Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poznam ksiedza

Dla ksiezy

Polecane posty

Gość prawie ksiadz
moi przelozeni ?? uwazasz ze bede pytal o zgode na kazda mysl ?? to przeciez oczywiste ze glosno nikt nie mowi tego co kazdy mowi po cichu. a co do polsko kat...... powiedzialem ze poczekam na razie. mam czas. moge odlozyc swiecenia zawsze. poza tym to nie jest sprawa wiary tylko ludzkiego przepsiu wiec nie czuje sie zdrajca.

prawie ksiądz chciałabym Cię kiedys poznać i pogadać w sumie .... ja też dość sie orientuje w tych sprawach i z wieloma nie zgadzam

Gość prawie ksiadz
wiesz "lezko" dziwi mnie reakcja tlumu tutaj. kiedy sie zaklada topik o celibacie wiekszosc piane toczy ze to wymysl ludzki a tu nagle taka obrona. kazdy ma jakies zdanie na te tematy. wazne zeby umiec oddzielic fundament od otoczki czysto ludzkiej. a co do spotkania... jestem tu ;)

wiem że tutaj jesteś, tak ludzie często widzą swiat tylko w białym i czarnym kolorze, odcieni nie dostrzegają o kolorach nie wspomne ............... a szkoda

Gość prawie ksiadz
masz racje. swiat nie jest czarno bialy. wbrew pozorom spora czesc ksiezy to widzi tez. sa oczywiscie tacy ktorzy stawiaja wszystko na ostrzu noza i zachowuja sie jakby co wieczor grali w szachy z Panem Bogiem ale coz.. ksieza sa tacy jak ludzie... z ludzi wziety......

tak ja cały czas powtarzam że ksiądz jest człowiekiem takim jak ja a nie nadczłowiekiem, a życie w celibacie jest życiem wbrew naturze .... i chyba tak być nie powinno Zresztą jak dowodzi historia celibat został wymyślony przez CZŁOWIEKA

Gość *niezapominajka*
tak się przygladam waszej rozmowie i szczerze to już sma nie wiem co mysleć o księzach i kobietach księzy.... smam jednego kocham od kilku lat.. chodź od długiego czasu to właściwie nie mam z nim kontaktu. wiem jednak jak było mu ciezko właśnie z celibatem... ale wybra BOga i wiem ze jest bardzo szczęśliwy i tego mu życze

Gość prawie ksiadz
z tym sie zgadzaja nawet ksieza. nikt nie utajnia tej informacji dlaczego celibat i kiedy zostal wprowadzony. widocznie pierwsi chrzescijanie jakos nie zrozumieli slow na ktore wielu sie powoluje probujac go utrzymac w mocy. zareczam Ci ze nie sa nadludzmi :) sa takimi samymi ludzmi jak kazdy z problemami wadami i zaletami.

*niezapominajko* ja znam twój ból, i mimo że ten mój juz nie jest... to nie umiemy sie dogadac, między nami jest wysoka bariera

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
prawie ksiądz---po co tam siedzisz jak nie uznajesz celibatu? wystąp,Boga mozesz wielbić też poza kapłaństwem......

wiem że, nie są nadludzmi bardzo dobrze. Lecz w Polsce w niektórych wsiach nadal funkcjonuje ten stereotyp a to bardzo zle. A przeciez to nic złego że ksiadz jest najnormalniejszą osobą z wadami i zaletami

Gość *niezapominajka*
dlaczego?? przecie jeśli zrezynował z kapłaństwa to domyślam się z Twojego powodu... czy okazał się innym człowiekiem... czy powiedz szczerze... po rezygnacji już nie był dla ciebie wystarczająco " tajemniczy , pociągajacy" i tu mogłabym wymieniać...

Gość prawie ksiadz
bleeeeeee...... po co mam Ci tlumaczyc skoro nie rozumiesz tego.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
właśnie dlatego że nie rozumiem :) to jasne:) ale widzę ze nie masz sensownych argumentów :) i współczuję Ci

Gość prawie ksiadz
sensowne argumenty zachowam dla ludzi nie uprzedzonych z gory... moze pojedz do jakiegos pastora i to mu powiedz. zeby zone rzucil bo Bogu sluzyc jako ksiadz mozna tylko w celibacie.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
nie jestem uprzedzona tylko chcę wiedzieć po prostu :) a czy Ty chesz być pastorem czy księdzem? jedź tam gdzie są pastorzy....a Ty celowo chcesz zyć w zakłamaniu.....mam nadzieję ze nie dopuszczą Cię do święceń......bo nie chciałabym takiego księdza na parafii ( teraz się dopiero uprzedziłam)

Gość prawie ksiadz
widze ze dla Ciebie ludzkie wymysly sa wazniejsze niz milosc prawda itd... coz... Twoje zycie dobrej nocy wszystkim zycze. :)

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
jasne,najlepiej uciekać:) nie masz argumentów,ot co :) ludzkie wymysły....dobrze wiesz w co wstępujesz a nie zamierzasz tego przestrzegać.....naprawdę współczuję :O

Gość prawie ksiadz
wolisz zebym nie uciekal bo chcesz sie klocic ?? nie dziekuje ;) Ty juz wiesz swoje a ja swoje... widzisz sens zebysmy sie klocili tu czyje na wierzchu bo ja nie bardzo...

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
nie będziesz dobrym prawdziwym księdzem...i to jest zasmucające....idź spać.....ale czy zaśniesz z czystym sumieniem?

Gość prawie ksiadz
wiesz "lezko" nie spodziewalem sie niczego innego niz takiech zaklamanych ludzi jak bleeeeee ;) ona woli ks ktory jawnie pije, zyje z kochanka i kazdy w parafii o tym wie.

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
hahahaha JA jestem zakłamana??????? Ty jesteś chyba nienormalny człowieku !!!!

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
ksiądz ma być czysty,a nie taki jak Ty ......

Gość prawie ksiadz
no chyba nie ja jestem takim goracym zwollenikiem utrzymywania obecnego stanu tylko Ty.... a kto jest normalny licytowal sie nie bede.

Gość *niezapominajka*
łezko... w sumie nic nie rozumiem ...ale widze ze dla CIebie jest to jeszcze duzy problem. Mam nadzieję ze się z nim uporasz i zapomnisz. Chodź zaponienie jest straszne bo pozostaje pustka w sercu. moze wszystko się ułoży. Skoro nie jest ks ( bo tak mi się wydaje ze wspomniałaś na początku) to nic nie jest stracone. Walcz jeśli kochasz. chyba że jest nadal księdzem.... to lepiej odejdź. pozdrawiam

Gość bleeeeeeeeeeeeeeee
więc powiedz mi w takim razie,co zamierzasz ze sobą zrobić? po kryjomu mieć kobietę,dzieci? czy walczyć o zniesienie celibatu (co oczywiście jest niemożliwe) ???

Gość prawie ksiadz
na razie jak pisalem mam czas. dlaczego wydaje Ci sie niemozliwe to takie. czyzbys miala dojscia w watykanie jakies ?