Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BRYGUNIA

pocacy sie niemowlak

Polecane posty

Gość BRYGUNIA

moj 6 miesieczny maluszek strasznie sie poci ( zawsze tak bylo). jest po prostu mokrutenki , szczegolnie na glowce i szyi. na zewnatrz nie jest za goraco , tak okolo 22 Stopni, juz sama nie wiem co to jest . lekarka powiedziala , ze to normalne , ale ja jej tam nie wierze . mial tak ktos???

Gość taka sobie mama
Wydaje mi sie,ze to nie jest "normalne". Nadmierne pocenie główki to bardzo czesto przyczyna krzywicy. Czy podajesz mu D3???? I idz do innego lekarza.Na jednym swit sie nie konczy.

Gość Zuuuuuuzka
A mojemu pocą się stópki? Normalne?

Stópki to normalne, można trochę cieńsze skarpetusie nakładać. Główka i szyjka- może siępocić i nadmiaru D3 i z niedoboru tej witminy. Ale najczęściej to wina zbyt \"ciepłego\" chowu. Trzeba bejbika lżej ubierać,nakrywać cieńszym kocykiem. Jeśli poci sietylko w czasie jedzenia to normalne, przed jedzeniem dobrze jest zdjąć chociaż jedną warstwę.

zapytaj sie lekarza, bo to przewaznie znaczy ze jest niedobór wit. b3 albo wapnia. z tego co pamietam przynajmniej, ale najlepiej zrobisz jak sie zapytasz lekarza :) pozdrawiam

Gość 11111111
nie napisałas jak przy tych 22 stopniach ubierasz swojego maluszka ,moze po prostu za grubo ??? 22 stopnie to rzeczywiscie nie gorąco ale ciepło !!!

Gość zalezy jak dziecko jest ubrane
nawet jeśli w pomieszczeniu jest 22 stopnie, a dziecko w polarach, to na pewno się spoci Wkurzają mnie jak cholera te nadgorliwe mamuśki I BABCIE, które najchętniej by dziecko chyba upiekły....

słuchaj to jest czesto objaw krzywicy, zapytaj lekarza czy nie trzeba zwiększyć dawki wit d3 (tak jak pisały już dziewczyny) no i oczywiście w takim wypadku trzeba zrobic badania na ta krzywice

Gość PODWÓJNA MAMA
Mój synek od urdzenia właśnie tak się pocił, był mokrusieńki. I choć teraz ma już prawie 7 lat, to nadal poci się bardziej niż inni, ale pomału "wyrasta z tego". Miał robione badania aby wykluczyć krzywicę, na szczęście wszystko jest ok, taka jego "uroda". Drugi synek na szczęście się nie poci :)

Gość a ja wam mówie
proponuje kupić im rexone for teens:P