Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polityczne pytanie

DO SYMPATYKÓW PO

Polecane posty

Gość polityczne pytanie

Co takiego zrobiła PO? Nie kibicuje ani PO ani PiS, ale zastanawiam sie co ona takiego dobrego zrobiła bo jak do tej pory to widze ze tylko sieje zamet

Gość jestem apolityczna
ale popieram cie w 100%. PiS przynajmniej stara sie cos dzialamc a PO-wcy tylko mielą jęzorem. a do dupy z polityką :O

Gość PiS mąci cały czas
kłamie w żywe oczy, niedotrzymuje obietnic; częśc rządu robi po swojemu czesc po swopjemu (patrz ostatni "wygłup" Premiera, który wchodząc w dupe Bushowi, bo ten łaskawie znalazł 5 minut dla niego, bez porozumienia sie z rzadem w kraju obiecuje wojsko dla Afganistanu ... ) Cały rzad działa na zasadzie: najpierw postraszymy czyms tam (np. podwyzkami), potem powiemy ze jednak podwyzki nie bedzie lub bedzie za to nas calowal po rekach ... wymyslaja se podwyzki i pioeprza ze to dlatego bo musimy zrównowazyc ceny z Unia, tylko chyba zapomnieli ze w Uni juz pare lat jestesmy i ceny sie wyrównały, mogliby płace wyrównac z wypłatami w Uni :O Zachowuja sie wiesniacko, tylko potrafia krzyczec i pieprzyc glupoty :O Polska zamiast isc naprzod wciaz sie cofa !!!!

Gość do tej-tego powyzej
ciekawe czy ty na ich miejscu bys zrtobila wszystko idealnie PO calkiem sie teraz zdyskredytowala - przegrali, nie umieli walczyc, to teraz oczerniaja i obgaduja pis, czym sie już w zasadzie pograzyli. Myslicie, ze z polityka jest tak o. wypowiadacie sie niewiele wiedzac, powtarzacie utarte przkeonania. najpierw byscie poczytali. a,i pamietajcie, gazety, tv, czy inne media maja swoje opinie i wydarzenia przedstawiaja subektywnie...

Powtórzę to, co napisałam na innym topiku - miałam kilka lat temu watpliwą przyjemność uczęszczać na wykłady z prawa pracy, które prowadził obecny Prezydent Lech K. Ocene uzyskałam dobrą, ale byłam w tej grupie szczęśliwców, których prac Pan Kaczyński nie zgubił. Zdarzało mu się to za kazdym razem- jeśli zadał jakiś temat do napisania, potem okazywało się, ze jakieś 60% prac mu brakuje, zwalał na to, ze studenci ich nie oddali (co było wierutnym kłamstwem) i stawiał im niezasłużone pały. Poza tym przychodził nieprzygotowany do wykładów, bądź olewał spotkania ze studentami całkowicie. Tak więc znam z autopsji podejście PiSowych władców do mas. Różnica jestw jednym - wtedy było nas kilkudziesięciu studentów traktowanych jak nie warci najmniejszej uwagi i starania maluczcy, a teraz są miliony Polaków..... Dlatego wolę PO.

Nie było nigdy dobrze, gdy narodem rządziły oszołomy. Niestety, dla Polski i Polaków, bracia Kaczyńscy mają w sercach wielką nienawiść oraz fobię spisku komunistów. Stąd zakrojone na dużą skalę prześladowanie osób, które wg PISu są wrogami. Fobia ta udziela się najbliższym współpracownikom braci (chociażby wypowiedź Macierewicza na temat byłych ministrów MSZ). \"Słupski LPR przygotował dla Pomorskiego Kuratorium Oświaty tzw. czerwoną listę. Są na niej podejrzani o sympatie dla SLD lub krewni działaczy lewicy. Pójdą na bruk. Podobne listy powstaną w całym kraju. Obejmą instytucje podległe ministrom edukacji i gospodarki morskiej. \" Co PIS zrobił dobrego dla Polski? Tak w uproszczeniu, są dwie skrajne możliwości: 1. państwo jest pro-społeczne - darmowa jest edukacja, darmowa służba zdrowia, jednak kosztem wysokich podatków. 2. państwo jest płatne - edukacja płatna, służba zdrowia płatna - podatki w takim państwie są minimalne. W Polsce wszystko jest płatne, a podatki są bardzo wysokie. Obietnice PISu, ktory dąży do państwa taniego, niestety są kłamstwem (środki dla Kancelarii Premiera wzrosną o 5,7 proc. i wyniosą 88,7 mln zł, Kancelaria Senatu 149 mln zł - wzrost o 21,3 proc). Podobnie z Kanc. Prezydenta, ogólnie wzrosły wydatki na prawie wszystkie instytucje! Ale nie pieniądze sątu najważniejsze. Najważniejsze jest to, że bracia Kaczyńscy ze swoimi pomysłami, są niebezpieczni dla tego kraju! To nie są prości ludzie, to sąwykształcone oszołomy.

Gość polityczne pytanie
Ja wyraźnie zapytałam co takiego dobrego dla kraju zrobiła PO....zamaist odpowiedziec na to pytanie oczerniacie PiS. Potyraficie czytac ze zrozumieniem treści? A moze po prostu sami nie wiecie co takiego pozytywnego zrobiła PO, bo mi sie wydaje ze nie zrobiła kompletnie nic

Gość antekkk
A co może zrobić PO? Przecież nie ona jest u władzy. Daliście wygrać PIS a teraz sie dziwicie.

Gość najbardziej bawi mnie jedno
kiedy ktos wchodzi i pisze.: " JESTEM APOLITYCZNA" ale co tak dobrego zrobila PO i zaczyna sie litania ... a kiedy ktos pisze o wadach PiS ktore widza juz wszyscy i najwieksi fanatycy tylko wierza w ich obietnice to piana z pyska im sie toczy :) moj znajomy kiedy zobaczyl co wyrabia PiS przyznal odwaznie ze zle jednak ze tak ufal im...podziwiam go

Gość dhdkisdhd
Odpwoeidźjest prosta wielu zagłosuje nie na PO, lecz przeciwko PiS... ale czy tak będziee to się okaże. Dziwny taki wybór....

Gość polityczne pytanie
Ja mysle ze wiele decyzji PiS jest wynikiem tego co zrobiła PO. PiS ma koalicje z LPR i Samoobroną i chcąc nie chcac musza tez ich brac pod uwage. PO odrzuciał mozliwosc kolalicji po przegranych wyborach i teraz ciągle atakuje. Zamiarem PiS nie było wiązac sie z LPR I Samoobrona tylko z PO. Naprawde dziwi mnie to, ze nie widzicie prawdziwej "twarzy" PO Ja nie jestem za PiS ale własnie na nich zagłosowałabym teraz zeby tylko PO sie nie dostała do władzy Ps. I nadal nikt nie napisał co takiego pozytywnego zrobiła PO

Gość polityczne pytanie
I jeszcze jedno. PiS od samego paczatku był strasznie krytykowany. To tak jakby krytykować druzyne piłkarska jeszcze zanim rozpoczeła mecz. Media są za PO i potrafią świetnie manipulowac opinia publiczną i przekazywac tak informacje aby zniechecic kogos do siebie Moze jutro jak tru zajrze przeczytam to co mnie interesuje. Moze akurat przekonam sie do PO:)

Gość antekkk
A ta swoje. Żeby partia coś mogła zrobić musi być u wałdzy. A PIS z przystawkami rządzi już rok. To napisz co oni dobrego zrobili.

Gość mysle ze nie przekonasz
mojego znajomego ktory jest mlodym czlowiekim ale zostal wywalony nagle na zbity pysk dlatego ze trzeba zrobic miejsce dla licznych poslow i sympatykow PiS w agencjach rzadowych....

Platformie ostatnio udało się przegłosować sprawę zbadania SKOKów. Pod nieobecność Zawiszy. No ale nie wiadomo, czy sprawdzą te SKOKi, czy nie, bo, aby prawo zadziałało w tym państwie, trzeba być u władzy, a PO nie jest. Nie ma też większości, na dobrą sprawę nie może więc wiele zrobić, nie można więc zadawać pytania, co zrobiła, skoro nie może nic zrobić. Dość absurdalne to pytanie, nie może być tutaj żadnej odpowiedzi. Właściwie nie powinienem się wypowiadać, ponieważ nie jestem sympatykiem PO, a do nich skierowano to pytanie.