Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

lato76 - a opalasz się dzisiaj lub wczoraj ?

lato76 - ja do 13-tego roku życia mieszkałam w bloku, a od tego czasu w domku, więc też widzę kolosalną różnicę ! Alex - a Ty w jakim jesteś wieku ? Przepraszam, ale zapomniałam.:/ W dniu urodzin Twojego M, który wypada Ci dpt. ??

Ja 2 dni temu posadziłam sobie jeszcze borówkę amerykańską.;p Mam nadzieję,że się przyjmie i że będzie smaczna.:-)

No nie-ładnie...znowu się upisałam tyle, bo odpowiadałam Wam, a Wy nic !! heheheh Ja w pracy, ale jest cała obsada-wszystkie 4,więc ludzie się rozkładają i jakoś tak się Ich nie odczuwa zbytnio.

igrek - ja tez sadziałam borówke rok temu, nie wiem czy wiesz ze musisz miec dwa krzaki róznych gatunków bo inaczej sie nie beda zapylac i nie ebdzie owocu;)

Julciaaa - o no to o tym nie wiedziałam.;/No to co powinnam jeszcze dokupić Twoim zdaniem ? No i rosną Ci,owocują już może ?? To tak jakby parka-hehe No i do mnie niestety nikt z Novum znowu nie zadzwonił.:/Muszę się uzbroić w cierpliwość ! Może ten cykl nie będzie stracony.

Igrek, nawet z własną komórką też tyle niestety kosztuje. My za pierwszym razem 15tyś zapłaciliśmy, teraz odeszło troche badań i cykl naturalny, więc TYLKO 7tyś. :) Ja mam 32 lata i jesteśmy z M. z jednego roku. W jego urodziny to będzie 14 dpt. licząc z dniem transferu i 13 bez tego dnia. Chyba bez dnia transferu trzeba liczyć, to 13 dpt w przyszły czwartek. I obiecałam sobie, że nawet bety wcześniej nie robie. Ale jak zaczne schizować już bliżej terminu to nie ręczę za siebie :) Szczególnie, że mnie Julcia dokształciła, że teoretycznie w tą sobotę HCG powinno się pojawić, to już w zasadzie w poniedziałek 10 dpt. bete można by zrobić. O Boże już się łamię... :)

Igrek, a może Ty do Novum zadzwoń, jakby nigdy nic, i spytaj jak sytuacja wygląda. Wiem,że pewnie kazali Ci czekać. Ale wiesz jak jest. Jak mam coś dla dwóch osób zrobić, przy czym jedna z nich mi dupe ciągle zawraca, to żeby się jej pozbyć w pierwszej kolejności dla niej robie co trzeba.

Julciaaa- ja mam borówke , i jeszcze mam jagode kamczatke . Igrek - u mnie pietruszka rośnie mega duża , zięmie równierz dobrą mam . A na dodatek żadnymi sztucznymi nawozami nie sypię , tylko obornik . Mojego M kolega nam jesienią dostrcza . Z warzyw sadzę marchewkę , pietruszkę , buraczki czerwone, koperek , szpinak , rzodkiewke , sałatę , ogórki , kabaczek , cukinia , słonecznik ,czosnek ,cebula , fasolka szparagowa zielona i żółta . Mam jeszcze szczaw szczypiorek i rabarbar . Jest tego troszeczkę . Dzisiaj nie opałam się ,wczoraj troszeczke opaliłam się .Dzisiaj jedynie co poszłam popielić truskawki to przy nich troche opaliłam się . Mam nadzieje , że te moje szkraby nie długo będą biegać po tej zielonej trawce . A co mieszkania w bloku , to sobie teraz nie woobrażam . Niema jak własny domek , nikt nie przychodzi nie mówi , czy jest za głośno i td .

igrek - dokup druga borówke tylko inna odmianę, nie wiem czy beda owocowac bo jeszcze za wczesnie na owoc ale widzialam ze sie ptzyjeły i nie zmarzły, no i one kwaśną ziemie lubia, duzo kwaśnej ziemi!;) aleks - ja zabetuje w piatek za tydzien, o ile oczywiscie @ nie nadejdzie wcześniej, wiec mozemy sie razem umówic... lato - musisz miec dobra zeimie ale też reke do warzywek:)

igrek - ja mam borówke , i musisz koniecznie zasadzić jeszcze kszaczek , bo nie będziesz mniała owoców . bo one same zapylajam się . Ja mam chiba 10 kszaczków , i owoc mają co rok .

Julciaaa- nie wiem czy mam dobra rękę , zawsze mi jedna taka pani ogrodniczka mówiła , że z roślinami trzeba rozmnawiać . Mój M zawsze mi mówi poco Ty sadzisz tyle tego jest nas tylko dwie osoby pójdzie do sklepu i kupisz gotowe . A ja jemu na to poco Ty kręcisz wino , przecierz równierz możesz pójść do sklepu i kupić . to teraz już nic nie mówi . Tylko zawsze na jesieni musi skopać ogródek z obornikiem , żeby na wiosnę sadzić warzywka .

Julcia, to będziesz miała 11 dpt. , tak? A ja 14. Dobra to tak możemy się umawówić. Zaczekam na Ciebie jak da rade. Przynajmniej nie będzie ryzyka, ze M. urodziny popsuje w czwartek :) Można bete w 8 i 9 dpt robić, ale różnie to bywa. Czasami kończy się tą ciązą biochemiczną, to lepiej zrobić później i nawet nie wiedzieć, że coś takiego miało miejsce. Zatem czekamy do piątku :)

igrek - wiadomo ,że leczenie kosztuje sporo niestety . Wiem kochana , że Ty za sam transfer zapłacisz 8 tyś . Zobacz chociarz u mnie , podchodziłam na własnym cyklu , żadnych komórek nie pobrano , a i tak mósiałam zapłacić za wszystko . Pózniej podchodziłam do IVF na krótkim protokole i równierz poszło 15 tyś . A na dodatek kupę badań mósiałam zrobić. Pózniej trzy Crio-t ,za każdy z wizytami i lekami płaciłam około 2000tyś . A teraz kolejne badania z powrotem muszę robić na nowo . I teraz jak będę podchodzić na dłógim protokole niewiem ile mnie wyniesie Każda z Nas chciałaby , żeby jej udało sie za pierwszym razem . Ale niestety tak nie jest , i mósimy poczekać na swój moment . Ja teraz podchozę zupełnie inaczej , tak bardziej na spokojnie . Wiadomo ,że będę przezywać , ale nic na to nie poradzisz . Mam nadzieje , że nie długo do Ciebię zadzwonią z dobrą nowiną .

Julcia, żeby nie było to oficjalnie w stopkę termin testowania wstawiłam ;) Rudzia, daj znać jak po punkcji, bo Igrek pisze, że dziś masz.

Igrek nie mam jeszcze wszystkiego poluję na marynarkę do sukienki , ale nic mi się nie podoba. Usnęłam na godzinkę a tu tyle czytania. :)

hej dziewczynki:) Lato76 dużo zdrówka życzę, masz rację swój dom to super sprawa, ja się cieszę chodziaż z mieszkanie że moje no i na razie banku:) alex julcia to szykuję sie podwójne testowanie:) czyli bedziemy podwójnie świetować. Ja jestem po konsultacji z dr. szulcem bo dr.O nie było super lekarz mega sympatyczny mój M ma brać Augmentin 2 razy dziennie przez 7 dni także IUI wydaje się być nie zagrożone:) życze miłego dzionka my za jakiś czas sie na grilla do znajomych wybieramy

A co do domku to ja również chciałabym mieć taki z ogródkiem to moje ogromne marzenie. Niestety całe życie mieszkam w bloku i chciałabym kiedyś zamieszkać w domku.

malwi ja tez bym bardzo chciała weżmy np opalanie to co innego niz balkon:) nie no żartuje dla dzieciaczków tez nie ma porównania zawsze można wyjść przed domek a w bloku:( Ale ja to z 3 lata temu nawet nie śniłam, że kiedykolwiek będę miała coś swojego, także cieszę się z tego co mam:0

malwi ale niegdy nie wiadomo co jest nam sądzone moze się domkow doczekamy, swoja droga mój tata zawsze powtarza wchodząc do nas i sapiąc(4 pietro) no dajcie spokój chodziaż przecież wy całe życie w bloku mieszkać nie bedziecie...jasne chyba jak wygramy:)

Lena66 ja też się ciesze z tego co mam i nawet bez kredytu się obeszło. Ale w niedługim czasie mam zamiar kupić działkę na razie , a potem zobaczymy:)

no dziewczyny mam nadzieje, że maj bedzie szczęśliwy dla wszystkich oczekujących nie zależnie na jakim etapie oczekiwania są:) zazdoszcze Ci malwi, że bez kredytu ja jeszcze ponad 28 lat sie bedę męczyć:) ale cóż jakbym wynajmowała i tak bym musiała płacić pewnie mniej ale tu place na swoje lece na grilla buziaki

lena66 - dzieńkuje . Narazie jeszcze mnie trzyma , biorę leki i mam nadzieje , że mi przejdzie . Gardło mi boli i mam katar , a teraz jeszcze mały kaszel mnie dopadł . Więc dzisiaj praktycznie cały dzień leniuchuje . Jutro chiba nie pójdę do kościółka , nie chce żeby mnie ludzie widzieli w takim stanie . Mój m kupił dzisiaj skszynke piwa , kiełbaski i mięso na grila , planował jutro zzaprosić naszych znajomych . Więc jemu powiedziałam , że nici będa z grila ,poniewarz te nasze znajome maja dzieci małe , to boje się żeby ich niezarazić . lena , ciesze się że u Ciebie dojdzie do IUI . Super ! To na tego 9 maja ,będę mocno trzymac kciuki ! Życzę miłego grilowania !

Julciaaa, Alex Trzymam kciuki za Wasze pozytywne bety :):):) lena66 za Twoją IUI także :):):) Aneczka_K Zdaje się, że testujesz 9 maja, trzymam kciuki :):):) igrek Oby telefon zadzwonił jak najszybciej !!! Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam, czytam tak na wyrywki ;)