Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Accu81

Klinika NOVUM

Polecane posty

Hej dziewczyny, mojej bratowej na bóle i skurcze lekarz poleciła brać do końca ciąży codziennie no-spę. Bóle przeszły i do końca ciąży miała spokój.

Gość gość
Ania z tą bezsennością to i ja miewam problemy. Raz jest lepiej raz gorzej. Ja też profilaktycznie biorę nospe, z tego co wiem można max 6 na dobę brać, biorę też magne b6 bo to na skurcze jest. Pozdr Monis

Gość gosc 84
Ja o nospie slyszalam 3 razy dziennie. Moja kolezanka brala przez cala ciaze. Ja biore Aspargin magnez i potaz. Na skorcze pomoglo. Pozdrawiam Ania

Gość gość
Ja jak byłam w szpitalu to mi tak mówili, że tyle można, jednak co lekarz to inaczej i komu tu zaufać. Pozdr Monis

Gość gość
Hej dziewczyny. Macie rację, człowiek martwi się cały czas. Mnie również boli brzuch, ale cały, odczuwam duże rozciaganie, parcie w środku, czuję jakby był spuchniety, w środę zapytam u lekarza czy to normalne. Poza tym bezennosc też mi dokucza. Budze sie o godzinie 1 i tak do 5 rano leze i mnie nosi. :-) czyli to normalka :-) Pozdrawiam gorąco wszystkich. E!

Gość dandm
Hej, dziewczyny, brzuszki rosna, a wraz z nimi dolegliwości fizyczne, podobno to norma, takze aby do porodu... :) ja natomiast odebralam wyniki z krwi i wyszlo mi ze mam lekka anemie, a APTT w dolnej granicy - nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z obumarla ciaza, jutro sie pewnie dowiem, ale przy kolejnym podejsciu bez acardu i clexanu sie nie obejde, Lillalu przypomnij kiedy jedziesz do Zamory? daj znac po wizycie bo jestem ciekawa... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie :)

Gość gosc 84
E ja tez najczesciej o 1 i do 4-5 nie spie. Nigdy nie mialam problemu ze snem dlatego teraz gak mnie to meczy:( Pozdrawiam Ania

Gość gość
dziewczyny, mam robic 3 zastrzyki gonal, jak wy to meszacie? musze brac inna strzykawke( nie ta dolaczona?)

Dandm : ja na anemię piję nektar z czarnych porzeczek (z biedronki), jem brokuły i na każdą kanapkę ( w tej chwili mam zamrożoną) nać pietruszki. Zawsze miałam anemię i w miarę dużą ,ale jak zależało mi podchodzić do IVF to bardzo dużo nadgoniłam, bez żadnych sztucznych tabletek. Czytałam też, że jakość komórek ,czy zarodków zależy między innymi od odżywiania się. Poprzednim razem (ponad 5lat temu) nie stosowałam tego na anemię tylko wyrównywałam zawsze tabletkami, być może wtedy nasze zarodki były słabe, bo wszystkie źle się rozmrażały. Całe szczęście, że jedna po rozmrożeniu się ponownie rozwijała i dzisiaj mam zaraz 5letnią córkę. A teraz miałam dużą anemię i zależało mi podejść do refundacji, żeby morfologia była dobra i mnie nie odrzucili, i nadrobiłam tym i to dużo. Myślę że coś może w tym być jakość zarodków z odżywianiem się ,jestem w ciąży po pierwszym transferze ,a jeszcze mamy zamrożone 3 blastocysty. Poczytaj w necie co na anemię jeść, jadłam też orzechy laskowe, ryż , na pewno wątróbkę, ale tego ja nie trawię. Pozdrawiam zarówno Ciebie jak i inne dziewczyny i trzymam kciuki.

Gość Lenasz88
Z tym snem to coś jest. Bo ja też budze sie ok. 2 i do 5 nie śpię :/

No więc wróciłam... jak dobrze pójdzie to transfer ok 10 marca (następny cykl). Jak dobrze... bo niestety jest spora torbiel na jajniku. Ale miejmy nadzieję że się wchłonie... Znacie może jakieś naturalne sposoby na sprzyjenie wchłonięciu? Bo szukam w necie i nic... Piję teraz lampkę czerwonego wina na endometrium ;) Generalnie wizyta bez większych emocji :) Trzeba czekać kolejny miesiąc...

Gość gość
Lillalu - ja do tej pory mam torbiel 4 cm, wchlonela się jedna, wcześniej miałam również torbiel, pomogły tylko hormony, więc nie mam pojęcia o naturalnych sposobach zwalczania tego dziadostwa. Dadnm- ja od zawsze miałam problem z żelazem poniżej normy, a co za tym idzie z niską hgb, stosowałam wiele leków, reklamowanych i przepisywanych przez lekarza. Czytałam mnóstwo porad i zaleceń, wkońcu natrafiłam na pokrzywe, zamówiłam ze strony www.kuzdrowiu.pl Latem można kupić ją w czystej postaci z miodem i zurawina, zimą dostępna jest tylko ta konserwowana spirytusem. Przed transferem mialam hgb 10,4 po 3 tyg. stosowania hgb wróciła do normy, uważam to za najlepszy i naturalny środek, konsultowalam z ginekologiem, można pić ją w ciąży (oczywiście tylko tę pierwsza postać), dlatego z niecierpliwością czekam na mozliwosc kolejnego zamówienia, póki co muszę zażywać witaminy, które powodują duże problemy zoladkowe. Pozdrawiam E!

Gość gość
Dziewczyny, mam jeszcze pytanie, może któraś z Was odpisze, kiedy nie będzie mogła zasnąć. W jakich dawkach bierzecie no-spe? Zażywacie ją codziennie czy tylko doraźnie. Bardzo dokucza mi ból brzucha a wizytę mam za 2 dni. Dziękuję za odpowiedź. E!

Gość gość
E tak jak już wcześniej napisałam że mi lekarze w szpitalu i tym samym moj prowadzacy profesorek z Novum powiedzieli, że max 6 na dobę można. Ja wcześniej tyle przyjmowałam 3x2 tabletki. Pozdrawiam Monis

Gość dandm
Lillalu, a powiedz czy Zamora mowil cos o jakis lekach przed transwerem, albo o jakis badaniach?

Gość dandm
dzieki dziewczyny za porady na anemie, lece dzisiaj cos kupic na te dolegliwosc, pozdrawiam :)

Badania: toxo i cytomegalia - bo nie robiłam na początku ciąży (były jeszcze ważne), posiew z szyjki (tylko to) i może infekcyjne wszystkie (jeśli się uda transfer w następnym cyklu to nie, jeśli później tak bo stracą ważność) Leki: od 1 dnia cyklu encorton i folik. 10 dnia mam się zgłosić...

Gość kasik1111
Michaline, dziękuję Ci bardzo za informację! A czy musiałaś jeździć do Novum kilka razy przed samą inseminacją żeby sprawdzali wielkość pęcherzyka? Gratuluję :) i zazdroszczę ;)

Gość gosc 84
Czesc dziewczyny, Ja juz po wizycie -Maly wazy 617gram. Mam anemie-musze brac zelazo. Reszta wszystko ok. Wizyta za miesiac. Pozdrawiam Ania

Gość gość
Hej, a ja byłam na wyjeździe, odpoczęłam wlasnie skonczyłam czytać Wasze posty ( narobiło sie troche zaległości ) umowilam sie i ja na wizyte - zobaczymy co mi powie i jak bedzie wszystko ok to w przyszlym miesiącu i my startujemy po nasze maleństwo, a jak wy się czujecie, ile czasu czeka sie na wynik czystosci szyjki macicy? bo zastanawiam sie czy jak zrobie w przyszlym tygodniu to zdaze z wynikami przed transwerem... teraz trzeba zacisnac kciuki za starajace sie i oczywiscie za te co oczekuja rozwiazania by kolejne miesiace przyniosly same pozytywne rozwiazania, pozdrawiam Was wszystkie , Aneta

Gość gość
Cześć dziewczyny. Ja myślę o I wizycie w tej klinice i chciłabym was prosic o polecenie lekarza i chociaż krótkie opinie, może macie porownania z innymi klinikami. Wybór jest trudny . My walczymy od dwóch lat a nasz wiek nie wróży najlepiej. Ja mam skończone 38 lat a mąż 42

Aneta - zdążysz spokojnie... :) Ja robię jutro.. Oby moja torbiel zeszła... to będziemy razem czekać! Gość - zdecydowanie Zamora.. wie co robi, ale trzeba u zaufać bo nie jest zbyt rozmowny... nic nie tłumaczy :)

Gość fina4
Ja będąc pierwszy raz, nie wskazywałam lekarza. Zdałam się los, kogo mi przydzielą. I powiem, że jestem zadowolona. Lekarka bystra, miła, potrafi słuchać, tłumaczy o co chodzi i co najważniejsze jasno określa plan działania i pozytywnie człowieka nastraja :-) Na razie jestem na etapie kompletowania badań i kolejna wizyta jeszcze w tym m-cu. Wiek jeszcze o niczym nie świadczy... może do tej pory żadne lekarz nie miał pomysłu na Was, nie zauważył czegoś istotnego, nie przyłożył się, nie zrobił wszystkich ważnych badań... Spróbować warto! Życzę powodzenia :-)

Gość gość
gość - zdecydowanie dr Zamora . Pozdrawiam Monika

lato - mam nadzieje ze Ci się udało i za jakiś czas wpadniesz się podzielić dobrą nowiną 🌼 michaline - położne i lekarz każdorazowo oceniają czy dana kobieta da rade urodzić dziecko którego wage wskazuje usg...być może Twoja postura nie pozwalała na urodzenie dziecka 4200. Mi połozna mówiła ze przy moim wzroście i budowie spokojnie do 4500g sn mogę rodzic, sprawdzano tez takim urzadzonkiem ile mierza moje biodra ;)... jak leżałam w szpitalu urodzil się sn chlopiec 5200g :) wszystko zależy od budowy kobiety, oczywiście jak jest najmniejsze ryzko to nie ma co go podejmowac :) najważniejsze ze masz zrową i cudna córcie, może drugie dziecko będzie Ci dane rodzic sn i wtedy będziesz mieć porównanie co lepsze :)

Gość gość71
Dziewczyny mam pytanie -strasznie mi się odpażają piersi pod spodem może któraś z was miała taką dolegliwość i podpowie co jej pomagało . Ja używam Alantan w pudrze i nie pomaga .Zgóry dziękuję za podpowiedzi strasznie mnie to męczy.Pozdrawiam