Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ramaja

prosze o pomoc

Polecane posty

Gość ramaja

boje sie ze jestem w ciazy bo dopiero zaczełam współżyc z chłopakiem, kochaliśmy sie 4 razy, pierwszy raz zaraz po okresie, potem tez ale nie skończył we mnie i potem jeszcze 2 razy pod rzad w czasie moich dni płodnych, zawsze z gumka od poczatku i nigdy nie pekła, zawsze sprawdzaliśmy czy nic nie wychodzi z niej czy jest cała, pierwszy okres dostałam z 3 dniowym opóźnieniem i miał normalny przebieg, drugi w terminie i tez podobnie,teraz czekam na trzeci ale dopiero za tydzien termin, w zasadzie to nie mam żadnych objawów tylko wydaje mi sie ze mam wiekszy brzuszek, ale w końcu mogłam utyć, ostatnio tez bolał mnie chyba jajnik ale mama mówi ze zmarzłam w nogi i miałam zapalenie, bolał mnie dó brzucha po lewej stronie o współżyciu jej nie mówiam, ale czy możliwe ze jestem w ciąży? mam 20 lat ale dopiero zaczynam współżycie i może stad te schizy

w ciazy nie jestes, jesli tak jak piszesz uwazaliscie to nie masz powodow do obaw!!! pozdrawiam

Gość ramaja
dziekuje za normalna odpowiedz, myślałam ze ktoś mnie zbeszta zaraz

Gość ramaja
po propstu sie obawiem bo nie miałam nigdy dotąd takich doświadczeń, mój chłopak tez był prawicvzkiem ale dużo wiedział z lektury... ja mniej

ale pamietaj ze stosunek przerywany to nie jest metoda antykoncepcyjna, my z chlopakiem tez na poczatku uzywalismy prezerwatyw, ale pozniej zdecydowalam sie na tabletki i nie mam juz schiz a biore 3 lata

Gość ramaja
tak wiem ze nie metoda ale to było z prezerwatywa i ucieł zanim nastapił wytrysk po prostu chcielismy zmniejszyć ryzyko

no wiesz ja tez bylam niedoswiadczona i moj chlopak tez ale potrzeba czasu by byc obytym w tym temacie

Gość ramaja
może i bym brała ale mj chopak mi nie chce pozwolić bo mówi ze to bardzo psuje zdrowie, ja tez mam niezbyt miłe doświadczenia z hormonalnymi:-( a i jeszcze mój tryb życia cięzko pamietac o tym codziennie

ja biore te z mala zawartoscia hormonow tzn. harmonet i naprawde dobrze sie czuje,ale masz racje w koncu to hormony!! ale ja wole sie nie denerwowc czy dostane okres czy nie a na dziecko nie czas bo mam22 lata i studjuje!!!

Gość ramaja
no u mnie ciąża to tez nic dobrego, również studiuje a musze sie uczyć bo mam rente

eeh...lepiej nie brac tabsów, ja brałam przez prawie 6lat i na dobre mi nie wyszło. Rozwalają cały sytem hormonalny... Przerzuciłam się na mierzenie temperaturki:)

Gość do Alizee
ojej ja biore 3 lata ale lekarz mi powiedzial ze jak mi nic nie dolega to nie musze robic przerwy! ale powiedz mi jak to jest po odstawieniu naprawde tak ciezko???? a jak problemy z cera sa bo wiesz przed zaczeciem brania tabsow mialam ladna teraz tez a po odstawieniu slyszalam ze sie pogarsza napisz mi prosze co i jak

Gość 19 latka
to zalezy wszystko od organizmu i kazda przechodzi to inaczej zwylke mija miesiac jak dostaniesz miesiaczki a po 2 cera to u wielu słyszałam ze pogarsza sie ale po diane.. ja biore inne wiec sie nie martwie. Biore rok i przerwe zrobie za ok 2./3 lata albo rzuce całkiem.. nic mi nie jest po nich ale jednak wiadomo..

no wlasnie!nic nie wiadomo, ja biore harmonet moze po odstawieniu nie bedzie zle

W zasadzie to nic się nie dzieje po odstawieniu tabletek, ani cera się nie psuje, ani nic w tym stylu:) przynajmniej u mnie nie wpłynęły na cerę. Ale za to zaburzyły mi gospodarkę hormonalną i prolaktyna mi się podwyższyła (ponoć tabsy przyczyniają się do tego) A teraz chciałaby mieć dzidzię i.... na razie nic nie wychodzi.

gdybym teraz cofnęła się o te 6 lat to nie brałabym tych hormonów, już lepiej męczyć sięz mierzeniem tempki, i cały cykl widać jak na dłoni...:)

dziekuje za odpowiedz ,sklonila mnie do rozmyslan!chyba zrobie przerwe albo rzuce calkowicie