Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pytanko-

Seks przed ślubem-czy sie z tego spowiadacie?

Polecane posty

Gość co zrobić
ja będę chodzic mimo wszystko, najwyżej "ten na górze" sam to potem osadzi

Gość miałam komunie w2klasie
szkoły podstawowej a Ty

Gość co zrobić
np pierwszą to ja też w 2 klasie miałam , chyba nie piszesz, ze i ostatnią?

Gość do powyższego
ja pochodzę z małęj parafii, po ogólnej spowiedzi wszyscy maszerują do komuni a ja siedzę w ławce. wydaje mi się że wszyscy się na mnie gapią. wstyd...

Gość co zrobić
Ja tam pójdę i tak, nawet jak bym sie miała z tego nie wyspowiadać chyba, ważne, ze jestem w porzadku z innymi ludźmi, z bliskimi, ze znajomymi, no i wkońcu z własnym chłopakiem, przeciez nikogo nie ranię, nie okradam, nie zabijam!

Gość szkoda gadać
ja jednak raczej nie będę przyjmować komunii, wkońcu wiem że to grzech. myślę że to jest gorsze tak świadomie w grzechu udawać że jest inaczej

Gość daruska
A może jakis chłopak by się wypowiedział?Czy wy chłopacy uszanowalibyście wole waszych dziewczyn jeśli chciałyby z tym czekać do ślubu?🌼

Gość xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
ale dylemat

Gość .głupie pytanie
jakby musieli to by uszanowali a potem pewnie by jeszcze bardziej szanowali bo faceci sa bardzo prosci.Tylko pytanie zostaje po co kobieta ma odmawiac sobie przyjemności przez pół zycia tylko ostatni skurwysyn czy buc bedzie wypominał kobiecie ze nie jest ona dziewicą do slubu itd

Gość szkoda gadać
daruśka bardzo dobry pomysł, niech się wypowiedzą!!!

Gość nbver
uszanowałbym..Dla mnie liczy sie dziewictow dziewczyny..Nie umówiłbym sie z taka ,ktora nie jest dziewicą..

Gość szkoda gadać
czyli nie chciałbyś sexu przed małżeństwem z tą jedyną?

Gość Do nbver
No właśnie nie chciałbyś?;-)Przecież nikt sie odrazu nie żeni a jak się ludzie kochaja to trudno tak wytrzymac bez?!:)

Gość mi też
wydawało się na początku że dotrzymam wianuszek do ślubu. ale ...spotkałam tego jedynego od razu ...i już nie dotrzymam. ale robimy to z wielkiej miłości i nie zamierzamy się rozstawać, wkrótce slub

Gość marychaaa
dla mnie liczy się żeby to robić odpowiedzialnie, czyli jestem przeciwko uprawianiu seksu przez 17 latków, bo nie są gotowi na ewentulaną ciąże. ja robią to z osoba którą bardzo kochami i z która jestem kilkai lat i pewnie się pobierzemy

Gość nbver
tego nie powiedziałem ..Tylko tyle ,ze nie umówiłbym sie z dziewczyną ,która nie jest dziewicą ..Mam 23 lata i jestem prawiczkiem i tez wymagam dziewictwa od kobiety..A czy seks przed ślubem ?To zależy od dziewczyny głownie..Mi nie przeszkadza czy przed slubem czy po..

Gość no właśnie czyli
czyli jednak nie uznajesz sexu przedmałżeńskiego za coś złego.

Gość Do nbver
No nie mogę, 23 lata i prawiczek?Bez obrazy oczywiście;-)Tak naprawdę to przeciez nie jest najważniejsze czy dziewczyna jest dziewica czy nie przecież. Trochę mi sie nie chce wierzyć, że jest Ci to obijetne kiedy;-)Gdybyś był od dłuższego czasu z kims w stałym związku i bys bardzo pragnął swojej dziewczyny to pewnie bys zmienił zdanie no chyba że masz silną wiarę i żelazne zasady

Gość nbver
ja nie ,ale kościół tak..Zresztą co z tego ,ze robisz to po ślubie skoro i tak grzeszysz gdy np: Robisz to w gumce albo w innej pozycji niż misjonarska przy zgaszonym swietle..

Gość szkoda gadać
bardzo słuszna uwaga. chłopak jeszcze nie zna się na rzeczy

Gość marychaaa
kiedyś to ludzie żenili się w wieku 18 lat i mieli problem z głowy :D. a teraz czeka się średnio do 30, a natura nie śpi

Gość szkoda gadać
nvber, wiem że też na pewno masz swoje myśli na ten temat. ale bez urazy trzeba być w stałym związku aby poznać co znaczą te zasady kościoła dla partnerów

Gość Do nbver
Ej no to ze antykoncepcja dla Kościoła jest grzechem to wiedziałam ale skąd ty wytrzasnąłeś takie coś , że inna pozycja niż misjonarska to grzech!!???:-D:-D Pierwsze słysze

Gość nbver
na wsi nie żyje ,ze bede to robic w wieku 16 lat..Chodz przyznam ,ze był okazje..

Gość przecież zakaz
seksu przed ślubem jest wymysłem księży, nie ma związku z wiarą. więc jesli wierzysz w Boga i Jezusa, a nie w księzy,to nie ma problemu.olej ich i dalej się kochaj :-D

Gość Do Psycho Trop
Ej, no my tu poważnie gadamy a ty sobie jaja robisz;-)Ludzie, tak czy inaczej nie da sie życ w czystości zupelnej i bez żadnego grzechu!Jak się kochacie to nie miejcie wyrzutów (raczej);-) 🌼❤️

Gość przecież zakaz
do nbver---> ja jestem ze wsi,a wcale się nie rypałam mając 16 lat. tylko 21, na studiach co to za uogólnianie????!!

Gość nbver
moze nie tyle pozycja jest grzechem co oral czy anal czyli wkładanie w inne miejsca niz natura przeznaczyła..

Gość nbver
według kosioła oral i anal czy inne zabawy to grzech..