dzieciaków, przecież nie pod blokiem tylko pod szkołą, gdzie dziewczynnie grozi gwałt, nie pod blokiem tylko na imprezach i po imprezach. Kiedy najcześciej wybuija ci szybę? Jak postawisz samochód w innej dzielnicy albo innym mieście. Gdzie ci ukradną portfel? przeciez nie pod kladka tylko w tramwaju. powiedzcie jak tym problemom moze zaradzic płot?

Gość o nieeeeeeeeeeeee
Uwolnić Orkę 3...

Gość no i bardzo dobrze
Tak moze zaradzić, że przynajmniej śpisz spokojnie, a poza tym kto mieszka w wawie, i innym dużym mieście, to wie, że są prawie wszędzie strzeżone parkingi, czy to w miejscu pracy, czy w centrach handlowych, więc wszędzie jesteś pilnowany :-p

Gość oczywiście ze tym
problemom możesz zaradzić tylko Ty Daniel.wawa. Jestes elokwentny i inteligentny. aha, ktoś Cię prosił a dokładny adres tej Mazdy.

Gość wawiak.
"powiedzcie jak tym problemom moze zaradzic płot?" ano tak, ze jak jade do kolegi do innego miasta, ktory mieszka na strzezonym osiedlu, to mam pewnosc, ze dziewczyny mi u niego pod blokiem nie zgwalca i w samochodzie szyby nie wybija. kumasz wreszcie?

Gość a po co panel zabierasz
boisz się, że ukradną :( NO I WSZYSTKO SIĘ WYDAŁO Strzezonego pan Bóg strzeże i tak też jest z tymi grodzonymi osiedlami.

Na mojej kladce mieszka dwóch nauczycieli, jeden muzyk a wszyscy młodzi maja skończone studia. I doprawdy nie wiem co ma wykształcenie to bycia bogatym. W naszym kraju górnik zarabia 3 razy tyle zo nauczyciel czy naukowiec. Wiec dporawdy nie rozumiem co ma bogactwo z wyksztaklceniem. Wedlug waszego myslenia Leper powinien mieć tytuł profesora, bo jest przeciez bogaty. I tu jest problem mieszkańcy zwyklych bloków to nie menele, tylko nauczyciele, naukowcy, i ludzie młodzi wyksztacenie ale bez szans na bogactwo.

Gość tak a moim bloku mieszkają
alhokolicy i dresiarze i boję się córkę wypuścić na podwórko