Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość weselny

Jakie życzenia??

Polecane posty

Gość gość weselny

Mam pytanie,a mianowićie jakie zyczenia otrzymaliście lub składacie-ponieważ własnie wybieram się na wesele i mam mętlik w głowie??

Gość gość weselny
up

Gość gość weselny
up

Gość gałąź
ja kiedyś nawiązałam do kazania. Ksiądz coś tam mówił, że mężczyzna jest budowniczym domu i takie tam, a kobieta ten dom ozdabia, dba o niego i tym podobne. I składając życzenia powiedziałam, żeby on stawiał trwałe i solidne fundamenty, a ona niech ten dom ociepla, dekoruje i takie tam. to oczywiście jedna wielka przenośnia, ale powiem, że moje życzenia jako jedyne zostały zapamiętane:-)

Gość krótkie poproszę

Gość prosze
Szlocha mama, szlocha tata, Łezki widać w oczach brata. Siostra też że szczęścia płacze, A Pan młody? w górę skacze. I ogromnie się raduje!, Panna młoda mu wtóruje. Bo nim trzy kwadranse miną, Jedną staną się rodziną.

Gość kolejne
Młodej parze Boże stróż, Życie z najpiękniejszych róż! Dużo szczęścia, własnej chatki, I tytułu mamy, tatki. Byście mieli tyle dziatek, Ile razem macie latek. ----- Niech ta nowa dla Was droga, życie Wasze wypogodzi! W sercu ludzi, w łasce Boga, niech Wam każda chwila schodzi. ----- Œwięta dziś chwila Nadobna Paro! Z miłością szczerą, co w sercach płonie u stóp ołtarza klękacie z wiarą, Kapłan nad Wami podnosi dłonie. Bądźcie szczęśliwi! To dwa wyrazy z których niech cała przyszłość się złoży, przyszłość pomyślna, czysta, bez skazy... ----- Gdy Was Bóg na niebie zbliżył dziś do siebie, niech przy Was zostanie Szczęście i kochanie. ----- Dzwony biją jak szalone, Marsz weselny w uszach brzmi. Młody mężu przytul żonę, Niechaj cała ziemia grzmi. Młoda żono przytul męża, Twej miłości barwny kwiat. Nie potrzeba Wam oręża, U stóp macie cały świat. -----

Gość xxxxya
Szczęśliwa Młoda Paro - życzymy Wam w uroczystym dniu ślubu miłości gorącej jak słońce, szlachetnej jak złoto, czystej jak łza, słodkiej jak miód oraz spełnienia pięknych marzeń i wspólnych planów. ----- Wszystko co piękne na tym świecie, Wszystko co tylko szczęście wróży, Niech się Wam razem w jedno splecie, I będzie słońcem w życia podróży. * Niech ta nowa dla Was droga, życie Wasze wypogodzi! W sercu ludzi, w łasce Boga, niech Wam każda chwila schodzi. ----- Wszystko, co tylko miłe na świecie, Wszystko, co tylko pomyślność wróży, Niech się Wam w jedno ogniwo splecie Będzie szczęściem w życia podróży!

Gość xxxxyaase
Wielu miodowych dni, Wspólnych radości bez trosk, Spełnienia wymarzonych chwil, Oby sprzyjał Wam los! ----- Życzę wszystkiego czego Wam trzeba: autostrady wiodącej do nieba bez żadnych ograniczeń prędkości, do tego jeszcze ogromu radości z każdego, coraz szczęśliwszego dnia, który spełnia Wasze marzenia. Żeby Wam nigdy nie zabrakło w domu talerza klusek i makaronu słońca bez końca, kwiatów pachnących, a tuz za oknem ptaków śpiewających. Każde z tych życzeń na pewno się spełni, ponieważ płynie prosto z serca głębi. ----- Szanowni Państwo Młodzi! Złączeni dzisiaj jesteście stułą, nowa otwiera się droga, piastujcie miłość dla siebie czułą, ona was zbliży do Boga. Ona czuć nie da nieszczęścia gromu, troski lżejszymi uczyni, ona pomyślność stworzy Wam w domu, majątek wniesie do skrzyni. ----- Z Bożej woli połączeni węzłem, co dwoje serc tych splata, żyjcie szczęśliwie tu na ziemi, niech Wam w miłości płyną lata, niech miłość, dobroć oraz ufność, która dziś w sercach Waszych gości, wraz z Bożą łaską i pomocą da Wam moc szczęścia i radości. - ----- Wiara, nadzieja, miłość: trzy cnoty niech towarzyszą w nowej podróży, niech szczęśliwości promyczek złoty przyświeca Młodej Parze najdłużej! ----- Wśród ciągłej życia pogody, niech rozkosz Was oplata, wśród miłości , wiary, zgody żyjcie w zdrowiu długie lata. ----- Dzisiaj ślub Wasz, Państwo młodzi, W takim dniu się zawsze godzi. Życzyć szczęścia dni rozlicznych, I gromadki dzieci ślicznych. Tylko One sprawić mogą, Że nad życia trudną drogą. Pośród smutków, zawsze, wszędzie, Słońce Wam świeciło będzie. ----- W uroczystym dniu zaślubin Życzymy Młodej Parze, By im życie dało wszystko, Co może dać w darze: Szczęście, pogodę w miłości I uśmiech wiecznej radości! ----- Życzymy kochani w dniu święta Waszego szczęścia, pomyślności, zdrowia najlepszego. ----- W dniu tak wielkiej decyzji podjęcia Waszego ślubu dla serca i szczęścia chcemy złożyć Wam życzenia niezmiennego powodzenia , jak ogień gorącej miłości, co dotrwa do późnej starości , wyjścia z każdej sytuacji i pozytywnych wibracji. ----- W tej uroczystej chwili, gdy słowo "tak" oznacza zwycięstwo miłości, przyjmijcie życzenia szczere: szczęścia, zdrowia, radości. Niech uśmiech waszych dzieci pochodnią wesela świeci. Dobroć, mądrość niech czynem kieruje, a harmonii współżycia nigdy nie brakuje. ----- Kochani Państwo Młodzi! Gdy w węzeł wiążecie się wieczny, niech i ja dołączę głos mój serdeczny: niech przyszłe wasze lata Bóg ożywia tą miłością, Która życie w rozkosz splata i w serc związku jest jednością! Wśród tej nowej życia drogi Niech dola świeci błoga! Miłość ludzi, łaska Boga niech otacza wasze progi. -----

Gość ciotka z głogowa
idźcie z tymi tandetnymi wierszykami :/ mówi się od siebie parę słów , to takie trudne ? chyba to jakaś w miare bliska osoba , skoro cię zaprosiła - więc powinnaś wiedziec , czego jej życzyć