Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Princeska

Bezsenność raz jeszcze.

Polecane posty

Szukam kontaktu z osobami, które cierpią bądz cierpiały na bezsenność. Chodzi mi o poważną sprawę, jak pomóc osobie, która nie zaśnie już bez lekarstw? bardzo silnych lekarstw niestety...

Gość up uppp
Moze ktoś się znajdzie...

Gość ola 71
witaj - to jest okropna choroba, moja mama nie zasypiała bez leków, przypuszczam że to bylo posrednią przyczyną jej dalszych problemów ze zdrowiem . Ja też mam chyba genetycznie po nie jej bezsenne noce - od stilnuxu staram sie odzwyczajać bo wiem że to droga do nikąd. Postawiłam na naturalne metody - narazie od trzech tygodni zaspiam bez tabletki co uwazam za swój sukces. pozdrawim

Witaj ola :) A mozesz mi dokładniej powiedzieć, co takiego robisz, ze udaje Ci się zasnąćbez tego okropnego leku? Jakie masz metody? Będę Ci bardzo wdzięczna :)

Gość napewno jest sporo osob
, ktore maja taki problem ale bylo juz tyle watkow na ten temat a w nich porady typu -melisa,mleko z miodem itp. Sama wiesz,ze te sposoby sa g.... warte i jedyna mozliwa recepta jest wizyta u psychologa. Bezsennosc ma swoje podloze, nerwica,depresja czy jakies inne cholerstwo i dopoki nie zmienisz wnetrza ,problem sam nie zniknie a branie lekow tylko pogorszy problem. Warto sie relaksowac, korzystac z zycia ile wlezie,poszukac i zajac sie tym co sie lubi. Jeszcze raz polecam psychologa. Warto zmienic diete, zrezygnowac z cukru ,slodyczy ,alkoholu i potraw macznych, pic duzo wody- to tez powinno pomoc.

Hej...może to nie jest poważne.. ale zauwazyłam u siebie,ze mam identyczny problem. Nie moge zasnąć do późna w nocy, następnie budzę się zawsze,ale to zawsze o godzinie 3 w nocy, bądź po 3. I mój sen polega na takiej \"czujce\".JEst to strasznie męczące, natomiast budze sie rano i czuje sie jakbym przebiegła 3 kółka boiska.. i na wieczor to samo..mimo,ze czuje fizyczne zmeczenie, nie potrafię zasnac. Zastanawiam sie głeboko nad tym, czy nie zacząć uzywac jakichs srodków wspomagajacych.Boje sie,ze moge sie uzależnic,a nie sadze by w moim kręgu był ktos kto by sie tym przejął.. taki los. Pozdrawiam i zycze wytrwałosci!