Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zgrzyt.

Czy warto studiować Public Realtions?

Polecane posty

Gość zgrzyt.

Mam do wyboru specjalizacje PR lub dziennikarstwo. Ktora specjalizacja wiąze sie z lepszą pracą po studiach i lepszymi perspektywami? Podobno jest coraz więcej PR-owców i rynek ulega nasyceniu. Proszę o opinię osoby, które zetkęły się z PR.

do jednego i drugiego trzeba miec predyspozycje. dziennikarzem nie da sie zostac po zadnych studiach. w szkole sredniej wiadomo juz, kto jest diamentem, ktory warto na konkretnych studiach oszlifowac. jak jestes erudyta i krasomowca - bierz PR jak masz polot do pisania - dziennikarstwo. zadne z powyzszych - zmien studia.

Gość turystyka i turystyka
radze turystyke i hotelarstwo i spieprzac z tego kraju

Gość zgrzyt.
Wydaje mi sie, ze mam predyspozycje do pisania, ale... praktyki w gazecie średnio mi przypadły do gustu. Okazało się, że żmudne zbieranie informacji nie jest moim zywiołem :o Pisanie owszem, ale form zdecydowanie literackich niż tekstów typowo dziennikarskich. Nie pasujonuje mnie oddawanie faktów, lecz stwarzanie własnych światów. Ech... trąci zbytnim idealizmem :o Z drugiej strony nigdy się bardziej nie wgłębiałam w PR, chociaz miałam już takie zajęcia. Nadrobienie braków chyba nie byłoby trudne, bo szybko się uczę. Czy PR może wydawać się nudny dla osoby z typowo humanitycznymi zainteresowaniami? Pewnie sporo będę uczyła się o biznesie, prawie a to mnie przeraża :o I bądz tu człowieku mądry :o

Gość zgrzyt.
podnosze