Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingala

ławeczka 50-tek i więcej

Polecane posty

Ci, którzy wnoszą w życie innych ludzi promień słońca to ludzie kórzy nie potrafią zatrzymać go tylko dla siebie (James M. Barrie) .

Witam na ławeczce. Dzisiejszy dzień cóż za odmiana słońce witało mnie już od rana. Uśmiechem ciepłym swoich promieni co w szybach okien się pięknie mieni. TRZEBA KORZYSTAĆ Z KAŻDEJ CHWILI CO TAK PRZYJEMNIE DZIEŃ TEN UMILI. Ono dodaje energii do życia swym blaskiem oczy nasze zachwyca. Radością napełnia nam serce - NIECH TAKICH DNI JEST JAK NAJWIĘCEJ Ja też Wam życzę takiego dnia... gdzie Uśmiech wita i Słonko trwa.... /z sieci/

Katechetka pyta się Jasia: - Jasiu,kiedy Adam i Ewa byli w raju? - Jesienią. - A dlaczego akurat jesienią - pyta zdziwiona katechetka. - Bo wtedy dojrzewają Jabłka. Idzie Jasiu do szkoły i patrzy a na tabliczce jest napis: - Kierowco,nie przejeżdżaj dzieci. Jasiu po namyśle dopisał: -Lepiej poczekaj na nauczycieli. - Janku,czemu znów się nie ożenisz? - Przysięgłem mojej żonie na łożu śmierci,że się drugi raz nie ożenię - Głupi,to po co przysięgałeś? - Bo mogła mi zrobić na złość i nie umrzeć!!!

Olimpio a może skusisz się na takie roladki ze schabu albo piersi kurczaka? Robiłam już ze schabu z różnymi nadzieniami ,nawet tak jak rolady wołowe ale te też nam bardzo smakują. Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Kapustę kiszoną odcisnąć i drobno posiekać. Kiełbasę np.śląską pokroić w słupki. Boczek wędzony pokroić w słupki. Cebulę pokroić w cienkie plasterki,posolić odstawić na 20 minut aby zmiękła. Rozbite płaty mięsa posolić,popieprzyć i posypać majerankiem.Położyć na nich posiekaną kapustę i na przemian układać słupki boczku i kiełbasy.Na wierzch rozsypać krążki cebuli.Mięso zwinąć w roladę i obwiązać nitką.Rozgrzać tłuszcz w rondlu i obsmażyć z każdej strony na rumiano.Podlać niewielką ilością wody,przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości,uzupełniając w miarę parowania wodą. Roladki wyjąć a powstały sos zagęścić mąką.Włożyć roladki do sosu i podgrzać. Ja podaję z ziemniakami z wody i zasmażanymi buraczkami lub robię surówkę z surowego buraka + ogórek kiszony + cebula + jabłko.

Nie podałam ilości składników bo każdy robi wg.własnej potrzeby. Przepis jest na 1 kg.schabu. 15dkg.boczku. 15 dkg.kiełbasy 2 cebule

Gość nic dziwnego, że
kobiety w waszym wieku wygladają jak słonice jak jedzą takie rzeczy:P

LAWECZKO🖐️ Cha cha cha kocham jesc i sylwetke mam nienaganna Nigdy nie chcialabym byc niska suchotka/karakanem/ ze zmarszczkami Witaj Rybciu! Dzieki za przepis.Podobny juz sprawdzilam.Pychotka. Ostatnio robilam paszteciki z mloda kapusta w ciescie francuskim.Rewelacja.Polecam. Dzisiaj kolejne emocje sportowe.Jestem wciaz wielbicielka pilki noznej.Kibicuje swoim faworytom. Pozdrawiam! .

O! gdzie miłość stawia siatki, Nie figlujcie, moje dziatki! Bo z miłością figlów nie ma: Jak was złapie, to zatrzyma! [Aleksander Fredro] .

Gość Czasami czytajaca
Rybciu, swietny przepis na roladki. Zrobie na przyszly weekend. Jestem pewna ze bedzie bardzo smaczne. Pozdrawiam wszystkie panie 🌻

Witam na ławeczce. Lato właśnie nadchodzi zapachem truskawek napływa, na trawy zielonym kobiercu barwny motyl wśród kwiatów pływa. Słońce promienie rozsyła na niebie obłok różowy, czy czujesz zapach truskawek zapach cudowny - czerwcowy. Choć lato szybko przeminie snując nici babiego lata, ten zapach zostanie w pamięci zapach słodkiego lata. Czerwień to kolor miłosci, miłości do słońca i lata Kochaj więc zapach truskawek pełen kolorów lata. / z sieci/

Zapraszam na ciasto truskawkowe - pyszne. Dzisiaj trochę sobie pogotowałam.Zrobiłam leczo bo nie mogłam przejść w sklepie aby nie kupić cukinii a na obiedzie był syn z synową /robiłam właśnie roladki ze schabu,kurczaka pieczonego w piekarniku no i dla synowej leczo/Zadowoleni,najedzeni i z zapakowaną wałówką właśnie odjechali.Oczywiście zostawiłam sobie kilka roladek na jutrzejszy obiad,tak że jutro tylko ugotuję rosołek i kilka ziemniaków i finito. Syn zaopatrzył się też w zapasy "piwniczne",zabrał cały kosz słoików/kapusta kiszona,ogórki,grzybki,sałatki,sok pomidorowy itp/ Dziewczyny u nas pokazały się w lasach maślaki - właśnie dostałam od sąsiadki miskę maślaków - szkoda że syn już pojechał, bo dostałby trochę świeżych grzybów. Trzeba by się wybrać samemu do lasu - może są już też prawdziwki? Czasem czytająca cieszę się,że przepis Ci odpowiada.To nie ja go wymyśliłam,przepis prawdopodobnie jest z "wielkiego żarcia" i naprawdę nam bardzo te roladki smakują,chyba przez tą kiszoną kapustę. U nas w naszym województwie a dokładnie w Otmuchowie w najbliższy weekend odbywa się Święto Kwiatów.Corocznie na nie jeździmy i zawsze coś ciekawego wypatrzę do ogrodu i nie tylko.Oby tylko dopisała pogoda. Miłego dnia.

Gość nie dziwmy się
nastolatkom że obrażają na świnia.pl tutaj starsze panie to samo robią chamstwo goni chamstwo i chamstwem pogania ale, kto z chamskiej i patologicznej rodziny pochodzi takie, ma potomstwo starsze panie powinny świecić przykładem ale jak widać, świecą chamstwem, złośliwością i miernotą umysłową. panie w czarnych sukienkach nie przejmujcie się, pomarańcze (wrogo nastawione do ławeczki) to złośliwe miernoty umysłowe. Niedowartościowane i zakompleksione. a teraz klara, laura, sara czy jak tam tobie na imie daj popis swojej wylewności pisarskiej.

Witaj Laweczko! Kope lat nie siedzialam z Wami na laweczce ale mysle o Was i jestem z Wami. Nie dziwie sie, ze laweczka odpoczywa..... czas urlopow , pogoda tez nie zacheca do siedzenia przed kompikiem ale wierze w to, ze juz niebawem znowu wszystkie usiadziemy i jak za dobrych czasow usteczka nam sie nie beda zamykac. Pozdrawiam i caluski przesylam.

Gość Kingalko.....
Wszystkiego najlepszego, dużo słoneczka i .... radości w życiu w Dniu Twoich Urodzin.

Gość wodna kobitka
Poczytuję sobie i powiem, że nasze pokolenie przeszło dużo. Niekoniecznie dobrego. Ale jak sięgnę wstecz myślami, to nie żałuję niczego, tylko tego, że czas tak szybko ucieka. Dziś cieszę się dorosłymi dziećmi, wspaniałymi wnukami, szczęśliwą rodziną, wypracowaną emeryturą. I dziękuję Bogu za owe dary. Ze zdrówkiem bywa róznie, ale oby gorzej nie było. Cieszę się każdą chwilą, jestem czynna, mam pasje, lubię ludzi i miłe konwersacje. Niestety niezbyt wiele czasu właśnie na te ostatnie. Znalazłam ten topik przypadkiem. Wprawdzie wirtualne znajomości nie zastąpią realnych, ale miło się Was czyta i czasami che się coś "wtrącić". Mam nadzieję, ze nie bedę intruzem. Pozdrawiam serdecznie

Witaj Wodna kobietko, ladnie napisalas o naszym zyciu. Prawda jest, ze w zyciu kazdy z nas cos przezyl i tych dobrych i tych zlych chwil. Jezeli masz ochote z nami pisac zaloz "czarna sukienke" i "usiadz "do nas na Laweczke . Moje Przyjaciolki tez zapewnie niebawem zawitaja i bedzie nam milo. Pozdrawiam.

Witaj Laweczko! Kingalko! caluski co u Ciebie slychac nic nie napisalas. Rybciu i Olimpio pewnie odpoczywacie na dzialeczkach . Ja po pracy , obiadek juz zalicznony i usiadlam odpoczac na nasza laweczke. Pozdrawiam i caluski zostawiam , moze ktos przydzie dotrzymac mi towarzystwa.

Gość jednym słowem....kilka słów
I znów ktoś kogoś oszukał, ktoś zakatował swoje lub cudze dziecko, ktoś zgwałcił siostrę i córkę zarazem, komuś kot zaginął a komuś siś pies przybłąkał, banki padają żeby zrobić miejsce nastepnym oszustom finansowym, koło życia się toczy, więcej pokrzywdzonych niż zadowolonych.

Gość kingala nadchodzi...
i znów miesza ............. KIOARA DLACZEGO MARIĘ NAZYWACIE MARYLKĄ Mario ,dlaczego na to pozwalasz

Gość Czas zmienić lekarza
Pomarańczowa kurwo