Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agusia3

zasiłki

Polecane posty

Gość czy ktos wie
dzieki dziewczyny za smutne wiesci. Moze jeszcze wiecie czy na formie o working tax credit wpisuje sie roczny dochód brutto(z podatkiem) czy netto?

Gość zasilek
jestem na umowie na czas okreslony i chce sie zwolnic dostane zasilek?

nie dostaniesz - pracujesz rok ? bo jesli tak to po roku sie dostaje

na temat zasilkow sa rozne opinie. moja kolezanka pracowala w jednej firmie rok, w drugiej pare miesiecy i w ostatniej poltora roku. po upadku firmy zaczela szukac pracy ale zlozyla tez papiery na zasilek. wyliczyli ze jej sie nie nalezy :( bez podania powodu. a przepracowala w ostaniej firmie nieprzerwanie ponad rok i byla od poczatku zarejestrowana w Home Office

a wracajac do zasilkow, zwlaszcza macierzynskich i dodatkow na dzieci moge dodac ze tutaj bierze te pieniadze kazdy Anglik, nawet znajomi moi i meza, ktorzy zarabiaja ponad 20-30 tys rocznie i maja pracujacych partnerow. tutaj rzad wspiera rodzine i mysle ze jak za pare lat bede miala dziecko to po prawie 10 latach placenia podatku, taki zasilek mi sie nalezy. poza tym moja firma placi 26 tygodni urlopu macierzynskiego pelne wynagrodzenie i za kolejne 26 50% wynagrodzenia. poza tym jest w firmie bezplatny zlobek i przedszkole dla dzieci pracownic, ktore wracaja do pracy. i co z tego tez mam nie korzystac? ciekawe kiedy nasz rzad dojrzeje do wprowadzania konkretnych pomyslow prorodzinnych, atrakcyjniejszych niz 1000 becikowego i zakaz CC

Gość najlepszy jest polski rzad
chcieliby rodziny wielodzietne a place minimalna ustalaja tak, ze samemu trudno sie utrzymac. potem sie dziwia ze ludzie jada za granice. maja racje. a co sie tyczy zasilkow, to ciekawe czemu rodakow w kraju tak to w oczy kole? przeciez nie idzie to z ich kieszeni? a moze dlatego ze kiedys te dzieci, ktore teraz dostaja zasilki kiedys beda pracowaly na emerytury dla Anglikow a nie dla nich? bardzo uczciwie. gowno od Polski dostaly i gowno jej dadza :P

mam 18 miesiecy przepracowane razem ale chce sie zwolnic , jak dlugo sie czeka na zasilek?

Gość nie masz racji
podnosze pytanie

Gość plutitta
zasilek na dzieci mozesz otrzymywac mieszkajac w pl. jezeli twoj maz jest legalnie zatrudniony.natomiast tax working nie ma nic wspolnego z zasilkiem dla dzieci wiem gdyz przez to wszystko pszeszlam

Gość karad
moj partner wlasnie dzis pojechal do Anglii. Ja jeszcze zostaje tutaj ale mam nadzieje ze niedlugo sie zobaczymy i nie bedziemy sie roztawac. Oczywiscie mowie o wyjezdzie do Angli. A jezeli chodzi o te wszystkie dodatki to mam nadzieje ze wszystko bedzie ok a jak nawet nie to i tak lepiej niz tu w Polsce bez PiSu i tych wszystkich oszolomow co tylko nas okradaja

Gość prawda jest taka...
ze jesli znajdziecie prace - a teraz jest jej duzo bo swieta ida a co za tym idzie potrzebuja wiecej ludzi do pracy - nawet jesli to bedzie minimum czyli 5.52 funta na godzine to spokojnie Wam starczy. Na poczatek na wynajecie pokoju a potem, jak sie ze wszystkim wdrozycie i troszke zaoszczedzicie to wynajmiecie sobie male mieszkanko. Co by nie mowic to tutaj zawsze bedzie o wiele latwiej niz w Polsce...

Gość plutitta
mam nadzieje że w polsce niedłógo ktoś zrobi ład i nie będziemy szukać chleba w obcym kraju na dzień dzisiejszy w kraju można żyć bendąc wrządzie

Gość kghfubvherlugcnbv
jestescie wszyscy zacofani - anglia jest do bani....!!!!!!!!!! mam jej dosc!!!!!!

Gość bjhegndfkjpgfowegjnv
widze ze ktos tu nie potrafi pisac... hehe buraki

Gość karad
g..no ci do tego co chce i dlaczego.juz ci raz powiedzialam odwal sie ode mnie zal ci du..pe sciska czy co nieznam cie ale czy ty wogole masz dzieci i nie mow mi ze ty o tych dodatkach wcale niemyslalas i sie niestaralas bo ci nieuwierze a jezeli nie masz dzieci to przestan knocic bo ku..zwa niewierz co mowisz

Gość coffeeeee
a moze ktos mi doradzi? zaczelam prace we wrzesniu 2006,po nowym roku zaczelam starac sie o dodatki i w papierach wpisalam kwote za te 7 miesiecy ktore przepracowalam z rozliczenia podatkowego, to bylo ok.6140f .teraz bede wpisywac za caly rok a ze nie zarabiam duzo ok 200f tygodniowo to bedzie jakies9600f.czy bede musiala zwracac im jakas roznice?bo juz rozne wersje slyszalam np. ze w papierach powinno sie wpisac nie kwote z rozliczenia tylko zblizona za caly rok?jestem w rozterce czy dobrze wypelnilam papiery ale w ostatnim peyslipie i w rozliczeniu podatkowym za caly rok byla ta sama kwota!!!!!!!!