Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaaa

W jakim BANKU najlepiej załozyć KONTO?

Polecane posty

Gość gasik
ja mam konto24.pl w bz wbk, założyłem głównie ze względu na to że bardzo dużo sprzedaję i kupuję na allegro, a to konto zostało stworzone własnie z myślą o tym portalu. ale tak się do niego przyzwyczaiłem że używam stale, płacę wszędzie kartą, w sklepach i przez internet.

Gość jonka20
nom polecam bz wbk zwłaszcza konto24.pl z allekartą, nie płaci się nic jak się choć trochę płaci kartą, a są ułatwienia duże w płaceniu na allegro, są punkty payback i jeszcze drobiazg - karta jest zdecydowanie ładniejsza niż inne ;)

Gość enia_pol
Najlepiej zrobisz, jak wejdziesz sobie na strony na których porównane są oferty różnych banków. Dla mnie najlepasza okazała sie oferta Toyota Bank, ale to wszystko zależy kto czego szuka. Tam mają dobre warunki oprocentowania, świetny dostęp internetowy, ale komuś może nie odpowiadać, że to bank stricte internetowy, więc lepiej sobie porównać.

Gość gps
Zależy też jak się trafi. Czasami sa promocje, np. w millennium w nowych oddziałach, zakładają konta bezpłatne, albo w innych bankach - czasem sa jakieś nowe oferty. mBank - owszem, ale jak ktoś mieszka z dala od większego miasta, a coś trzeba załatwić "od ręki" to nie ma gdzie, ja raz miałam taką sytuację, że nie mogłam skorzystać z mLinii i nie byłam z tego powodu zachwycona... Niby wszystko pięknie, a musiałabym sie wybrać w podróż za 40 zł, bo nie mam w mieście mPunktu...

Gość innniika
a jesli ja bym chciala zmienic bank to jest mozliwosc zalozenia konta tak by t zalatwic na odleglosc, bo ejstem za granica a potrzebuje konto w Polsce ale chyba zawsze kurier przyjezdza do pospisania papierow

Gość NobertDeRiro
Zalezy w jakim jestes Panstwie. Jesli Skandynawia to mozesz w dunskim oddziale Nordei podpisac umowe. PKO BP SA ma swoj oddzial w Londynie. W pozostalych bankach to raczej w polskim oddziale. Ale najlepsze konta maja, tak i tak, mBank (darmoy) i Eurobank (5,05% efektywne oprocentowanie roczne i darmowy, gdy masz co najmniej 10 000zl na rachunku).

Gość smaczny kąsek
ja mam w pko bp i nie narzekam, zwłaszcza, że dosłownie w każdym miejscu w warszawie znajdę bankomat, z którego mogę wybrać pieniądze. nie wiem jak z innymi miastami :P jakichś kruczków i niemożliwych opłat też nie zauważyłam.

Ja mam w Alior Banku i polecam to konto. Wszystkie bankomaty za darmo, tam gdzie jestem aktualnie, tam wybieram pieniądze i nie muszę się martwić o prowizje. Mają też bardzo przyjazny system bankowości internetowej. Więcej info o popularnych kontach i bezpiecznym korzystaniu z bankowości internetowej na stronie http://www.darmowe-konto.dlamnie.com

Ostatnio oferta internetowa SKOKU dla młodych jest porównywalna z ofertą mbanku z jedną istotną przewagą - posiadają masę punktów nawet w najmniejszych miastach Polski, a Mbank jak ostatnio chciałem wpłacić pieniądze, to po pierwsze ma tylko 6 wpłatomatów w Warszawie(!!), po drugie - często połykają pieniądze, po trzecie jak jeździłem po Wawie, to wszystkie 5 z nich było zepsutych!!!

Gość GenaralFuneral
Wplatomaty nie dosc ze sie psuja to przysparzaja strachu jesli ma sie wieksza ilosc pieniedzy ktore chce sie zamiescic na koncie, Wole wplaty w placowkach

Gość krakowianka19
mam studenckie w millennium i tez nie płacę :D

no właśnie - to jest esencja konta studenckiego: nie płacić za nie oraz mieć szereg darmowych funkcji dodatkowych.

do jaga - z tego co widziałem jak kliknąłem na Twojego linka, to oferta przedstawiona na tej stronie jest tendencyjna!! A gdzie reszta bezpłatnych ofert z innych banków? Ad aliora to słyszałem, że ostatnio znacząco podnieśli opłaty związane z prowadzeniem i obsługa konta.