Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

witam LATO czekamy na wieści .U mnie mija 10 dzien jeszcze bety nie robiłam jutro,ale jestem załamano wczoraj miałam lecitkie krwawienie i cały czas boli mnie brzuch jak na @ .

Gość b_ubu
Kotek - to krwawienie o niczym nie przesądza!Jeśli już go nie ma to bardzo dobry znak - ciąża!U mnie rok temu krwawienie było 2 dni-9/10dpt i byla ciaża...Bardzo mocno trzymam za Was kciuki dziewczyny żeby się udało. Lato - odezwij się,bo tu jajo zniesiemy;) Dziewczyny,czy któraś z Was będzie zaczynała zastrzyki ok.20 stycznia?Miło by było z kimś przez to przechodzić.Kończę w tym tyg.antyki i chyba za tydz.zacznę stymulację. Lenasz88,E,Ania - fajnie,że u Was wszystko w porządku i ciąże ładnie się rozwijają.Oby tak dalej dziewczyny i jak najwięcej happy endów na naszym forum! Ojuna - uda się,czekaj na swoją kolej,choć po Twojej historii wiem jak Ci jest ciężko!Też jestem po 2 ciazach bioch.i mimo,że kariotypy super i inne bad.tez nie sa zle,dzidzi jak nie bylo tak nie ma,a leczymy się od 2008r:( Anetko,Lilalu - wracajcie do gry dziewczyny,bo jest o co walczyć!Nie ma co czekać,trzeba działać skoro macie mrozaczki. Pozdrawiam ciepło!

witaj BUBU fajnie ze wracasz do walki ,dziś nie mam zadnego krwawienia awczoraj to była mała plamka i na wczoraj przypada ł termin @ ale i tak dopóki leków nie odstawie to krwawienia nie pwinnam dostac, bardzo sie boje serce mi bije jak oszalałe a jutro to mi chyba peknie .

Gość Lenasz88
Kotek trzymamy kciuki żeby beta była pozytywna! Daj znać:) U nas wszystko ok zero krwawień, plamień i innych. Idę w środę do Novum zobaczymy co mi powiedzą.

Gość gość
Kotek, jestem z Tobą, myślę dziś cały czas, trzymam kciuki :-) Lillalu - super,że wracasz i działasz dalej :-) Pozdrawiam. E!

Gość gość
Kotek, Nie udzielam się na forum ale podczytuje i trzymam za Ciebie kciuki !!! Czekam na wiadomości od Ciebie Agucha

Gość gość
Kotek i ja mocno zaciskam kciuki, oby sie udało !!! Aneta

Gość gość84
Kotek - powodzenia, Trzymam kciuki:) Pozdrawiam Ania

Gość dandm
kotek i sciskam kciuki!!! nie odzywam sie bo nie mam o czym pisac ale podczytuje Was, pozdrawiam :)

Gość dandm
Aniu, jak sie czujesz? wiadomo juz kogo nosisz pod serduszkiem? sciskam Cie mocno :)

Gość gosc 84
Dorotko ja Ciebie sciskam bardzo mocno.Ja czuje sie dobrze choc prawdopodobnie mam cos z pecherzem-biore urofuraginum ale i tak czuje ze cos jest nie tak. Jutro mam wizyte moze dzidzia sie odwroci i pokarze co tam ma:).Buziaki

Gość dandm
Aniu, daj znac jutro po wizycie, Anetko, Lillau wszystko wskazuje ze i ja do Was dołącze na poczatku marca i bedziemy znow walczyly o nasze szczescie :)

Gość gość
Kotek,Lato co z Wami? prosze odezwijcie sie... zaczynam sie Wami denerwowac.... w moim przypadku cisza oznaczała porazke :( i dlatego zle mi sie kojarzy. Boże mam nadzieje ze u Was tak nie jest.... Aneta

Gość gość
Ciąża biochemiczna ma miejsce wówczas, gdy strata ciąży następuje na tak wczesnym etapie, że nie zdołano jeszcze uwidocznić zarodka w trakcie badania USG, jest to zatem bardzo wczesne poronienie. Poronienia biochemiczne na ogół związane są z nieprawidłową implantacją (zagnieżdżeniem) zarodka. Może to być spowodowane albo nieprawidłowym rozwojem trofoblastu, z którego rozwija się łożysko, albo niedostatecznym przygotowaniem do przyjęcia zarodka śluzówki macicy, co może być spowodowane jej nieprawidłowym ukrwieniem lub niedostateczną odpowiedzią na stymulację hormonalną. Drugie poronienie może być związane z nieprawidłowym rozwojem zarodka. Większość poronień tzw. klinicznych, tzn. takich kiedy zarodek i czynność serca było widać w USG, jest spowodowana nieprawidłowym rozwojem zarodka, często wskutek błędu genetycznego. Taki błąd najczęściej powstaje spontanicznie, może być związany z wiekiem kobiety i wyczerpującą się rezerwą jajnikową – w tej sytuacji uzyskane komórki jajowe, nawet te dojrzałe, mogą mieć obniżoną zdolność do zapłodnienia i ewentualnego dalszego rozwoju jako zarodki; częściej może dochodzić do poronień. Medycyna nie jest w stanie zapobiec bardzo wczesnym poronieniom. W ten sposób natura nie dopuszcza do rozwoju uszkodzonych ciąż. Rozszerzoną diagnostykę wdraża się po trzech, czasami po dwóch stratach klinicznych ciąż – wówczas zleca się pacjentom badanie kariotypów, pacjentkom – diagnostykę chorób tarczycy i cukrzycy (to już Pani miała) , badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii; a także podstawowe badania hormonalne, w tym poziom prolaktyny (gdy pacjentka nieregularnie miesiączkuje) oraz badanie stanu anatomicznego narządu rodnego (czy np. nie ma mięśniaków lub innych nieprawidłowości). Ważne jest również przeanalizowanie czy nie jesteście Państwo narażeni na czynniki szkodliwe – czy to ze względu na warunki pracy, czy przyjmowane ewentualnie przewlekle leki. Większości przyczyn poronień nie da się jednak ustalić i jeśli sił starcza, należy próbować póki się nie uda. Z uwagi na Pani wiek, decyzji o przystąpieniu do kolejnej procedury IVF nie powinno się odkładać. Embriolog nOvum Co może być przyczyną poronień, których doświadczyłam?

Gość gość
Czy któraś z Was chodziła do pani doktor Langler w Novum? Jakie macie odczucia, opinie... itp.? Dziękuje z góry za informacje!

witam ja jeszcze nie mam wyników dopiero jutro ,dzis bardzo boli mnie brzuch nie mam dobrych przeczuc obym sie myliła,pozdrawiam.

Gość gość
Kotek-czyli kolejny dzień oczekiwań, ja miałam wszystkie objawy zbliżającej się miesiączki, nic nie zwiastowalo powodzenia, dopóki nie masz krwawienia, ani wyniku w ręce jest nadzieja. Spokojnej i dobrej nocy. Dadm- witaj ponownie, super, że wracasz. Pozdrawiam. E!

Gość b_ubu
Kotek-spokojnie,pomysl sobie,ze brzuch boli jak na @,bo macica sie moze rozciagac,mnie tez bolalo i przeplakalam 2 dni.Bardzo bym chciala zeby Ci sie wreszcie udalo.Nie ma @,nie jest zle!Trzymaj sie,bedzie dobrze. Lato-chyba odpoczywasz od forum i nie chcesz sie nakrecac.Moze to i dobrze.Czekamy na wiesci od Ciebie.Powodzenia!

Gość kede
Lenasz88 mam do Ciebie pytanie. Wiem, że dopadło Cię na początku ciąży przeziębienie. Czy możesz podzielić się informacją co stosowałaś żeby się tego pozbyć. Jestem w 11 tc i nie wiem co mogę zażyć żeby przeziębienie nie przeodziło się w coś więcej. Z góry dziękuję Ci za info. Pozdrawiam Wszystkich.

Gość gosc71
kede- ja byłam przeziębiona w 15 tyg ciazy i lekarz kazał kupić bez recepty taki syrop dla ciężarnych kobiet -malina porzeczka i czosnek , syrop o nazwie PRENALEN 3X DZIENNIE PO 15ML.Pozdrawiam i życzę zdrowia

Gość gość
do przeziębionej ja brałam prenatal grip care. Do kupienia w aptece. Tylko naturalne składniki.

Gość kede
Dziękuję Dziwczyny

Gość Lenasz88
Ja też bralam ten syrop, apap w saszetkach rozpuszczalny bodajże przeziębienie na temp. Po za tym czosnek, sok malinowy i pani doktor kazała mi smarowac stopy mascia rozgtzewajaca bodajże wik.

Gość kotek 1975
WITAM a wiec rano robiłam test spojrzałam jedna kreska zaczełam ryczeć i myć zeby bo szykowałam sie do pracy,zerkam drugi raz jest blada ale jest,zadzwoniłam do męza żeby wyskoczył zpracy bo diagnostyke ma na przeciwko pracy i odebrał wynik hcg 540 jutro powtórze

Gość gość
Kotek - gratuluję, mocno Ci kibicuje, od początku czułam, że musi być dobrze:-) życzę aby beta pięknie podwoiła wartość. E!

Gość gość
Kotek - ale sie ciesze, wreszcie szczęście usmiechneło sie i do Ciebie :) oby dalej tak dobrze szlo - trzeba wierzyc, a wiara czyni cuda... należy Ci sie to po tym co przeszłaś i mam wielką nadzieje, ze to podejscie udowodni, ze warto sie starać, czasami nawet długo , by wreszcie moc osiagnąc wyznaczony cel... napawasz mnie wielkim optymizmem... pozdrawiam Cie cieplutko i jeszcze nie gratuluje , aby nie zapeszyc :) Aneta

Gość dandm
i ja nadal trzymam mocno kciuki i tylko wyobrazam sobie Twoje szczęście - tak trzymaj! :)

Gość kede
Ale suuuuuper informacja!!!!! :)

Gość b_ubu
Kotek-wspaniale,że beta taka wysoka!Tak się cieszę,że pierwszy test masz już za sobą i jest pozytywny.Będę nadal trzymała kciuki.Jak sama widzisz ta Twoja plamka krwi parę dni temu to pierwszy sygnał od bobaska,że się w Ciebie mooocno wtula i niech tak już zostanie przez kolejne 9 m-cy:)Buziaki!

Gość gosc71
kotek- gratulacje z całego serca , trzymam dalej kciuki !!!!!!!!!!!!