Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Kordianka - głos oddany :) Lato - mam nadzieję, że następne podejście będzie udane... Ja chyba się wścieknę z tym czekaniem... Jeszcze tydzień i będzie wiadomo.. Martwię się bo od poniedziałku czuje kłucie w prawym jajniku, a właśnie w nim były pęcherzyki... :(

Kochaniutkie bardzo dziękuje za głosy - sama codziennie oddaję na siebie :P Mąż na jednostce też działa by głosowali ale niestety zazwyczaj na jednym necie mają kilka komputerów a z jednego łącza można oddać tylko jeden głos :P Michaline codziennie zaglądam na Twój profil - córcia jest cudna ! Ostatnio coś cicho się tu zrobiło ale myślę, że lada dzień wszystko się ruszy - niech tylko przyjdzie wiosna !

Kochaniutkie bardzo dziękuje za głosy - sama codziennie oddaję na siebie :P Mąż na jednostce też działa by głosowali ale niestety zazwyczaj na jednym necie mają kilka komputerów a z jednego łącza można oddać tylko jeden głos :P Michaline codziennie zaglądam na Twój profil - córcia jest cudna ! Ostatnio coś cicho się tu zrobiło ale myślę, że lada dzień wszystko się ruszy - niech tylko przyjdzie wiosna !

Coś mi net w pracy szwankuje bo widzę że podwójnie puściło wiadomość :P Kochane dziewczynki pragnę Wam powiedzieć, że ten rok jest rokiem wyjątkowym - dlaczego - bo grudzień miał 5 poniedziałków, 5 sobót i 5 niedziel co zapowiada płodny zbliżający się rok. Taki układ zdarza się raz na 824 lata :)

Gość julianka83
Moze ktoras z Was pomoze mi zrozumiec moj wynik. 9 grudnia mialam 1 dziec cyklu, okolo 22 owulacje potwierdzona monitoringiem test ciazowy wykonalam 8 stycznia, a wczoraj bylam na hcg (ilosciowe) moj wynik to 1030mlu/ml Stresuja mnie normy wypisane na wyniku z laboratorium, ktore zaczynaja sie dopiero od 4-5 tyg i wynosza 1500-2300 Jestem okolo 20-22 dni od owulacji i nie wiem czy tydzien ciazy liczy sie od ostatniej miesiaczki czy owulacji.Jesli od miesiaczki moje hcg jest za male:/ do novum mam zglosic sie dopiero za tydzien

Ba powiem więcej inseminacja się uda a ja w sobotę usłyszę, że jest jajeczko i że mamy działać a przy dobrych wiatrach zaraz do Ciebie dołącze :P

Witajcie :) OLENKA, Natka1230 - fajnie, że do nas dołączyłyście, trzymam kciuki za Wasze starania Aneczka_K - mocno trzymam za Ciebie kciuki, wiem przez co przechodzisz bo w grudniu też przez to przechodziłam. nie stresuj się i odpoczywaj, a wszystko będzie dobrze. Kaisan82 Ty też trzymaj się. Mam nadzieję, że za niedługo podzielicie się z nami samymi dobrymi wieściami :). Julciaaa: czekamy na informacje od Ciebie :) Kordianka: głos oddany. julianka83: zadzwoń do novum na konsultacje medyczne i zapytaj o wynik, lekarz udzieli Ci informacji. wydaje mi się, że najważniejsze są przyrosty. A robiłaś wcześniej betę? progesteron?

Kordianka-ja też oddałam i wczoraj i dzisiaj również.;p Dzisiaj też 2 moich kumpli zagłosowało, bo Ich o to poprosiłam.:D

Julciaaa- odezwij się do Nas :) :):) Malwi -Dobrze , ze Twój M taką pracę . Mam nadzieje , że dasz sobie radę :):):) Buziaczki ;) Pozdrawiam wszystkich :):):)

Malwi - mam nadzieje , że sobie poradzisz z maluszkami :) Dobrze , że Twój M ma taka pracę . Pozdrawiam :):):)

Hej dziewczynki, zupełnie nie miałam jak wam dac znac ze juz urodziłam bo nam sie net rozwalił mobilny a pobyt w szpitalu przedłuzał nam sie przez dośc silną zółtaczkę. Wyszlismy wczoraj warunkowo po wypozyczeniu lampy do naswietlania...do wtorku jeszcze musmiy sie naswietlac, potem kontrol ale juz w szpitalu nam ta zółtaczka spadała takze jestem dobrej mysli... A teraz w telegraficznym skrócie - urodziłam 4 stycznia o 11.05. O 3 nad ranem odeszły mi wody (niestety zielonkawe) i zaczęła sie akcja porodowa skurcze co 3-5 minut. Pojechalismy szybko na IP, wszystko poszło sprawnie po ponad 6h miałam juz pełne rozwarcie...cały czas były ze mna 2 połozne (jedna mg druga stazytka - obie super i przemiłe, mysle ze nie mogłam lepiej trafic), cały czas mi monitorowano tetno co chwilke z uwagi na zielone wody płodowe ale synek czuł sie wyśmienicie a akcja porodowa szybko postepowała... i tak o 11.05 pojawił się Hubert:) Ważył 3950g i mierzył 58 cm. Potem miałam troche komplikacji bo po 2 h od porodu macica mi sie niepraidłowo obkurczała, i niedostatecznie sie oczysciła ze skrzepów. W efekcie dostałam krwotoku i potrzebne było łyzeczkowanie...straciłam ponad 1 litr krwi, nastepnego dnia miałam transfuzje dwóch jednostek po których poczułam sie jak nowonarodzona. Jestem tez megaszczesliwa ze zdecydowałam sie na poród sn. Przyjscie na swiat dziecka okupione wczesniejszym bólem i oczekiwaniem kiedy w koncu sie ten ból skonczy było czymś niesamowitym i najpiekniejsza chwila jaka doswiadczyłam. Zachwycona tez byłam tym ze mały po porodzie lezał przez ponad godzine na moim brzuszku, ze mogłam go dotykac, przytulac, ze nikt mi go nie zabrał... jesli sie zdecydujemy na kolejne dziecko to równiez chce rodzic sn!! Buziaki dziewczyny Szczesliwa mama Kwiatuszka

julciaaa Super wiadomość i ogromne gratulacje,Hubercik urodził się naprawdę duży. życzę szybkiego powrotu do formy,tak myślałam że może już urodziłaś bo nie było żadnej wiadomości od Ciebie,duuuże buziale dla Was :) Kordianka głosy oddane i wczoraj i dziś,będę starała się zagłosować codziennie, powodzenia w konkursie. Pozdrawiam kobietki i życzę miłego dnia...

Julciaaa-Tobie serdecznie gratuluje, a nowemu obywatelowi świata niech życie z róż się uplata!🌼

Julcia GRATULACJE! Hubert- bardzo ładne imię dla chlopca") A mnie iui sie nie powiodla, wiec za 3 tygodnie koejne podejscie:)teraz sie uprę zeby bylo na niepeknietym pecherzyku, i sie uda:)Pozdrawiam Brzuchatki, Starczki, i Mamusie:)

Julciaaa -Serdeczne gratulację !!! Hubert naprawdę duży :) Najważniejsze , że teraz u was wszystko ok. Dużo zdrówka dla mamy i synka :) :):)

Kordianka - obyś miała rację, że się uda :) Julciaa - gratulacje młoda mamusiu!! a dla Huberta dużooooo zdrówka i szczęcia :) Dzięki Wam dziewczynki za wsparcie i dobre słówko :)

Kordianka - dziś zagłosowała moja siostra na Ciebie , jutro również brat z i moje koleżanki zagłosują :) Trzymam kciuki , i życzę powodzenia . :)

Julcia gratuluje z calego serca, cos tak czułam ze twoj Kwiatuszek jest juz z Tobą Dziewczyny mam takie pytanie Dzwonilam do Novum po wizycie u ginekologa na slasku ( WIZYTA ODBYLA SIE 07 STYCZNIA CZYLI 12 DC), ktory powiedzial ze mam kilka torbielikow jak to okrslil na lewym jajniku Co zgadza sie z tym, ze te przerosniete pecherzyki ktore mialy ponad 3 cm w 13 dc Ginekolog stwierdzil tez, za na prawym jajniku jest pecherzyk dominujacy o wielkosci 1,5 cm ize pewnie z niego nastapi owulacja o ile nie jest to pecherzyk z poprzedniego cyklu i o ile wogole peknie zamiast rosnac dalej Zadzwonilam do Dr Lewickeij w Novum i powtorzylam wszystko Kazala starac sie w czwartek i piatek a my staralismy sie jeszcze w srode Jesli pecherzyki pekaja kiedy maja 20-22-24 czy nawet 26 to powinnam trafic na owulacje Niestety mierzylam temperature dzisiaj czyli gdzie pecherzym mialby juz 25 i temperatur ajest taka jakby przed owulacja czyli 36,7 Czyli chyba nie bylo owulacji i pewnie juz nie bedzie

Julciaaa - Gratulacje! A synek pewnie będzie grzecznym człowieczkiem, koziorożce tak mają, wiem coś o tym, bo ja jestem :) dzidziek - ważne, że dalej walczysz i nie załamujesz się :) powodzenia

Witam Dzisiaj miałam mieć kontrolę usg w celu sprawdzenia jajeczek ale niestety lekarz miał masę porodów więc umówiłam się z nim jutro na 11. Po południu dam Wam znać jak nasz sprawy się przedstawiają. Fakt po poronieniu zaczął mi się sam pojawiać okres - wprawdzie mam go co 36 dni ale jest :) To taka odmiana po 8 latach wywoływania okresu co miesiąc :P

Julciaa ogromne gratulacje wyślij zdjęcia małego jak będziesz mogła. Buziaczki dla was!!!