Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szarotka2701

usuniecie miesniakow i macicy

Polecane posty

Gość szarotka2701

witam czytelniczki, jestem na dwa tygodnie przed ta powazna operacja i co tu duzo mowic boje sie troche wiem , ale moze ktoras z was wie wiecej prosze napiszcie.... :-( szarotka

Gość magnolia1976
współczuję

Gość a rodzilas juz
???:(

Gość szarotka2701
tak magnolio rodzilam mam dwoje wspanialych dzieci ale nie mysle juz o macierzynstwie w wieku 45 lat :) niech sie mlode wykazą :0 pozdrawiam

Gość moje dwie ciocie to miały
i jest z nimi teraz wszystko w porzadku, nie znam szczegółów ale chyba nie masz sieczym martwic. Trzymaj sie ciepło

Gość magnolia1976
moja mam miała usuwane same miesniaki...nie było konieczności usuwać macicy.Teraz czuje sie dobrze.Wiesz,w sumie dobrze ,ze tak do tego podchodzisz..są jeszcze inne powody i dylematy z tym związane.Ale zdrowie i zycie najważniejsze.

Gość Jest dobrze
Miałam taką operację przeprowadzoną 5 lat temu.Wszystko jest w porządku.Czuję się bardzo dobrze.Biorę hormony w plasterkach. Zyczę powodzenia i szybkiego powrotu do adrowia.

Gość minasjan
będzie dobrze ;) przeszłam juz nie jedna operację i żyję główka do góry :)

Gość moja mama tez
miala usuwane miesniaki ale cos sie teraz jej z tego rak szyjki macicy rozwinal... niedlugo idzie na kontrole i zobaczymy co powiedza :(

Gość szarotka2701
własnie malo wiem o plasetrkach, czy to pomaga, czy to konieczne? jakdlugo nie mozna wstac , jakos jestem przerazona , pocieszajci emnie dziewczyny :)pozdrawiam, dzieki ze ktos pisze :)

Gość tttttttooooo
metoda bsm jest skuteczna przy tego typu problemach o ile nie masz kamieni lub piasku w nerkach.

Gość szarotka2701
Tak sie skalda ze mam a napewno mialam piasek w nerkach ale przy bardzo duzej macicy nie wiem czy to się by udało....nawet dobrze nie wiem co to za metoda :(

Gość Jest dobrze
PONIEWAŻ skończyłam 45 lat lekarz zaproponował mi usunięcie również jajników a ponieważ moja koleżanka niedawno zmarła na raka jajników zgodziłam się na jego propozycję. Dlatego stosuję hormonalną terapię zastępczą w postaci plasterków.W szpitalu leżałam 6 dni i miałam chyba 3 m-ce chorobowego.teraz czuję się bardzo dobrze.nie ma się czego obawiać.Operacja w narkozie.Po operacji byłam cała obolała i słaba ,ale tak jest zawsze po operacji a potem to już tylko lepiej.Nie wiem gdzie mieszkasz ale ja polecałabym Poliklinikę w Opolu.Bardzo dobrze ją wspominam

Gość szarotka2701
dzieki za mile podtrzymanie na duchu niestety mieszkam w Warszawie ale mam lekarza do ktorego mam zaufanie wiec moze nie bedzie źle, a jak po tych plasterkach nie tyje sie??? Pisz jak najwięcej.. ;)

Gość podnosząca*
do "jest dobrze" poliklinikę w opolu czy szpital ginekologiczny w opolu?

Gość najważniejsze ze
jest dobrze:-)

Gość mikotka
Jeżeli będziesz miała usuniętą tylko macicę z mięśniakami i janiki zostają, to nie musisz brać hormonów. Kochana to jajniki wytwarzają potrzebne hormony kobiecie, a nie macica. Powodzenia i głowa do gółry wszystko będzie dobrze.

Gość ela123
Jestem miesiąc po usunieciu trzonu macicy z powodu mięśnaka wielkości męskiej pięści. Do opercji czułam się fatalnie psychicznie i fizycznie.Po otrzymaniu wyników wycinków wszystko potoczyło się szybko. Pobyt w giżyckim szpitalu wspominam bardzo dobrze. Profesjonalizm pana ordynatora i wspaniała opieka pań pielęgniarek pomogły mi przetrwać te ciężkie chwile.Wszystkim kobietom, , którym świat się zawalił w ciągu dnia z powodu diagnozy ,, mięśniaki " z perspektywy minionego miesiąca mówię , że nie ma czego sie bać. Operację da się ,,przeżyć " . Potem pomagają panie pielęgnarki. Leki przeciwbólowe bez ograniczeń.W szpitalu byłam 6 dni. W pierwszej dobie po opercji próbowałam chodzić i wzięłam prysznic,chociaż bałam sie o opatrunek.Potem z każdym dniem było lepiej . W drugiej dobie dostałam gorączki i antybiotyk.Zdrowiałam mając duże wsparcie mojej rodziny i koleżanek.Po miesiącu wracam do pracy. Duże znaczenie miały dla mnie wypowiedzi na ,,forum ''innych pań , które to przeszły. To dzięki nim zdobywałam wiedzę teoretyczną , bo praktyczną zyskuje się po operacji. W swoim otoczeniu innym koleżankom mówię idźcie i zbadajcie się , ale one dziwnie na mnie patrzą , tak jakby były chronione.