Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazenowana i zla

czemu na forum o ciazy i macierzynstwie jest tyle wyrafinowanych potworow bez se

Polecane posty

Gość gramatik
O super--> Poprawka 1: "Piszac o nie ciezarnych piszesz tez o sobie za kilknascie tygodni!!!!" - piszę o sobie TERAZ bo w ciąży nie jestem i jak dotąd nie byłam... (i jakoś mi to nie przeszkadza rozumieć że kobiecie w ciąży może być trudniej stac w kolejce). Poprawka 2: "Do lakarza kazdy chodzi gdy jest chory" - czyżby? Nie chodzisz do ginekologa na okresowe badania? A ciężarne do gina to myślisz że chodzą tylko jak "mają gorączkę"? ;) I napisałam już gdzie się czasem "dziś" stoi w godzinnej kolejce...

Gość O super
mozna Paulino ,zyczyc komus tz mamie która juz urodziła swe dzicko małej białej trumienki?? Tak! poczytaj tamten temat dokładnie ! napisała to kobieta w błogosławionym stanie niejaka Kamelia!!!!!!! Jajeczko nie była w ciazy wiec nie wie jak to jest ale ja byłam w ciazy dwukrotnie i nie robiłam ze swego stanu takich hocków-klockow jak panie na tym forum Jesli czujesz sie w ciazy ok to SUPER jesli nie najlepiej tonie jezdzisz nie stoisz w kolejkach bo masz meza siostre matke czy kolezanke i mozesz poprosic by cos za ciebie ktos załatwił Dlaczego ludzie na z ulicy maja ponosic konsekwencje twojeo samopoczucia z wyboru???????

ze sa zołzy babsztylony na świecie,to przeciez wiadomo nie od wczoraj.Jedna rada: IGNOROWAĆ ALBO WYSMIAĆ takie człekokształtne małpy:P sorry,ale tez nie raz przeczytałam tu takie rzeczy,ze swiat sie mógł zakręcic w oczach.Ale musimy sie z tym pogodzic,ze zdrowie psychiczne to baardzo trudny temat i czasem chore psychicznie osoby tak potrafia sie zakamuflowac,ze nie sposób je odizolowac od społeczenstwa.Po prostu,usmiechnąć sie nad ich smutnym losem i zyc dalej,po ludzku.Pa

Gość gramatik
No, np. "skocz mężu za mnie do gina, bo muszę zrobić cytologię, a nie dam rady stać godzinę w kolejce..." :o Trochę wyobraźni!

Gość O super
jesli ide do gina to potencjalnie tez jestem ciezarna nie sadzisz ? Czy bedac w ciazy 12 tyg.mozna czuc sie zle choc ciaza nie jest widoczna?Czy tylko ciezarna u gina moze zle sie czuc ?A pani która nie jest w ciazy i przyszło bo strasznie boli ja podbrzusze i byc moze ma jakies silne krwawienia tez ma ustapic??Nie zartyj nie byłas w ciazy ! Ja byłam i powiem :to nie powód aby wymuszac pierwszenstwo! Moj brzuch moja sprawa moje samopoczucie Dlaczego mam zakłocac plan dnia obcym ludziom Kazdy moze gdzies sie spieszyc!

Gość gramatik
Paulka123 --> Niestety ale chyba możliwe :o Skoro są matki, które potrafią zabić własne dzieci i trzymać w beczkach po kapuście... A "nienormalne" to chyba za delikatne słowo na takie zwyrodnienie.

Gość O super
Pasulina !!!! Niestety to fakt poczytaj" prawa ciezarnych..." strona 14 ,13 o ile sie nie myle posty Kamelii Kasia napisała tak ze nic dodac nic ujac IGNOROWAĆ ALBO WYSMIAĆ takie człekokształtne małpy--------i tak sie zaczyna kłotnia

Gość gramatik
Typowa znieczulica - Twój problem Twoja sprawa, dlaczego ja mam zakłócać sobie plan dnia... :o Moja przyjaciółka (3 miesiąc ciąży) zemdlała ostatnio w trmwaju - jechała do pracy. Nikt jej wcześniej nie ustąpił miejsca, a potem nikt nie zareagował na omdlenie - każdy miał swoje sprawy i swój plan dnia...

podziwiam panią pisząca o człekokształtnych małpach. jeżeli tak w pani mniemaniu zachowują się osobniki żyjące po ludzku, to ja chętnie uznam się za jakiś inny gatunek. dyskusja zeszła na znane mi tory. my dobre, one złe, cały świat przeciwko nam i naszym dzieciom. to oni są źli, nie chcę nas zrozumieć. heh, i dlatego własnie patrzę na niektóre (zaznaczam) matki jak na zjawisko.

A tak na marginesie, jeśli już jadę autobusem, zawsze ustępuje miejsca zarówno kobietom z wielkimi brzuchami jak i starszym osobom. a w poczekalni do lekarza może taka zająć miejsce na krześle i grzecznie poczekać. umawiam się na daną godzinę nie dlatego, że jestem wygodna, a dlatego, że mam swoje ważne sprawy, gonią mnie terminy, umawiam się na spotkania, i nikogo nie obejdzie wyjaśnienie, że pani z wielkim brzukszkiem... a tak na marginesie, pierwszeństwo kobiet w kolejkach, to prawo czy może konwenans?

no cóz, zauważ tylko, że są na świecie kobiety, które nie przekonaja sie nigdy bo NIE CHCĄ I NIE LUBIA DZIECI! halo my istniejemy, czy możecie przestać traktować nas jako formę przejściową między dzieckiem a kobieta spełnioną, a więc matką? robie wszystko, żeby w ciążę nie zajść, a jeśli to sie stanie, nie urodzę tego dziecka? uwierzcie wreszcie, takie kobiety istnieją i jest ich więcej, niż sadzicie.

Gość gramatik
jajeczko --> A ja do której kategorii się zaliczam? Bronię często ciężarnych, ale sama nie jestem w ciąży i dzieci nie mam.

moge ci powiedzieć, do jakiej zaliczam się ja. nie zwykłam oceniać innych. tu wypowiadam sie tylko na temat tego, jak niejednokrotnie zostałam potraktowana.

Gość gramatik
To zdecyduj się czy nie oceniasz ludzi czy dzielisz na 2 kategorie, bo to się wyklucza. Ja na razie spadam bo mam robotę. Pozdrawiam :)

dziewczyny to nie chodzi o to że macie obowiązek ustępowac ciężarnej, czy chorej, czy tez starszej osobie, zrobicie jak uważacie i czy Wam z tą decyzją bedzie dobrze. J ustępuje bo wiem ża kobieta w ciąży moze sie poprostu źle czuć jak za długo stoi i tyle choć sama w ciąży nie byłam, ja nie brobie ani jednej ani drugie strony bo poznałam juz kobiety w ciążey plujące jadem na lewo i prawo i całą reszte świata która potrafi być złośliwa...ostatnio pomogłam kobiecei w ciąży zanieść do samochodu ci8ężką paczke z drukami po którą przyjechała do nas do firmy mimo ze ona o to nie poprosiła, mnie w niczym to nie zaszkodziło a jej mogło i to nie dlatego że uważam że to jakiś przymus i obowiązek podchodzę do tego zdroworozsądkowo i tyle

Gość nowa netar
Kasia C Po ludzku ?? I to ty piszesz???? Człowiek nie nazwie drugiego małpą ! Sama sobie przeczysz dziewczyno Nie zasługujesz na miano człowieka jak w twojej głowce rodza sie takie okreslenia dla innych "małpeczko"!!!!!!!!!!!

Luz - dobre slowo!!!! Duzo tu chamstwa, nietolerancji, obrzucania sie blotem. Dlatego ze to net. Na zywo nikt nikomu nie powiedzial by w oczy np: o tej trumience.............bleee Ale dlaczego osoba ktora stara sie pomoc, odpowiada na pytania ciezarnych, mlodych mam i nie tylko obrzucana jest blotem??? moderN zauwaz ze czesto wchodza tu faceci i tez prowokuja. Osoby ktore tworza kafe moga sprawdzic ID uzytkownikow ktorzy ciagle wchodza i pod roznymi nickami wykazuja sie chamstwem. CZy takiich ID nie mozna blokowac??? wiem ze mozna!!! ale nikt o tym nie pomysli!!dlaczego??? Ja po 1 awanturze wrzucilam na tzw.luz i nie przejmuje sie. mimo ze ciagle ktos wchodzi i mn ie prowokuje wyzywajac przy tym. pozdrawiam i zycze milego pobytu tu na kafeterii- ale przede wszystkim radze nie przejmowac sie chamstwem i obelgami. Ci ludzie nie maja innych zajec tylko siedzenie w necie i obrazanie innyych. trzeba im wspolczuc bo oni nie maja prywatnego zycia albo maja ale nie zbyt udane. A moze to jest ich sposob na odreagowanie stresu i zamiast isc na ulice i wdawac sie w burdy to wola tu na kafe sobie ulzyc??? 🌻

Gość Fenena
Jajeczko- heh, akurat ustępowanie ciężarnym w autobusie czy tramwaju to obowiązek- o ile zajmujesz miejsce oznaczone nalepką "dla matki z dzieckiem". Nalepka ta dotyczy bowiem również kobiet w ciąży, które w takim wypadku mogą wyprosić delikwenta z owego miejsca, a on MUSI wstać. Jeśli masz wątpliwości, skontaktuj się z MPK...

Gość O super
fenena ? na wszystkich fotelach w pojazdach MPK sa takie znaczki czy tylko na jednym?

Kolejny raz dochodzę do wniosku, że z pewnymi osobami dyskutować nie warto. Czy któraś z pań zadała sobie choć odrobine trudu i pzeczytała wszystkie moje wypowiedzi? Gdyby tak było, nie zarzucałyby mi Panie, że nie ustępuję miejsca ciężarnym. Co do miejsca z nalepką -- nigdy go nie zajmuję, nie daj bóg, jakiś przystojniak pomyślałby, żem zajęta ;-). U lekarza nie ustępuję, dlaczego mam to robić? Przecież jestem umówiona na wizytę na określoną godzinę. Naturalnie sprawa inaczej wygląda, kiedy ktoś czuje się wyjątkowo źle i uprzejmie poprosi o przepuszczenie go bez kolejki (nie ważne, czy jest kobietą w ciąży, czy wysportowanym brunetem). Ale jeśli taki człowiek na siłę się kłócić, to pewnie ma siłę czekać. A jeśli chodzi o moją opinię na temat dzieci i estetyki kobiet w ciąży... Cóż, tak myślę i nie mam zamiaru nikogo za to przepraszać. wystające, ruszające się brzuchy mnie brzydzą, a dzieci irytują. Taka moja uroda. Ale zaznaczam, że nigdy nie życzyłam żadnej ciężarnej źle, a już tym bardziej jej dziecku. Od \"reszty świata\" oczekuję jedynie szanowania mojego podejścia do macierzyństwa. Kiedy mówię, że nie lubie dzieci, nie chcę słyszeć, że zmieni mi się kiedy będę miała własne. Usłyszcie wreszcie, że są kobiety, które nie pragną dziecka. Skoro oczekujecie specjalnego traktowania*, szanujcie przynajmniej innych ludzi. I nie wyzywajcie nas od małp czy zwyrodniałych bab. *a ustępowanie młodej kobiecie miejsca w autobusie specjalnym traktowaniem z pewnościa jest.

Gość no to nie powinno cie tu być

Gość O super
moze szczekac to moze tez poczekac

Gość topic na czasie
Niektóre kobiety na tym forum są szalenie niekonsekwentne np.: 1. Kobieta zachodzi w nieplanowaną ciąże, jesteście przeciwniczkami aborcji, więc jeśli postanowi usunąć zostanie zjechana. W przypadku gdyby postanowiła urodzić i oddać dziecko do adopcji zostanie uznana za s... a nie matkę, bo co to za kobieta, która oddała własne dziecko:P Aborcja NIE, Adopcja NIE, w takim razie co?? 2. Jeśli jakaś 16-19 latka napisze, że jest w ciąży i nie wie co ma zrobić doradzacie jej, żeby wzięła się w garść, pokochała maleństwo i zapewniła mu byt. Ale jak broń Boże jakaś 19-20 latka napisze, że zaszła w planowaną ciąże momentalnie zostanie nazwana nastoletn.ą k... bo jak tak można chcieć mieć dziecko w tak młodym wieku:P Wnioski: Nie można za bardzo odstawać od gruby, bo w przeciwnym razie zostanie się z niej wydalonym czyt. zjechanym:) Pozdrawiam Paulkę 123----> Twoje komentarze są mądre i dojrzałe.

Gość Laura 24
A po co sie meczycie i piszecie, przecież i tak nic sie nie zmieni :P dalej bedzie chamstwo i tyle, trzeba sie z tym pogodzic

Gość O super
Nie można za bardzo odstawać od gruby, bo w przeciwnym razie zostanie się z niej wydalonym czyt. zjechanym popieram tu panuje kólko wzajemnej adoracj kto nie jest z nimi jes przeciw

do GRAMATNIK .........Moja przyjaciółka (3 miesiąc ciąży) zemdlała ostatnio w trmwaju - jechała do pracy. Nikt jej wcześniej nie ustąpił miejsca, a potem nikt nie zareagował na omdlenie - każdy miał swoje sprawy i swój plan dnia...\" i co??? lezala tak na podlodze az do ostatniego przystanku?? Jakos nie wierze :P

kindzia, nie gorączkuj się, w końcu te panie stoją we wszechobecnych godzinnych kolejkach...

JAJECZKO tylko nie wiem gdzie.Cos mi sie przeczytalo na tym watku ze w Biedronce.TYlko w ktorej???? Bo ja nigdy nie mialam przyjemnosci stania tam w kolejce godzine.Nawet w sobote. Ktos dobrze zauwazyl. O SUPER dobrze zauwazyla \"tu panuje kólko wzajemnej adoracj kto nie jest z nimi jes przeciw \"