Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przeprowadzam

wiedziaalm ze cukier szkodzi ale ze az tak?????///

Polecane posty

Gość dość już tego spamu
wellness.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Nie słodka
Wznawiam temat: Skutki spożywania cukru i słodyczy Cukier powoduje wzrost glukozy we krwi, a w następstwie tego odczuwamy nagły przypływ energii. Czujemy się fantastycznie, ale niestety tylko przez chwilę, ponieważ poziom cukru we krwi znów drastycznie spada, powodując zły nastrój, czułostkowość, chaotyczny sposób myślenia; w konsekwencji prowadzi do poczucia utraty kierunku w życiu i do depresji. Ogólnie rzecz biorąc obniża się nasza wytrzymałość i witalność. Oznakami częstego spożywania cukru są piegi i brązowe plamki na skórze, białe kropki na paznokciach, rozszerzone źrenice oraz ogólnie powiększone, jakby nadmuchane, ciało lub jego części. Spożywanie cukru prowadzi do próchnicy zębów, zaćmy i innych kłopotów ze wzrokiem, nieregularnego bicia serca a także do powstania cyst i guzów. Jeśli dostarczamy go w nadmiarze, organizm zamienia go w kwasy tłuszczowe, co sprawia, że cukier jest głównym czynnikiem powstawania choroby wieńcowej, różnych rodzajów nowotworów, cukrzycy, schizofrenii i innych chorób degeneracyjnych. Cukier brązowy, melasa, fruktoza kukurydziana i inne wysoko przetworzone produkty działają podobnie. Spożycie miodu może prowadzić do utraty jasności widzenia i leniwego, marzycielskiego sposobu bycia. Psychologiczne skutki spożywania cukru: nerwowość niepokój bierność introwersja rozkojarzenie zbytnia sentymentalność brak koncentracji zła pamięć niezdecydowanie Fizjologiczne skutki spożywania cukru: zakwaszenie organizmu anemia krwotoki i krwawienia opuchnięcie i zaczerwienienie wyłupiaste oczy brak energii, zmęczenie powolność ruchów zaparcia biegunki brak apetytu białaczka nowotwory niskie ciśnienie krwi osłabienie Alicja Hofman Na podstawie książek: 1.„The Macrobiotic Path to Total Health”, Michio Kushi i Alex Jack 2.“Basic Macrobiotics” Herman Aihara

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Żadna inna para
Pewnie że szkodzi cukier bardzo zakwasza organizm z tad te dolegliwosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wróg cukru
Znalazłam taki tekst: 59 powodów rujnowania zdrowia przez cukier: 1. Uszkadza układ odpornościowy. 2. Zaburza równowagę minerałów w organizmie. 3. Może spowodować wzmożoną aktywność, zdenerwowanie, trudność koncentracji, u dzieci rozkapryszenie. 4. Podnosi stężenie trójglicerydów. 5. Obniża reakcję obronną na infekcję bakteryjną. 6. Może spowodować uszkodzenie nerek. 7. Zmniejsza stężenie lipoprotein HDL (tych dobrych) 8. Prowadzi do niedoboru chromu. 9. Ułatwia wystąpienie raka piersi, jajników, jelit, prostaty, odbytu. 10. Zwiększa poziom glukozy i insuliny na czczo. 11. Powoduje niedobory miedzi. 12. Zaburza wchłanianie wapna i magnezu. 13. Osłabia wzrok. 14. Podnosi poziom neurotransmitera – serotoniny. 15. Może spowodować hypoglikemię – obniżenie stężenia glukozy we krwi. 16. Może powodować nadkwasotę. 17. Podnosi poziom adrenaliny u dzieci. 18. Pogłębia zaburzenia wchłaniania u osób z problemem jelitowym. 19. Przyśpiesz starzenie się organizmu. 20. Ułatwia wpadanie w alkocholizm. 21. Powoduje psucie się zębów. 22. Przyczynia się do otyłości. 23. Zwiększa ryzyko choroby Crohna – zapalenie jelita i owrzodzenie jelita grubego. 24. Pogłębia chorobę wrzodową. 25. Zaostrza objawy altretyzmu. 26. Zaostrza objawy astmy. 27. Może spowodować infekcję Candida albicans – drożdżycę. 28. Może spowodować powstanie kamieni żółciowych. 29. Może wywołać choroby serca. 30. Może wywołać zapalenie wyrostka robaczkowego. 31. Może zaostrzyć objawy SM (stwardnienie rozsiane). 32. Może spowodować hemoroidy. 33. Może spowodować pojawienie się żylaków. 34. Zwiększa odpowiedź na glukozę i insulinę u kobiet stosujące tabletki antykoncepcyjne. 35. Prowadzi do paradontozy. 36. Przyczynia się do osteoporozy. 37. Powoduje zakwaszenie jelit. 38. Zmniejsza wrażliwość insulinową. 39. Prowadzi do zmniejszenia tolerancji glukozy. 40. Może zmniejszyć poziom hormonu wzrostu. 41. Może powiększyć cholesterol. 42. może zwiększyć ciśnienie krwi. 43. Powoduje senność i zmniejsza aktywność u dzieci. 44. Może wywołać migrenę. 45. Zaburza absorpcię białka. 46. Powoduje alergie pokarmowe. 47. Wywołuje cukrzycę. 48. Może spowodować zatrucie ciążowe. 49. Może wywołać egzemę u dzieci. 50. Może spowodować chorobę wieńcową. 51. Może uszkodzić strukturę DNA. 52. Może zmienić strukturę białka. 53. Może zwiększyć starzenie skóry zmieniając strukturę kolagenu. 54. Może spowodować zaćmę. 55. Może spowodować rozedmę płuc. 56. Może spowodować arteriosklerozę. 57. Może przyśpieszyć podwyższenie lipoprotein LDL. 58. Może zwiększyć ilość wolnych rodników we krwi. 59. Obniża zdolność funkcjonowania enzymów. Uff......!!! - jeśli dotąd nie byliście przekonani o szkodliwości cukru, ta lista chyba tego dokonała. Oczywiście czasem możesz zjeść niewiele cukru przy jakiejś okazji i gdy jest składnikiem gotowego produktu. Ale na co dzień na pewno uda ci się przełamać nałóg. Możesz pić słodkie, świeżo wyciśnięte soki owocowe, jeść suszone owoce, sałatki owocowe i inne naturalne słodkości. Bądź jednak uważny. Cukier jako bardzo tani produkt dodawany jest wszędzie – nawet do ketchupu. Większość przygotowanych dla dzieci płatków śniadaniowych zawiera bardzo dużo cukru. W Stanach Zjednoczonych 11 procent (6,7 miliona)dzieci w wieku 6 do 17 lat ma nadwagę. Nic dziwnego jeśli 91 % produktów dla dzieci reklamowanych w TV zawiera dużo tłuszczu, cukru i soli. Dobrym wyborem na śniadanie może być Granola produkcji polskiej. Możesz dodać rodzynki, banana pokrajanego w plasterki, zalać mlekiem sojowym (nap. bardzo smaczne produkcji firmy Ichem-Łódź) cieszyć się smacznym zdrowym daniem. Tekst pochodzi z książki MAJI BŁASZCZYSZYN - „Pełnia życia” ”Fitonics”

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niesłodzę
życie bez cukru - czyli powrót do natury - i tak trzymać.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jołjoł
cukier trzcinowy, brazowy jest mniej szkodliwy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wasz Sklep
Nadmierne spożycie cukru jest zjawiskiem niekorzystnym dla naszego zdrowia. Cukier tuczy, kradnie z organizmu ważną witaminę B1, ponadto odpowiedzialny jest za cukrzyce, arteriosklerozę, osłabienie odporności organizmu oraz próchnice. Ludzie nie mogą się utrzymać przy życiu na diecie cukrowej. Przykładem tego są rozbitkowie, którzy przez dziewięć dni jedli i pili wyłącznie cukier i rum. W 1793 roku wydarzył się wypadek. Statek wiozący ładunek z cukrem rozbił się. Pięciu marynarzy, którzy przeżyli było przez dziewięć dni zdanych na siebie samych. Walczyli oni o przeżycie. Jedynym pożywieniem, które mieli był cukier i rum. Po uratowaniu ich i przeprowadzeniu badań okazało się , że byli w stanie wyniszczenia spowodowanego głodem. Wypadek ten dał początek badaniom nad cukrem i jego wpływem na nasz organizm oraz zainspirował wybitnego francuskiego filozofa F. Magendie. Magendie zaczął przeprowadzać szereg eksperymentów i badań na zwierzętach w szczególności psach pod kątem wpływu cukru na organizm. Wyniki jego prac były opublikowane w 1816 r. Wszystkie psy, które karmione były pokarmami opartymi na cukrze lub oleju z oliwek i wodzie zdechły. Ten eksperyment uświadomił przemysłowi cukrowniczemu jakie cukier niesie zagrożenie dla naszego zdrowia. Od tego czasu przeznaczał on miliony dolarów oraz zatrudniał najbardziej znane autorytety, które za otrzymywane pieniądze znalazłyby jakiś dowód nawet pseudonaukowy obalający teorię o cukrze. Mimo to udowodniono, że cukier jest głównym czynnikiem powodującym próchnicę zębów. Nadmierne spożycie cukru powoduje nadwagę. Usuniecie go z diety leczy objawy okaleczających, szeroko rozpowszechnionych chorób, takich jak cukrzyca, rak i choroby serca. Cukier może spowodować: hipoglikemię i nadwagę prowadzące do cukrzycy i otyłości, i to zarówno u osób dorosłych, jak i dzieci. Cukier wypłukuje z organizmu sole mineralne i witaminy, podnosi ciśnienie krwi, poziom trójglicerydów i złego cholesterolu (LDL), zwiększając ryzyko zawału serca. Jak już wspomniałam powoduje próchnicę zębów i zapalenie ozębnej, które prowadzą z kolei do utraty zębów i ogólnego zainfekowania organizmu. To właśnie cukier powoduje, że umysł dziecka ma kłopoty z uczeniem się i skupieniem uwagi. A tak często pozwalamy dzieciom na jedzenie słodkich batoników czy ciasteczek. Zarówno u dzieci, jak i dorosłych cukier wywołuje destrukcyjne zachowania, trudności w uczeniu się oraz łatwość zapominania. Jest również czynnikiem inicjującym niewydolność układu autoimmunologicznego i immunologicznego, co kończy się w rezultacie takimi chorobami, jak artretyzm, alergia i astma. Cukier zakłóca również równowagę hormonalną i wspomaga wzrost komórek rakowych. Nadmierne spożywanie cukru prowadzi do uzależnienia. Nawyk ten powstaje już w wieku niemowlęcym. Musimy pamiętać o ty, że nadmierna ilość cukru może prowadzić do względnych niedoborów białek, składników mineralnych i witamin z grupy B oraz do zaburzeń przewodu pokarmowego. Wyizolowany cukier zaburza procesy regulujące naturalny poziom glukozy we krwi. Gdy zjadamy słodkie ciastko czy pijemy słodki napój, nasze zęby jako pierwsze stykają się z cukrem. Osad tworzony na zębach jest doskonałą pożywką dla mikrobów, które atakują szkliwo. Roztwory cukru silnie podrażniają również błony śluzowe wyściełające żołądek i dwunastnicę, sprzyja to powstawaniu wrzodów. Aby strawić cukier organizm pożycza witaminy z grupy B, wapń, magnez czy chrom z innych pokarmów. Nadmierne spożycie prowadzi do cukrzycy. Cukier "usuwany" z krwi przez insulinę, jeśli nie może być jako rezerwa zmagazynowany w wątrobie odkłada się w postaci tłuszczu w biodrach lub w talii Cóż więc mamy robić? Czy zawsze będziemy niewolnikami naszego uzależnienia od cukru, czy też może istnieje skuteczny sposób pozbycia się nawyku jedzenia go? Cukier można zastąpić xylitolem. Jest to niskokaloryczny cukier wytwarzany z kory brzozy. Znany był on chemii organicznej już w 1891 r. Ponownie został odkryty podczas drugiej wojny światowej kiedy to Finlandia cierpiała na dotkliwy niedostatek cukru. W sytuacji braku miejscowych źródeł Finowie szukali produktu zastępczego i właśnie wtedy fińscy naukowcy po raz drugi odkryli xylitol. Alternatywą dla cukru jest również miód. www.waszsklep.com.pl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale za to mam okazję
od czasu do czasu odwiedzić mojego super przystojnego dentystę, który patrzy mi głęboko w oczy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość święta prawda
cukier i dodam jeszcze sól to to wróg organizmu a przyjaciel śmierci!!!!!!! A , że ktoś wyżej napisał źle o miodzie, to chyba przesadził, nie znam innych negatywnych opinii. Wiem, że działa antybiotycznie, nie powoduje odkładania się tkanki tłuszczowej, ale, żeby szkodził?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość annannannann
Miód "nie powoduje odkładania się tkanki tłuszczowej"? Jak zjesz łyżeczkę dziennie to może i nie, jak będziesz używać zamiast cukru i słodzić co popadnie to i owszem, i to nie wiem, czy nie bardziej niż zwykły cukier: http://www.sfd.pl/%5BArt%5D_Diabelska_fruktoza-t434974.html

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość longpath
A jakieś dowody, badania naukowę, potwiedzające tę listę szkodliwości to są? Czy nie ma. Sacharoza to sacharoza, chemicznie rozkłada ją enzym na glukozę i fruktozę. Szkodliwość, glukozy - cukrzyca, fruktozy... no cóz. Może jeszcze próchnicę, zakwaszanie organizmu powodować, ale nowotwory!!! Ktoś to udowodnił? Macie takie dowody? Dajcie namiar, proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vabiankaaa
Max Zander vel Klaun , dowody, twarde dowody dawaj :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
"vabiankaaa http://www.thelancet.com/ tu dowody proszę. Albo tu: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed proszę A nie "dowody" na wideo google, gdzie sobie byle dziunia z Pcimia dolnego może wrzucić co jej się namyśli. Ogólnie to wiesz, żyć jest niezdrowo - kto żyje ten umiera... " Nie interesują mnie teksty po polskiemu ale po polsku:P.Po 2 nie mam dowodów na wiarygodność tych opracowań:P.W każdym razie nie zaszkodzi unikać cukru w przypadku nowotworów:D.Kiedyś przesadziłem z cukrem i baDZIEWnie się czułem:O.A co do tego filmu-metoda się wydaje wiarygodna-wielu pisało że to pomaga w przypadku wielu chorób:classic_cool:.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość longpath
Dowody to nie podanie linku do video google ani adresu czasopisma naukowego. Myślałam, że ta lista powyżej jest udowodniona, ale jak się ją jeszcze raz przeczyta, to większość tych schorzen cukier "może wywołać", a nie "wywołuje", czyli autor tekstu zabezpiecza się. Dowód to badanie, które opisuje dwie grupy ludzi, wszyscy w warunkach konrolnych żyją przez kilka lat. wszyscy jedzą to samo, są tak samo zdrowi, ale jednym dodaje się cukier do pokarmu, a innym nie. Po kilku latach badamy, kto na co cierpi. A nie jest dowodem np. badanie psów (ich metabolizm rózni sie od naszeo) na diecie węglowodanowej, czy przykład z rozbitkami (przecież nie dostawali większości pozostałych składników odżywczych, więc jak mieli być zdrowi?) Oczywiście cukier w nadmiarze szkodzi zdrowiu. A wiecie, że w bazylii i szpinaku są związki rakotwórcze? Ale w takich ilościach, że trzebaby zjeść kilka kilo tego szpinaku. Co do karmienia nowotworów, tak oczywiście, jak wszystkie komórki, nowotworowe też potrzebują glukozy i tlenu, choć większym w tym względzie problemem jest angiogeneza i ogólnie dostarczanie substancji odżywczych (nie tylko glukozy) do chorych tkanek. Jak już ktoś napisał "życie jest niezdrowe", wszystko w nadmiarze jest niezdrowe, witaminy też. Mleko też. Nawet woda w nadmiarze szkodzi. Nie straszcie ludzi strasznym cukrem, straszną solą i mąką. To wszystko sa produkty, które po prostu należy stosować z umiarem. Przypominam, że niezależnie od tego, czy jemy cukier, czy nie, i tak na coś w końcu umrzemy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie tylko w szpinaku i bazylii:P.Normalnie to w każdej roślinie są zwiazki kancerogenne-np. związki rtęci kadmu i arsenu :P.Ale nawet jak przesadzili z tym cukrem to nie znaczy że należy nim sie obżerać:P.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sorry ale osoba
ktora wypowiadala sie tu z ta historia o statku i rozbitkach nieco przegiela, oczywiste ze pijac tylko rum i jedzac cukier czlowiek bedzie w stanie wyniszczenia, tak samo by bylo gdyby sie odzywial tylko jablkami. Zreszta jakis czas temu mowiono o astronaucie ktory przezyl tylko dlatego ze jadl pare dni czekolade i o wlasnych silach wyszedl ze statku jak dotarl na ziemie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
słabo mnie nastraszyłeś. jestem uzależniona, za brak cukierka potrafię zabić:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
" sorry ale osoba ktora wypowiadala sie tu z ta historia o statku i rozbitkach nieco przegiela, oczywiste ze pijac tylko rum i jedzac cukier czlowiek bedzie w stanie wyniszczenia, tak samo by bylo gdyby sie odzywial tylko jablkami. Zreszta jakis czas temu mowiono o astronaucie ktory przezyl tylko dlatego ze jadl pare dni czekolade i o wlasnych silach wyszedl ze statku jak dotarl na ziemie." Na pewno nie ona bo to był cytat:P.Ja też widziałem te opowiadanko o cukrze i marynarzach:P.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hujwastoboli
Ale z Was podejrzliwcy. Tylko wasza arogancja jest większa od waszej ignorancji. A ludzie którym te metody pomogły, to już żyjące dowody, jak dla was to mało, to sami jesteście z jakiegoś Pcimia i pewnie jeszcze nawet w Boga nie wierzycie, albo lepiej! Może należycie do jakiejś mafii katolickiej. A może jesteście fanami medycyny. Skoro tylko dowodów Wam potrzeba od jakiś Bóg wie jakich naukowców. Po pierwsze! Primo: Bóg lubi ludzi prostych i ogólnie w przyrodzie najczęściej wszystko rozwiązuje się na planie mikronuklearnym, o którym Wy nawet nie możecie mieć pojęcia. Dopiero ludzie który zajmują się tym przez pół życia, odkrywają smutną prawdę i decydują się kłamać dla własnego zysku, bo jakby to było, jakby nagle powiedzieli prawdę, stracili pracę, a cała farmakologia legła by w gruzach? No jakby To było? Ja to wszystko wiem, bo w życiu używam nie tylko rozumu, ale też współczucia, czyli serca, które wielu ludzi ( i to jest smutne) sprzedaje za grosze. Ja bronię ideałów i nie boję się sprawdzać ich sam na sobie. Właśnie dzięki temu, że uwierzyłem w coś więcej, nie narzekam już na skaczące fale nastroju, poza tym sam wyleczyłem się z szeregu chorób. Więc nie przestawajcie szukać, a znajdziecie. Tak naprawdę tę wiedzę ma każdy w sobie, musi tylko zebrać się w sobie, zeby po nią sięgnąć. Jakbyście tak spróbowali postępować w życiu, tak jak ja to już dawno byśmy odnowili RAJ NA ZIEMI, pożegnali fałszywych polityków, w ogóle kłamców i oszustów. Więc przestańcie ujadać i studiujcie życie, bo jest pięknym darem i wiele może nauczyć, jeśli tylko przestaniecie być tak zadufani, albo naiwni. Bo jak to jest? Uwierzyć facetowi w białym kilcie, który nabazgra na kawałek kartki jakieś dane jest łatwo, a człowiekowi, który oddaje wszystko żeby służyć rozwoju duchowości, moralności i ogólnie wszystkiemu co wzniosłe to już nie można, bo to przecież wariat jakiś i na dodatek nie ma dowodów! OGARNIJCIE SIĘ !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fikuska
Witam ja też dużo czytam na tema szkodliwości cukru. Myślę że jest na pewno uzależniający. Daje przez chwilę poczucie błogości ale potem niestety trzeba za to zapłacić .....zdrowiem.Na sobie doświadczyłam tego że gdy przestałam dosładzać i jeść przeróżne słodkości, jestem bardziej stabilna emocjonalnie, nie mam napadów wilczego głodu, ogólnie lepiej się czuję .Coś w tym jest, nie wiem co ale działa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja ostatnio staram się nieco zredukować ilość łykanego cukru:classic_cool:.Ale wczoraj zaaplikowano mi duży kawał wścieklesłodkiego tortu i co gorsze nicałą godzinę po obiadku:O.No i dostałem drożdżycy:O.Na szczeście wygląda na to że już ona zdycha:classic_cool:.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pytanieeeeeee ..
a co sądzicie o miodzie? Przecież też jest słodki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość heheeenna
Max Zander vel Klaun , ROTFL :D:D:D A cukrzycy od razu nie dostałeś od tego kawałka ciastka? Ech, najgorsze, że ty pewnie sam wierzysz w to co wypisujesz... :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość żadne nie działają szkoda
cukier jest cichym i powolnym zabójcą poszukajcie sobie: - "pierdole , nie słodze" -"grubsi nie głupsi" -"węglowodany fakty i mity" -"dieta optymalna" -"L-tyrozyna i L-tryptofan " każdy dietetyk zdrowo myślący i lekarz pogoni biały cukier, jedna z białych śmierci (oprócz białej soli i białej mąki"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość glukoza karmi raka poszukajcie
znajdzie sobie info na ten temat jak nie wierzycie , jesteśmy truci po kryjomu i wmawia się nam ,że winne są tłuszcze zwierzęce i te inne ,że mamy zjadać 300 g węglowodanów na dobę , nie mniej bo doprowadzimy do ketozy ...gówno prawda od miesiąca trzymam 50-60g węglowodanów(wiadomo liczy się je w poszczególnych produktach i te z warzyw i te z owoców i te z gorzkiej czekolady i te z pieczywa)i co i nic mi nie jest , kalorie z węgli przeszły na tłuszcz trzymam prawidłowy bilans dobowy i nic mi nie jest, kocham boczek , karkówkę tatara z wołowiny albo baraniny i żyje i tak całe życie(węglowodany dopiero od miesiąca do zaniżonego poziomu min 50g) zawsze wyniki w normie i co dziwne cholesterol też z przewagą HDL, mój tata zawsze dbał o linie zdrowy tryb życia, tłuste wyrzucał ale lubiał zawsze biały chlebuś białe pieczywo,ryż biały ziemniaki a nie tkną kaszy ciemnego ryżu, podjadał słodkie rzeczy czasem (domowe i nie domowe wyroby, czasem nie wytrzymał i zjadł 0,5kg kruchych ciasteczek) ,potem pilnował się jak mógł(czyli zero tłustego , nic do ziemniaczków nawet tą łyżeczkę masła na margarynę zamienił)jajek nie bo cholesterol 1 na tydzień góra,chudy drób najlepiej duszony, pomidory ogórki kefir wszystko prawie 0% tłuszczu ale nie zrezygnował z ziemniaczków białego ryżu, białego pieczywa czasem zjadł kawałek ciasta , efekt takiej diety był wprost przeciwny do oczekiwania cholesterol 300(i tak po dzień dzisiejszy) w tym strasznie ryzykowny poziom trójglicerydów mało HDL, podniesiony LDL :( wniosek nasuwa się sam (a nie prawdą jest ,że wysoki cholesterol jest dziedziczny , można raczej powiedzieć to są przyzwyczajenia)zawał potem za kilka lat bypassy :( teraz stwierdzona straszna miażdżyca a dietę trzyma bo tak nakazują kardiolodzy. Konwencjonalna medycyna wpędza ludzi do grobu :( postawcie wszystko na głowie (nawet piramidę żywieniową ) to zrozumiecie o czym mowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×