Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

Gość tu wszystkie jakies
moja zaczepka byla bezpodstawna przyznaje :O

Nareszcie obejrzałam swój film do końca kilka razy zaczynałam i.... coś mnie odrywało dziś obejrzałam zakończenie superowskie!!!!

pomaranczo,skoro nas nie znasz,to dlaczego nas obrazasz A teraz pytanie.Jak nas znalazlas skoro nie ma nas w wykazie na gl.stronie tego Forum?

pomarańcza sama wiesz że są różne zaczepki a tutaj na naszej ławeczce co jakiś czas nas zaczepia, kopie, podkopuje i szturcha czasami chce sie spokoju w tym niespokojnym internecie

Gość tu wszystkie jakies
nie obrazam przeciez mowie ze pozytywnie :D jest temat jest

Gość tu wszystkie jakies
dobranoc nie zmarznijcie na tej laweczce ;)

jakis łatwy, lekki i przyjemny ... mówię o filmie Nie mam takiej pamięci jak moja starsza siostra do nazwisk wszystkich aktorów, kto z kim i gdzie, nazw filmów, ajki i gdzie i kto reżyserował.

Laseczki na Ławeczce- zapraszam na kawę \_/>. Mam nadzieję, że odpowiednio rozumiecie słowo Laska - ludzie z ograniczonym horyzontem na pewnym "zaprzyjaźnionym" topiku kojarzą to z panią z lekka mówiąc :P lekkich obyczajów :D A przecież Laska to super babka- pod każdym względem- no a przecież my takie jesteśmy ❤️ U nas w Pyrlandii to komplement! Dziewczyny a Wy co tu zaczynacie mi chorować- Olimpia, Kingala, wcześniej Krystynka- KUROWAĆ się i to szybko!!!!! Na imprezie wczoraj byliśmy do północy, było miło.... a kiedy w końcu włączyli wodę o 22.30 :( to wszystkim humory jeszcze bardziej zaczęły dopisywać. Kingalo ja w poniedziałek przed 20-tą oglądałam świetną komedię już po raz n-ty.... u mnie leciała na kanale TV1000- "Rybka zwana Wandą". John Cleese i Kevin Kline są zawsze gwarancją dobrej zabawy i śmiechu! Tego pierwszego pamiętam jeszcze z "Hotelu Zacisze".... a pamiętacie jego chód w ministerstwie głupich kroków :D:D:D Rybcia eintop- to poznańska nazwa zupy- od teściowej się nauczyłam. - kapusta 1/4 główki -brukselka - całe opakowanie mrożonej(teraz) -kalafior 1/2 -marchew pokrojona w kostkę (2-3 szt) -ziemniaki pokrojone w kostkę ( średnie 3-4 szt) -fasolka szparagowa- garść- pokroić -kawałek pora- pokroić -groszek konserwowy - udko z kurczaka -biorówka -sól, pieprz, vegeta, rosołek Knora Najpierw gotujemy kapustę z mięsem i porem, marchewką następnie dodajemy ziemniaki, fasolkę, na samym końcu na 5 min przed ugotowaniem groszek konserwowy. Doprawiamy i.... robimy zasmażkę - wewamy do zuy i...GOTOWE. Do tego bułka z masłem albo pajda chleba:) Zupa jest bardzo syta. Mięso oczywiście wyciągamy przed końcem gotowania i dzielimy a potem znów do zupy. No fajnie :D, wczoraj z rana bigos a dziś ajntop/eintop! Eitopf- to po niemiecku- gulasz.... niby zupa gulaszowa..... ale co tam, jak zwał, tak zwał- ważne, że dobra :) Olimpio- co odnajdywania naszego topiku w necie..... Ja gdy wejdę na o2 i potem na naszą kafe i jak wpisałam nazwę topiku na którym pisałam, to wyświetla mi się lista różnych tematów- tak między innymi Was znalazłam sobie :) A jak my tu piszemy i wysyłamy odpowiedź, to nasz temat "ławeczka" wyświetla się często na pierwszej stronie lub jak rozwiniesz stronę -"więcej świeżych"- to też- tak można nas znależć:) Dlatego nieżyczliwe pomarańcze do nas mogą "trafić":(.... miejmy nadzieję, że te życzliwe też!!!! Życzę Wam miłego dnia i zdrówka 👄🌻

:classic_cool:- co do zupy, to chodziło mi o :) biodrówkę.... może być też i karkówka. Smacznego!!!!

Rybcia , mam nadzieję, że wszystko odczytałaś- .... wlewamy do zupy i gotowe. To wszystko przez to, że się spieszę- o 9-tej mam ten audyt!!!! Zmykam- pa 👄

Witam na ławeczce. My też przyszliśmy o północy do domu ze śledzika,dzisiaj będziemy jedli śledzie zrobione w/g Twojego przepisu Klaro. Dzięki za kawkę.Nie stawiam nic słodkiego bo my dzisiaj pościmy i idziemy sypać głowy popiołem ale jak któreś ma ochotę to do Klarci kawy dostawiam delicje,czekoladę gorzką i z orzechami. Pomarańcze zawsze się znajdą i nie mamy na to żadnego wpływu,aby tylko nie były wulgarne.

Jednak dobrze wczoraj pisałam,że Kingala chyba choreńka,kuruj się dziewczyno,a może pij herbatkę z imbirem? Ona rozgrzewa od środka i przynajmniej mnie przechodzi lekkie przeziębienie po takiej herbacie.Może być imbir świeży i w proszku.

LAWECZKO🖐️ Witam wszystkie Panie! Witaj Klaro🖐️ Dziekuje za odpowiedz.Upierac sie juz nie bede z tym wyswietlaniem na pierwszej stronie.Po prostu poobserwuje.Ilekroc cos tu wpisalam i niestety nie widzialam informacji na pierwszej stronie.Przyznaje,nie rozwijalam. Kingalko,przepraszam,ze wczoraj tak po angielsku ulotnilam sie.Wylaczyli swiatlo ,nie mialalam baterii naladowanej i po dlugim oczekiwaniu,poszlam spac.Dzisiaj wstaje i co widze? Moj tv cyfrowy nie ma zadnego kanalu.Nie potrafie ustawic.Probowalam,ale wlaczylam radio.Dalam sobie spokoj i siedze bez tv.Szkoda,bo zawsze lubie sobie poogladac tv.Mamy w sypialni,ale tam nie mam ochoty przebywac. Troche dlugo tak wyczekiwac na MM. Niestety grypa i mnie dopadla.Dlugo nie choruje:raz-dwa i po chorobie. PS.Dzisiaj przed wyslaniem ,skopiuje by post nie wylecial w kosmos. .

Olimpia też biedna musi wyprowadzać się z domu i złapała przeziębienie,zdrówka życzę. Krystynkko tak właśnie jest,wiele ludzi chorych chodzi do pracy bo boi się o posadę. Też miałam takiego sąsiada na dole który nigdy w życiu na nic się nie leczył,nigdy nie był chory ,Był już kilka lat na emeryturze ,pewnego dnia pojechał rowerem do lasu na grzyby i już nie wrócił.Przewrócił się na tym rowerze i tak zmarł .Miał zawał.Pół dnia szukała go policja z psami.

Klaro nie podziękowałam Ci za przepis na zupę,dzięki.Skopiowałam i ugotuję po niedzieli,bo dzisiaj mamy postne jedzenie,jutro coś wymyślę,w piątek zaś post a ta zupa jest na mięsie i wychodzi jej dużo,wiec będę miała na dwa dni.

Tak Rybciu,musialam przymusowo wychodzic z domu i bez sensu chodzic.Tutaj taki halas,ze zyc sie nie da.Wczoraj bylo apogeum.Mysle sobie,ze ta grypa takze z tych nerwow.Jak duch chory,to i cialo takze.Hihihi.. Boze,a jak klatka wyglada? Mam wrazenie ,ze mieszkam w slamsach.Zaprogramowalam sie do czwartku.Obiecuja,ze bedzie koniec.Musze wytrzymac.Trudno.. .

Witaj Olimpio U mnie pogoda beznadziejna,jest buro,szaro ,przynajmniej temperatura dodatnia.Wywietrzyłam mieszkanie,pojeździłam na "rowerku",teraz robi się w chatce cieplutko bo włączyłam ogrzewanie.

U nas też jak ktoś wierci w pierwszej klatce to słychać w całym domu.Mieszkam w bloku dwuklatkowym,czasami przy takim remoncie to człowiek nie słyszy nawet własnych myśli.

U mnie sie przejasnia juz.Robi sie coraz jasniej. Na szczescie tez nie mieszkam w wysokim bloku.Przeprowadzalismy rowniez remont,ale dozowalismy halas.Ba,informowalismy na biezaco sasiadow w jakich godz. bedzie glosno,jak dlugo.Czy to takie trudne wywiesic karteczke na drzwiach wejsciowych? Po co ,prawda? Troche sie dziwie ludziom,ze nie mysla.To nie boli. .

Też kilka lat temu przerabialiśmy kuchnię,łazienkę ,wiadomo były różne wiercenia i hałas, wszyscy sąsiedzi o remoncie wiedzieli.Wiercenia były w oznaczonych godzinach i tylko 2-3 godziny dziennie. Musieliśmy też w mieszkaniu rozbrajać siekierą stare kanapy i w częściach wynosiliśmy do specjalnie zamówionego konteneru,bo wymieniałam meble.

Oczywiscie,ze nikt nikomu nie ma za zle,ze robi remont.Trzeba tylko troche pomyslec o innych. Usmialam sie.Kiedys wracam z tych moich bezsensownych wedrowek po miescie i nie tylko,a sasiadka z dolu wyskakuje na klatke i mowi,zebym sie nie zdziwila,jak kogos zamorduje.Horror. Tak jest nerwowa,ale wtedy to przeszla sama siebie.I po co? Myśl ubrana w zdanie, słowo wcielone w życie. Czyn przyzwyczajeniem, nawyk usposobieniem. A to, co stanowi Ciebie, tworzy Twoje przeznaczenie. - Kamelia Grater .

Zmykam Olimpio do kuchni gotować obiad,za wiele nie mam do roboty bo zupa pomidorowa z wczoraj i zrobię kotlety z ziemniaków z sosem pieczarkowym.Ziemniaki już ugotowane,pieczarki obrane ale ma przyjść ta koleżanka z niemiec i będziemy jej skracać spodnie,ale aż 3 pary wycieraków.