Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Gość gosc 84
Dziewczyny mam pytanie czy jesli chodzicie do swojego lekarza to bylyscie badz wybieracie sie do Novum dojakiegos lekarza na konsultacje czy na pewno wszystko ok....Moj lekarz nie ma watpliwisci ze wszystko ok ale moze warto by bylo skonsutowac z lekarzem z Novum-co myslicie? Pozdrawiam Ania

Gość gość71
gosc84- Ania z tego co ja wiem to Novum prowadzi ciążę do 3-go m-ca. Pozrdawiam

Gość gosc 84
Gosc71-ja tez tak kojarze. A Ty bedziesz z kims konsultowala?Moze ja popadam w paranaje ale moze warto zeby u kogos innego zrobic np usg? Pozdrawiam Ania

Gość gość
Dziewczyny nie prawda, że do 3 miesiąca. Ja cały czas prowadzę tam ciążę u profesora Jakimiuka. Pozdr Monis :-)

Gość gość
Monis polecasz go?ile placisz za wizyte? Pozdrawiam Ania

Wizyta u Jakimiuka kosztuje 300 zł... On ma kiepskie opinie, ale są także jego zwolennicy. Ja bym do Novum na konsultacje nie szkła. Bo tam nie ma specjalistów od ciąż...tylko od zapłodnienia. Nie leczą też chorób. Także bez sensu. Ja z kolei zastanawiam się, czy moja tarczyca nie została trochę zignorowana i dlatego nastąpiło poronienie... Wybiorę się do endo i będzie jasne. Możecie polecić jakiegoś z Medicoveru?

Gość dandm
lillalu, a co ci wyszlo na badaniu histopatologicznym? bo u mnie bylo cos o martwicy krwotocznej i nie wiem co to oznacza, zapisalam sie do dr. Kretowicza ( kiedys pracowal w Novum- podobno fachowiec od usg )na wtorek niech mnie zbada i oceni wynik histopatologiczny oraz jestem ciekawa wyników badań na wypisie ze szpitala. Lillalu, a ta tarczyce przed ciaza mialas wporzadku?

Na histo nie miałam nic o martwicy ani żadnym zapaleniu itp. Było tylko: "Fragmenty kosmówki jaja płodowego, tkanki doczesnej zbitej i gąbczastej" A przed ciążą tsh miałam 4 i coś. Po 2 dniach powtórzone wraz z ft3, ft4 i przeciwciała - wszystko w normie - tsh 2,50. Natomiast już w ciąży ths 2,65 (za dużo - bo max w ciąży to 2,5). Obawiam się, że były skoki dlatego płód obumarł.

Gość gość
najczestrza przyczyna obumarcia plodu sa wady genetyczne plodu, tzn ze zle sie podzilil, badz zle sie polaczyly komorki i nie jest to niczyja winna, a po icsi prawdopodobienstwo jest wieksze, czyli ze plod byl wadliwy i nie mial szans na dalszy rozwoj, przy ciazach naturalnych tez tak bywa, wiec przy pierwszym poronieniu nie nalezy sie doszukiwac winy , po kolejnym poronieniu, nalezaloby zrobic kilka dodatkowych badań, natomiast oczywiscie konsultacja wynikow badan jak najbardziej uzasadniona, wiec dziewczyny glowy gory i wracac po kolejne malenswo, bo przeciez one tam na Was czekaja :) szanse na pomyslna ciaze po poronieniu zwieksza przyjmowanie acardu clexanu i encortonu . pozdrawiam

Gość Lenasz88
Ja prowadzę ciążę w novum u lekarki u której się wcześniej leczyłam. Za tydzień zacznę 5 msc więc nieprawda że prowadzą tylko do 3 miesiąca. I powiem Wam, że niby nie są specjalistami od prowadzenia ciąż, ale przynajmniej postawili jakieś teorie co do moich krwawień, w szpitalu dowiedziałam się natomiast że jakaś przyczyna jest ale jaka to się nie dowiemy. Poza tym mam porównanie przy usg... Lekarz w Lux med nie zauważył 3 cm trobiela na jajniku :/. Ja zamierzam u nich prowadzić do końca bo mam do nich zaufanie. Pozdrawiam

Gość dandm
E, Kotek, Lato jak sie czujecie , napiszcie cos, smutno tu bez Was, marze o tym by moc przezywac to co Wy teraz, no i zastanawiam sie tez czemu nie ma na naszym forum nowych starajacych sie dziewczyn, bo w Novum ponoc zatrzesienie - tyle ludzi, pozdrawiam

Gość gosc 84
Dorotko ten doktor Kretowicz podobno jakis super lekarz wlasnie kolezanka mi go polecila zebym sie zapisala gdybym chciala sie upownic ze wszystko ok. Pozdrawiam Ania

Gość gość
Ania płace 300 zł i nie zgadzam się z tobą Lillalu co do profesora, on jest ginekologiem poloznikiem i ordynatorem położnictwa w szpitalu MSWiA, więc jest dr prowadzącym ciążę. Ja wiem że 300 zł to dużo ale dla mnie najważniejsze jest zdrowie moich dzieci, mi poleciła go dziewczyna, z którą leżałam w szpitalu, a z resztą dobrze jest prowadzić ciążę u kogoś kto ewentualnie będzie przy twoim porodzie. Pozdrawiam Monis.

Gość dandm
Aniu, wiem wlasnie, zreszta prowadzil mi ciaze, oczywiscie nie z jego winy mi sie nie udalo i slyszalam ze jest specjalista od usg, pozdrawiam :)

Gość dandm
a w Novun w usg specjalizuje sie drGawroński, nawet moj Kretowicz powiedzial ,ze Gawroński jak juz czegos nie zobaczy to i nikt nie zobaczy

Gość dandm
z reszta , jak sie okazalo , ze nie wiadomo co z naszym malenstwem i ze jest zle, to sama dr Koziol polecila mi i mnie umówila z dr Gawronskim, wiec mozesz Aniu i do Niego sie przejechac

Gość gosc 84
Dzieki Monisz,Lilalu. Ja w sumie ufam mojemu lekarzowi ale wydaje mi sie ze nie zaszkodzi sie z kims skonsultowac. Nie sadze zeby moj lekarz prowadzil w swojej karierze duzo ciaz po in vitro a w Novum lekarze spotykaja sie z tym na codzien. Wiem ze moja ciaza jest taka sama jak naturalna ale...... W szpitalu w ktorym bede rodzila moj lekarz tez jest ordynatorem wiec dobrze sie czuje z ta mysla. Dorotko dobrze ze piszesz. Mam nadzieje ze i Ciebie nie bawem beda dotyczyc te przemslenia:). Odnosnie Kretowicza slyszalam ze zajmuje sie takze patologia ciazy. Pozdrawiam Ania

Gość gość
Dandm- miło, że o mnie pamiętasz, mnie dokuczaja nadal silne mdłości, są lepsze i gorsze dni. Czekam na wynik pappa, mimo, że usg w porządku to jestem ciekawa jaki będzie. Czytam cały czas, ale nie bardzo mam o czym pisać. Jestem z Wami wszystkimi myślami i sercem. Pozdrawiam. E!

Gość dandm
Sylvia, a dlaczego nie dostalas @? czy to mialo byc po odstawieniu lekarstw? chyba niedlugo masz wizyte u W.?

Ojej Kretowicz pracuje w bielanskim... Jeśli chcecie tam rodzić to szczerze odradzam !!!

Gość dandm
Lato, o ile sie nie myle to jutro mija Ci 14 dni od transweru, wiec jeszcze mocniej zaciskam kciuki w nadziei na pozytywny wynik, Kotek a co u Ciebie kochana?

Dziewczyny a mialyscie kontakt z dr Obuchowska? Co możecie na jej temat powiedzieć?

Gość dandm
Lillalu, ja jeszcze nie wiem gdzie bede rodzic, po poronieniu lezalam na Inflanckiej i bylam bardzo zadowolona , wiekszosc kolezanek rodzila w bielanskim badz w MSW i wszystkie byly zadowolone, a do Kretowicza chodze do Life-medu bo mam karte, a do tego jest swietnym specjalista , jak juz uda mi sie zajsc w ciaze i bede w5- 6 miesiacu to podejme decyzje o szpitalu i pojde na kilka wizyt do odpowiedniego lekarza, moja bratowa miala ciezki porod na madalinskiego i tez jest zadowolona, znajoma pracowala na orlowskiego i mowila ze sporo aktorow tam rodzilo i ze dobrzy fachowcy tam pracujazreszta tam tez wczesniej lezalam i bylo ok... takze pewnie co osoba to opinia. Tak jest rowniez z nasza klinika Novum, slyszalam wiele negatywnych opini, a my jestesmy zadowolone i pelne zaufania :) takze ciezki wybor ;)

damdt Ostatnie plamienia tzn slaby @ dostalam w 10dpt, trwało to kilka dni i od tamtej pory nie przyszedl @.. Tak 27 mam wizyte u dr.W Moze jakieś leki da, poprosze też o usg bo jakieś bole i kłócia jajnikow czuje co jakis czas. niech sprawdzi co tam sie po transferze dzieje, mam nadzieje ze wszystko ok bo chcialam w tym cyklu zabrac snieżynkie. lato Kciuki zaciśnięte :)

Gość dandm
Sylvia, to moze poczekaj juz na ta wizyte, ja bym nie brala nic na wlasna reke, aby sobie nie zaszkodzic bardziej, juz tydzien roznicy wytrzymaj...a powiedz mi jaki jest W.? bo ja do tej pory bylam u Zamory ale jakos malo kontaktowy jest i sie zastanawiam ze moze u kogos innego latwiej by mi bylo sie czegos dowiedziec a nie ciagle szukac w necie, Dorota

Poszukuje Gonal F 300j jak ktos by mial to ja chetnie odkupie 531791107

Gość gość
Arencl- wysłałam Ci smsa, mam gonal 300 do odsprzedania. Pozdrawiam. E!

Lenasz88 - oczywiście, że często w szpitalach pacjent jest lekceważony... W Novum jakoś bardziej im "zależy" na leczeniu, to podstawowa różnica. Dlatego tak ważne jest żeby trafić do dobrego szpitala. W Novum nie zaproponowano mi prowadzenia ciąży - oprócz tych lekarzy, którzy są dostępni dla wszystkich. Może zdecydowałabym się na Jakimiuka, ale 300 zł to dla mnie nie tyle że za dużo - ale gruba przesada. Za 100 zł miałam pełnowartościową wizytę w przychodni przyszpitalnej w Św. Zofii.