Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaassssssssdf

Waga mierząca poziom tłuszczu i wody w organizmie

Polecane posty

zastanawiam sie i nic rozsadnego nie moge wymyslic... czy zna ktos z was zasade dzialania tych wag, stajesz bosymi stopami, warzysz sie, potem wpisujesz swoj wzrost i wychodzi ci procentowa zawartosc tłuszu i wody w organizmie... nie mam pojecia jak ona to moze przeliczac, moze ktos mi pomoze i czy to jest, chociaz z grubsza, miarodajny wynik???????????????/

Gość Stawka większa niż życie
Nie mam pojęcia jak działa ta waga ponieważ przy wzroście 155 i wadze 47kg ta waga zaczęła wariować i wyskakują same kreski. Moja rodzina żartuje sobie ze mnie że wg tej wagi wogólę nie mam prawa istnieć :)

Gość plusz
zależy od firmy 50 (tak najzwyklejsza na allegro)- 600 zł(taka z innymi bajerami i kupą elektroniki) A zasada tego wskazywania tłuszczu i wody to chyba zalezy od tego że ona jakoś magnetycznie mierzy grubośc tkanki tłuszczowej i na tej podstawie podaje wynik

one sa czasami w Lidlu i innych marketach w granicach 150zl promocja, ale pytam sie jaki sens ja kupowac, kurcze zeby zjawila sie tu jakas osoba "techniczna'' i wyjasnila z pkt fizycznego jej dzialanie, bo mi sie wydaje ze nie ma sensu wyrzucac kasy i to sa wyniki grubo zaokraglone, albo w ogole ze sufitu wziete

magnetycznie mierzy grubosc??????????? a nawet, cokolwiek to mialoby znaczyc, to pomiar dokoany pod wplywem nacisku i przez stopy??????????

taka waga wysyla impuls elektryczny i ten prad przechodzac przez tkanki mierzy zawartosc tluszczu i miesni i kosci (bo one maja rozna gestosc) tego impulsu nie czuć:)

Gość sama nie wiem jak
te wagi sa bardzo nieokladne. pomiar tluszczu nie jest prawidlowy i nie mozna na tym wogole polegac. ja mam ta wage i chociaz kosztowala tylko ok 1000 zeta to nie rozni sie nieczym od tej za 1200 bo pytalam w aptece i babka powiedziala,ze to jest bzdura.