Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

Krystynkko powolutku, uważaj na noże, gorące palniki i progi w drzwiach. Nie biegaj za szybko :) W czym pomóc?:)

Kingalo dawaj juz mam fartuszek dla Ciebie przygotowany :D Kazda para rak sie liczy :D Ty masz wiewiorki a u mnie dla odmiany krety ryja moj trawnik i nasza psinka.

Nagadałam się z siostrunią, mam mnóstwo nowych wiadomości. Złych - syn sąsiadów jest mordercą. A taka dobra rodzina. poświęcali jemu każdą wolną chwilę. Wychowanie jakiego można pozazdrość teraz jedynie współczuć. Dobra wiadomość - moja mama niedługo zostanie prababcią!!!!!!! Druga wiadomość bardzo mnie cieszy rodzinkę również. Chciałam się z Wami podzielić moją radością mimo że to nie ja zostaję babcią. Nowe życie - nowe nadzieje. Olimpio dziękuję za maila. Krystynkko miłego i pełnego uśmiechu jutrzejszego dnia. Rybciu pozdrawiam

LAWECZKO! Krystynkko,wiem,ze wszystko masz juz pozapinane na ostatni guzik. Najwazniejsze,by dopisala pogoda.Wyglada,ze bedzie slonecznie. Biesiadujcie,rozkoszujcie sie chwila,jedzonkiem i mila atmosferka. Milego dnia! Wszystkiego najlepszego!! Kingalko,rozmowy z rodzenstwem sa jak balsam,szczegolnie gdy dzieli taka odleglosc.A poza tym kto jak nie siostra ,z ktora ma sie wspaniale relacje,potrafi "przytulic do serca" Pojawila sie nowa istotka w rodzinie,gratuluje Wam.Tak,nowe zycie,nowe nadzieje.Niech malenstwo chowa sie zdrowo. Radosc serca rozpiera prababcie.Piekne uczucie,gratuluje! I jak to w zyciu...Znow kolejne morderstwo w Polsce.Zaczyna byc jak w swiecie,wlaczasz tv ,a tam porazajace wydarzenia.Niestety,swiat ,ludzie przerazaja mnie.W Polsce juz od dawna przestalo byc bezpiecznie. Kiedys biwakowalismy nad jeziorem,w gluchym lesie i nikogo to nie przerazalo.To byl sposob na wypoczynek.Nie teraz.Obecnie trzeba byc pozamykanym na trzy spusty. Wbrew pozorom,ale w tej rodzinie czegos brakowalo,skoro ich syn dopuscil sie morderstwa.Moze rodzice byli za dobrzy,zbyt tolerancyjni,moze niewydolni wychowawczo.Moze pomylili milosc z dyscyplina...? Z dobrej rodziny nie wychodzi czlowiek okaleczony psychicznie.Wynosi przede wszystkim szacunek do drugiego czlowieka.Dobry czlowiek nie pozbawia zycia drugiego czlowieka.Jakim zwyrodnialcem trzeba byc by dopuscic sie takiej zbrodni? Byc moze syn wpadl w kryminalne towarzystwo i prace wychowawcza rodzicow diabli wzieli.Znam takie przypadki. Wspolczuje rodzicom tego mordercy.Beda musieli zyc z tym pietnem do konca swych dni.Smutne! .

O nie,co ja tu wyczytalam? To z pospiechu.Przepraszam. Oczywiscie nowa istotka w drodze.Bedzie dobrze.Zycze tego z calego serca..

Witam na ławeczce. Każdy zień jest fragmentem naszego życia. Każda chwila ma w sobie coś z tajemnicy i tylko my na krawędzi tęczy biegnąc - szukamy naszych marzeń.... Maleńkie marzenia nawlekaj na nić życia jedno za drugim... białe - jak płatki śniegu czerwone - jak róże zielone - jak mięta niebieskie - jak błękit nieba. Potem jeszcze kilka i tak powstanie Twoja Tęcza Szczęścia /z sieci/ Miłego weekendu

Witam na ławeczce. Każdy zień jest fragmentem naszego życia. Każda chwila ma w sobie coś z tajemnicy i tylko my na krawędzi tęczy biegnąc - szukamy naszych marzeń.... Maleńkie marzenia nawlekaj na nić życia jedno za drugim... białe - jak płatki śniegu czerwone - jak róże zielone - jak mięta niebieskie - jak błękit nieba. Potem jeszcze kilka i tak powstanie Twoja Tęcza Szczęścia /z sieci/ Miłego weekendu

Kafeteria zwariowała,najpierw nie puszcza posta a potem wysyła z moim błędem. Miało być - każdy dzień

Na dodatek mam powielonego posta. Nie wiem czy Wam podawałam przepisy na szybkie sosy do grubszego makaronu,najwyżej będą zdublowane,a może się przydadzą. Najczęściej robię je jak przychodzimy głodni z działki - 20 minut i obiad gotowy. Makaron ze szpinakiem i pieczarkami. 1 paczka mrożonego szpinaku 1 cebula pieczarki w/g uznania mały kubeczek śmietany 18% sól,pieprz,gałka muszkatałowa do smaku. Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Pieczarki pokroić w niezbyt cienkie plasterki,dodać do cebuli i poddusić.Do miękkich pieczarek dodać szpinak i dusić aż odparuje woda i szpinak straci swój surowy smak.Dodać śmietanę i doprawić solą,pieprzem i gałką. Podawać z makaronem.Można posypać parmezanem lub innym ulubionym serem. Gruby makaron ugotować al dente i odcedzić. Na tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę,2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę,dodać 2 serki/200gr/topione i ok.1/2 szklanki mleka. Podgrzewać mieszając aż wszystko razem się połączy i utworzy sos.W razie potrzeby można dodać jeszcze troszeczkę mleka. Brokuł ugotować w wodzie z odrobiną soli i cukru i podzielić na małe różyczki - dodać do sosu.Pogrzać jeszcze razem .Polać makaron. $-5 plasterków boczku pokroić w paseczki i lekko podsmażyć,dodać posiekana cebulę i pokrojone kilka pieczarek. Podlać mlekiem lub śmietaną,dodać 2 serki/100gr/topione ziołowe lub z szynką- chwilę razem pogotować aż się serki rozpuszczą. Wcisnąć 2 ząbki czosnku,przyprawić solą i pieprzem oraz dodać oregano lub rozmaryn.Podawać z grubym makaronem.

Gość atak serca
do rybciu.....:) ...jestem osobą szczęśliwą . Mam kochającego i kochanego męża ... Czyzbys miala drzenie serce na widok swojego meza? Dla Ciebie to milosc,a dla lekarza Tachycardia z prawdopodobienstwem arytmii serca:(

Gość atak serca
...żyj i pozwól żyć innym....

Gość atak serca
do rybciu..... ...jestem osobą szczęśliwą . Mam kochającego i kochanego męża ... Moze masz niekonczace sie drzenie rak,nog i innych czesci ciala? Dla ciebie to milosc,a dla lekarza Parkinson

Gość atak serca
kingalo- ledwie "wstałaś" a już jesteś podła. Mam nadzieję, że kiedyś zachłyśniesz się swoim jadem, a te choroby, które wymieniasz ciebie dotkną!

Olimpio nowe życie już jest lecz maluszek pojawi się dopiero pod koniec roku. Cieszymy się wszyscy, urodzi się nowy obywatel amerykański:) Muszę szykować prezenty. :) Czekaliśmy na tę wiadomość bo po ślubie już 2 lata i....można powiedzieć nareszcie. Olimpio kochanie dużo dużo cierpliwości, wiem że trudno zacisnąć zęby. Widoczne jest w moich wcześniejszych postach :) Ty musisz kochana. Krystynka szaleje z gośćmi a ja chyba pójdę poszaleć z dmuchawą. Pogoda jak zwykle dopisuje. pozdrawiam Rybcię

Gość atak serca
rybciu.....:) Mylisz się, jestem osobą szczęśliwą . Mam kochającego i kochanego męża , dzieci, które przynoszą mi więcej radości niż smutku, przyjaciół, może nie za wielu ale serdecznych, przemiłych kolegów i koleżanki w pracy. Jeśli chodzi o stronę materialną- dobra. Jestem osobą lubianą a nawet...... często adorowaną przez płeć przeciwną. Z natury jestem optymistką i..... uśmiecham się do każdego dnia, a nawet w tym "pochmurnym" umiem znaleźć iskierkę słońca. Lubię ludzi szczerych, otwartych.... prawdziwych bla bla bla bla Może masz codziennie stały uśmiech na twarzy dla kochającego i kochanego męża ? Dla ciebie to miłośc,a dla lekarza porażenie nerwów twarzoczaszki.

atak serca ... naprawdę dostaniesz ataku serca spadaj stąd i daj już spokój z tymi wypocinami

atak serca ... naprawdę dostaniesz ataku serca spadaj stąd i daj już spokój z tymi wypocinami zrozum jedno gówna nawet patykiem się nie rusza bo później długo długo śmierdzi

Gość wczesne objawy Alzheimera
co tu robisz ataku serca? szukam ciebie od wczoraj

Gość wczesne objawy Alzheimera
ataku serca co tu robisz? od wczoraj szukam cię daj już ludziom spokój

Gość atak serca
do wczesne objawy Alzheimera masz problemy z koncentracją,stwierdzam brak skupienia,zapominasz o drobiazgach naprawdę to ty masz objawy Alzheimera do lekarza marsz!