Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KATRINN..

DO OBEZNANYCH W TYM TEMACIE, BARDZO PROSZE

Polecane posty

Gość KATRINN..

chodzi o prawo pracy nie bardzo wiem co mam napisac i jak zatytułować pismo na podstawie tego " Po otrzymaniu pisemnego powiadomienia o zamiarze przejęcia zakładu przez nowego pracodawcę, pracownik może, w terminie dwóch miesięcy, rozwiązać stosunek pracy za 7 dniowym uprzedzeniem. Oświadczenie o rozwią¬zaniu stosunku pracy przez pracownika powinno być sporządzone na piśmie (art. 30 § 3 K.p.). Rozwiązanie stosunku pracy w tym trybie, powoduje skutki, jakie prawo pracy wiąże z rozwiązaniem stosunku pracy przez pracodawcę za wypowiedzeniem. " Chcę ich poinformować takim właśnie oświadczeniem, ŻE NIE CHCE TAM PRACOWAĆ 7 dni przed ale nie wim co mam tam konktertnie napisać czy to ma być " odmowa przyjęcia prponowanych warunków pracy" czy coś innego. Bardzo proszę o pomoc.

Gość KATRINN..
właśnie chodzi o to, że jak zloże wymowienie a mam przepracowane 1,5 roku to przez 3 m-ce nie będe mogła pobierać zasiłku, tylko trzeba ich poinformować 7 dni przed tak jak w tym art.23 1 . :( a tak to bedzie na zasadzie, że za wypowiedzeniem przez pracodawce :( :(