Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

cindi - tak ja wiem , że TY i ewuś jesteście z tago samego rocznika . Tylko Wy już macie dzieci . Wiesz sama doskonale , że z wiekiem szanse na ciąże maleją . A przecierz 36 l , no to już ostatni dzwonek . Czytałam i śledziłam Twoją i meny i innych dziewczyn ze starej ekipy poczynania . Więc jestem w temacie , że mnieliście trudną i ciężką drogę . I naprade jestem pewna podziwu dla Was . Przykro mi , że mniałaś nieszczeńśliwe przejścia osobiste i td . Dziękuje Ci , za ciepłe słowa wsparcia . Ciesze się , że piszesz , zagłądasz do Nas .

igrek- wyprobowalam sciereczki o ktorych mowilas do czyszczenia lazienki rewelcja umycia lazienki zajelo mi 1 godz a nie tak jak ostatnio 3. Podobno sa te sciereczki jeszcze do mebli

Gość Cyndi
Menka podczytuję Was cały czas w przerwach wieczornych ze względu na deficyt czasowy. Ale w Swięta napiszę do Ciebie. OBIECUJĘ! U Nas powolutku do przodu. Przychodzę z pracy, zakładam dres i na plac zabaw. Póżniej do domku i obiad dla M. Jakies pół godziny razem i kąpiel. Itak codziennie. Jak w kołowrotku. Momentami wysiadam i psychicznie i fizycznie. Nie , nie narzekam tylko przedstawiam suchy fakt........... Co do porodu to też przeszłaś. Ja jak Ewus miałam koszulkę szpitalną. Wcześniej mi jeszcze robili lewatywę. Ale chyba najgorszy dyskomfort miałam przy zakładaniu cewnika. Co do teściowej to też mam tak z cenami. Raz cholera można nie zauważyć ceny ale przez 12 lat jej nie widzieć? Taki charakter. Jak przyjechała zobaczyć wnusia to mi ( w podziękowaniu za wnuka) za to że jest nareszcie babcią dała przywieszkę złote serduszko z ceną 199zł. Jak poszli pokazałam M bo zawsze myslał , że sie czepiam z tymi cenami. Ale jużć

Właśnie napisała mi znajoma z Krakowa, która ze mną leżała w szpitalu, że wczoraj na świat przyszła Jej 2 córcia - Wanda, 520 gramów i póki co żyje, a Ją zbierają do kupy po 2 operacjach ! Cieszę się bardzo ! To jest dopiero cud dziewczyny...WIERZMY W CUDA !!! 2 przypadek na świecie ( 1 opisany w książkach medycznych, a 2 w Polsce...właśnie Wam o nim piszę ), że urodziło się dziecko z ciąży pozamacicznej.

cindi - to już mamy takich teściów co ? Mój M równierz kiedyś tak do mnie powiedział , to ja jego pózniej przekonywała faktami .

iza1978 - ja mam uraz do Augmentinu i nigdy ani ja ani moja mama ani nikt z bliskich go nie brał, odkąd mój tata po nim zachorował za żółtaczkę.:/

iza1978 - no to cieszę się, że mogłam pomóc ze sprzątaniem.:D Ja też się bazgroliłam w tej łazience zawsze i pełno wody miałam na podłodze !! Koleżanka mi mówiła, że jest ich 3 rodzaje - do mebli, do łazienki i jeszcze jakieś 1.;D Już nie pamiętam.:/

igek - no widzisz każda ma swoją drogę krętą .A co Ty jeszcze nie śpisz ?

igrek - ja wiem o tych sciereczkach . Ja jeszcze mam takie do skóry w samochodzie i do szyb . Jak dotąd super sprawdzili się . Może zostaniesz perfekcyjną pani domu ? Tak tylko sobie pożartowałam , mam nadzieje że niegniewasz się ? Widzisz jak dobrze jak jedna drógiej coś doradzi ?

Lato - widzę, że już humor Ci powraca.;p To dobrze ! Ja mam jakieś takie dziwne przeczucie, że powinnaś jednak tą betę powtórzyć !!

Moja koleżanka mi jeszcze napisała,że Jej córeczka jest wielkości dłoni i może odejść, więc proszę Was pomódlcie się za nią.;/Tyle już przeszły obie.Ja się za Nie codziennie modliłam,by udało Jej się Ją urodzić,a teraz będę się modlić,by przeżyła-Ona Ją urodziła gdzieś w 6 miesiącu może !!

Gość bella74
klinika novum

Cześć dziewczynki miłego dnia życze! za testujace trzymam kciukasy. Lato jak minełą nocka?Myslałam o Tobie, ale dzis nowy dzien i nowe dzialania do walki. Zadzwon dzis do Novum i popros o konsultacje z lekarzem i pogadaj a jak masz możliwosc to umow sie na wizyte. Jestes z Wa-wy to jest ci latwiej w takiej sytuacji lekarz powinien cie przyjac sprobuj, to tylko telefon.

Witam Dziewczynki I znów zaczynamy piękny dzionek. Już 2 dzień jadę na Luteinie na wywołanie okresu - czuję się jak napompowany balon :/

kordianka - okropne uczucie, wiem cos o tym jak mam dostac okres to wygladam jak balon czuje sie taka tlusta

cześć Dziewczyny :) ufff wszystko przeczytałam... iza - ja zrobię badania w piątek... i umówiłam się za tydzień do novum. Lato - nie podałaś nam bety, albo ja przeoczyłam w tej ilości wpisów... wydaje mi się to nie możliwe, to co się wydarzyło wczoraj... gdzieś musiał być popełniony "błąd".. nie wiem gdzie. o IVF usłyszałam od mojej Pani doktor, rok temu - 22/03, że mam się teraz decydować na IVF bo wszystko mam w zrostach i nawet komórka nie jest w stanie sie wydostać z jajników do jajowodu. udałam sie do Provity - gdzie usłyszałam 3% szansy, że trzeba zrobić laparoskopie i że nie jest ciekawie... w maju byłam w takim stanie emocjonalnym, że umówiłam sie do psychoterapeutki, na jedną godzinę. Aby sie wygadać, bo sama nie dałam sobie rady z emocjami (ciągle płakałam:(( spotkanie było niefajne :( - gdyż powiedziała, mi że działam chaotycznie... i że nie mam żadnego planu... tylko latam od jednego lekarza do drugiego. powiedziała, że mam zaufać lekarzowi. powiedziała, że mam przytyć.. jak chce dziecko i przygtować sie odpowiednio na ten czas... wkurzyłam, sie bo ja miałam plan - tak przynajmniej myślałam - bo stawiałam na dziecko!!! w czerwcu - zrezygnowałam z provity i wycofałam sie z IVF... poszłam do lekarki która zrobiła mi laparoskopie i stwierdziła endometrioze, szczerze - to byłam przekonana - że po tej laparoskopi... bede mogła zajść w ciąże. a tak sie nie stało ... zapisała mi kuracje półroczną podczas której byłam bez miesiączki... myślałam, że umre... ale postanowiłam że zapisze sie na kurs półroczny aby "jakoś to znieść" i nie myśleć o tym. w grudniu miałam zakończyć terapie i miało być cudownie... ten czas. .... (6 miesiecy)... postanowiłam, że wykorzystam go maksymalnie jak tylko moge... pojechałam do barcelony, madrytu, lizbony, sztokholmu, rzymu, zrobiłam ten kurs, zdałam najcięższy egzamin na Biegłego i w grudniu zrobiłam sobie mały zabieg chirurgi plastycznej :)) ( nigdy bym go nie zrobiła - bo zawsze było coś ważniejszego ). czułam sie spełniona... 21 marca miałam punckcje - było równy rok od 22/03/2011 - gdzie padła informacja o IVF... teraz stwierdzam, że zrobiłam wszystko co było w mojej mocy aby mieć dziecko... zaufałam swojej intucji, i teraz BOGA błagam aby był razem ze zemną... jednak ta Pani psychoterapeutka, miała racje. człowiek psychicznie tak bardzo czegoś chce ... a nie zawsze tego potrzebuje w tej właśnie danej chwili. nie wiem jak będzie, bo nikt tego nie wie ale Bogu dziekuje za ten rok - że mi go dał ! i co najważniejsze że ja wykorzystałam dobrze daną mi szansę... troche sie rozpisałam :) miłego dnia dziewczyny LATO - tak myślę, że dla Ciebie ten dzieciaczek - tez jest zapisany, tylko w odpowiednim momencie :)!!! kochana tak mocno Cie ściskam.

Ja jak jestem już po momencie kiedy powinnam być już po okresie a jeszcze nie miałam go jestem jak balonik, wszystko schodzi dopiero po okresie a potem znów się pompujemy :P

Lena bardzo dobrze, że się tak rozpisałaś :) Myślę, ze wielu osobom dałaś w tej wypowiedzi cenne wskazówki :)

Lena2005- wow. Kobieto! Brawa dla ciebie. fajny rok mialas wiele zobaczylas wyluzowałas a teraz czas na dzidzie . Fajnie to wszystko napisałaś. a z tym Bieglym to wiem ze egzaminy sa bardzo trudnie zdawala ja moja dyr i co 2 oblewala a dzis chyba zostały jej 3 egzaminy. Jednak warto cos zrobic dla siebie. super:)

Lato - bardzo CI wspolczuje, wiec co czujesz, bo ja przez to samo przechodzilam 3 tygodnie temu. Plakalam przez tydzien. Az w koncu sie podnioslam troche i mam zamiar podejsc do kriotransferu w maju. Z tym, ze ja mam tylko 2 zamrozone zarodki. Bo mimo, ze pobrane mialam 11 udalo sie zaplodnic tylko 4. Trzymaj sie nie mozemy sie poddac. W pracy mam kolezanke, ktrorej udao sie za 9-tym razem. Juz nawet lekarze nie chcieli jej przyjmowac w klinice, bo mowili, ze to bez sensu. Mieszkam w domu jednorodzinnym i wszystkie 3 sasiadki z domow obok i naprzeciwko maja dzieci w wieku 1,5 roku. Codziennie spaceruja kolo mojego domu, sa takie szczesliwe, a mi serce sie kraja, ze nie moge do nich dolaczyc. Unikam ich, bo co mam im mowic, ze u mnie porazka za porazka. Iza1978 - odnosnie bakterii, to ja caly 2010 rok leczylam bakterie, jeden antybiotyk za drugim i efekt zaden. Az w koncu kupilam Octenisept i Tantum Rosa i robilam irygacje. Jesli chodzi o Octenisept - to wystarczy jedna lub dwie irygacje na dwa, trzy dni przed badaniem i zobaczysz - ze po bakteriach ani sladu nie bedzie. To moj sprawdzony sposob. Do tego biore Lacibios Femina i pije sok z zurawiny i jest ok. Gdybym tak wczesniej robila nie stracilabym calego roku na walke z bakteriami. Mozesz sprobowac.

Alice_78- witaj, dzieki za info. te leki czy tez ziola sa bez recepty, gdzie je mozna kupic

Alice_78- no to widze ze moze w maju spotkamy sie w Novum. jak oczywiscie pozbede sie bakterii, ja tez w maju chce podejsc do krio.

Witajcie Lato - strasznie mi przykro :( łezki mi poleciały jak przeczytałam, że tym razem nie wyszło :( ale trzymam za Ciebie kciuki.. i nie chcę słyszeć, że się poddajesz.. Po prostu nie wolno Ci tego zrobić i koniec... My Cię będziemy wspierać i w końcu się uda... Witam nowe dziewczyny... Zaczynam powoli się denerwować sobotnim testowaniem... Mam coraz więcej objawów wskazujących na @ niestety :( a jeszcze dwa dni oczekiwania przede mną :( niestety kiepsko to widzę :( Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Każdej z nas się w końcu uda. Jesteśmy silne, dużo przeszłyśmy i zasługujemy na to żeby stać się w końcu matkami... I będziemy miały najlepsze dzieci, bo to będą dzieci rodziców, którzy nigdy się nie poddają :)