Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kami1974

frywolitki i inne robótki

Polecane posty

Gość kami1974

Witam wszystkich, szukam kontaktu z osobami, które znają tą technikę lub mają jakieś linki do stron, gdzie znaleźć "szybki" kurs frywolitkowania. Wogóle to może się odezwie ktoś, kto ma doświadczenie w szydełkowaniu, robieniu na drutach itp. Czy w wolnym czasie ktoś jeszcze takie rzeczy robi? Ja bym bardzo chciała się nauczyć, ale ciągle czasu mało....

Kami! W zimie szydełkuję, czasem coś dziergnę na drutach. Moje starsze dziecko ( jak jeszcze nie było w liceum) haftowało krzyżykowym. Nieobca jest mi także maszyna do szycia. Ale ja jeszcze dziecko socjalizmu jestem ;) Frywolitek niestety nie znam... Mam tylko cos tam wycięte z gazety - pierwsze kroki frywolitkowania. Ale widziałam w \"Klubie dla ciebie\" (taka księgarnia wysyłkowa) specjalistyczną książkę.

Gość kami1974
A znasz może tytuł tej książki, bo wchodzę tam na stronę klubu książki i nic nie mogę znaleźć?

W katalogu sierpniowym też jej nie widzę... Najlepiej zadzwoń do nich - niech pani Ci poszuka - na pewno w tytule były frywolitki. Ewent. w pisz w google - może jest w ofercie innego wydawnictwa - KDC wydaje, ale też i pośredniczy.

Gość kami1974
farmerka 63 znalazłam, tytuł "koronka frywolitkowa", była na allegro, juz zakupiłam, dzięki bidortaa dzięki za link, pewnie skorzystam, jak książka okaże się "kiepska" kupię broszurę Pana Jana, tyle, że ota troszkę kosztuje.... 50 pln....w każdym razie dzięki.

Gość raba
pięknie wykonane rzeczy , szkoda że nie ma wzoru jak robić

Gość frywolitka
z doświadczenia wiem że nie nauczysz się frywolitek z książki ja szukałam kogoś kto mnie nauczy przez 2 lata i sama próbowałam wg. opisu ale nic z tego ,w końcu poszłam na kurs . mam satysfakcje bo udało mi się już nauczyć 1 osobę . Jak chcesz się nauczyć to poszukaj kogoś ,kto umie albo idź na kurs Na początku musisz uzbroić się w cierpliwość ,bo jak już wyczujesz o co idzie we frywolitkach to będziesz musiała poćwiczyć technikę Jednak pocieszę ccię że możesz nabrać wprawy już po 2 3 dniach. ważne we frywolitkach jest też abyś się nauczyła czytać objaśnienia do wzorów

Witam! Mam pytanie, czy jest ktoś z woj. dolnośląskiego, kto może nauczyć mnie jak się robi frywolitki? Najlepiej z okolic Zgorzelca. Mam ogromny zapał, ale nie wiem, jak się do tego zabrać :(

Jeśli jest to w stanie Ci choć odrobinkę pomóc, to znalazłam internetowy kurs \"frywolitkowania\" , bo widzę , że z okolic Zgorzelca nikt się nie zgłasza :( http://inkubusnet.internetdsl.pl/kurs.php Może są jakieś portale poświęcone ściśle robótkom ręcznym i tam Twoje poszukiwania instruktorki miałyby większy sens. Pozdrawiam.

Dziękuję Farmerko! Ja ten kurs znalazłam na forum frywolitkowym, ale nie jest dość jasno opisana technika. Zabrakło mi tam kilka szczegółów. W międzyczasie znalazłam świetny kurs (wklejam link dla zainteresowanych)www.geocities.com/tatrasutra/how2tat1.html?200825 no i wreszcie wszystko wiem. Powoli sie uczę :) Na forach jest sporo osób, które uczą frywolenia ;) ale najbliżej we Wrocławiu, a ja mam małe dziecko i nie mogę tak daleko jechać tylko na kurs. Słodka - dzięki, książka podobno dobra. Chyba zamówię! Dzięki za odzew 🌻