Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaja na wesolo

STOLICAWarszawa czy Krakow ?

Polecane posty

ano niestety probowalam sie dostac na farmacje i na CMUJ maja 110 miejsc a w wawie 150 (poziomy sa tam wyrownane) a ja z moja punktacja znalazlam sie na 120 miejscu,wiec krakow mnie nie chcial:(

Gość spelniona obietnica
Warszawa to skupisko ludzi z calej Polski, zjezdaja z oddalonych zakatkow za praca, robiac tam "smietnik" a Krakow mial i ma swoja dume ;)

wkurza mnie tylko, że Kraków stał sie teraz modny u zagranivznych palantów Codziennie miliony Anglików na ulicach, bleee

Gość nn nn
niech ten cały syf zostanie w wawie:D

Gość trumtururum
tanie lotnicze zrobiły swoje...ja osobiście jak wchodzę na rynek to czasem mam wrażenie, że gdzies za granicą jestem...ciężko polski usłyszeć :D

Gość jaja na wesolo
a mnie sie podoba jak pytaja "excuse me, where is ......." :) skoro tylu jest obcokrajowcow, tzn.ze cos ich do tego miasta przyciagnelo ;)

Gość argument
spelniona obietnica o jakiej dumie piszesz? bo czegos chyba nie roizumiem moze piszesz o slasku ktory co weekend zjezdza w maksymalnej liczbie do stolicy malopolski?? przemysl;)

no oczywiście,m że przyciąga ich urok osobisty Krakowa:) Ale potrafią być chamscy, bo Polaków mają za debili, i niespecjalnie sie z tym kryja

Gość jaja na wesolo
dziwisz sie? :( a jak my sie zachowujemy za granica naszego kraju ? sami sobie takie swiadectwo wystawiamy, dobrze, ze i tak nie omijaja nas szerokim lukiem :o co do Warszawy - w celu powiekszenia, adoptuja co chwile okoliczne wioski, co i tak nie przebilo sily Krakowa :)

a ja ysle ze ludzie w krakowie sa zarozumiali troche,zapatrzeni w krakow i dumni czesto az przesadnie... czemu zle mowia o innych miastach szczegolnie o warszawie?skoro i tak krakow jest najlepszy ich zdaniem? to dziwne troche...

nie wiem czy sie wyrazilam dobrze... hcodzi mi o to ze po co zle mowic o innych?? powinni byc dumni z tego ze miaszkaja w njalepszym, najladniejszym miescie a nie oczerniac innych zeby zyskac na wartosci w oczach ludzi.

oj, wypraszam sobie:) Tzn najbardziej podoba mi sie Kraków, ale lubie też Wrocław, Poznań...a Warszawy nie lubie, sama nie wiem, dlaczego. Jakaś taka betonowa mi sie wydaje... A warszawiacy tez są zapatrzeni w siebie, i w swoje miasto, czyż nie?

szcerze mowiac nie spotlalam sie jeszcze ze taka krytyka ze strony warszawiakow jak ze strony mieszkancow krakowa. moze to przypadek. tez myslalam ze warszawa jest betonowa,ze same blokowiska,zero zieleni,ale tak nie jest:) jest masa ladnych miejsc,tylko tak sie przyjelo: warszawa brudna, szara itd.

no tak, w sumie ja nie znam tak dobrze Wawy. A jakby ktoś przyjechał do Krakowa, zobaczył okolice Huty, Tandety, itp, to tez napewno nie miałby dobrego zdania:) Widzisz, ja za to spotkałam sie z ogromną nienawicią Warszawiaków do Krakowian, nie wiem, jak to jest, ani kto bardziej nienawidzi:)

papierowe, ale Nie mów, ten stary dworzec był tragiczny!PKS mam na myśli. Bałam sie tam wchodzić...a wieczorem to juz w ogóle, brrrr.....juz wole ten nowy gmach .Chociaż faktycznie, nie popisali sie pomysłowością:)

oj to jest bez sensu;) bo tu wlasciwe porownanie jest niemozliwe, to sa inne miasta i juz:) oba na swoj sposob cos w sobie maja, zalezy co kto woli, ja tak sobie mysle:) a zgodnie z tematem, stolica niech zostanie w warszawie, bo krakow nie do tego stworzony jest:)

Gość laguna to lubię
e tam, żadna nienawiść :-) Warszawa żle się kojarzy - bo tu się dużo dzieje i nie zawsze dobrze; Czesi są dumni ze swojej stolicy i za to są szanowani, ich stolica też. A my Polacy - mamy to co mamy - najlepiej opluć, zasmarkać, olać etc, etc, A potem się dziwimy, że nikt nas nie szanuje... :-( Jestem z Wawy ( nie z Warszawki) i pozdrawiam cały Kraków :-)

Kraków jest stworzony do nocnego imprezowania:)chociaz Warszawa pewnie też:) I faktem jest, że to zupełnie inne miasta. I bardzo dobrze:) Ale Kraków stolicą-NIGDY:)