Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lightshadow

szyjka macicy przed miesiączką

Polecane posty

Gość lightshadow

Dziewczyny... mam już 2 dzieci, a od 8 mcy staramy się z mężem o trzecie i nic nie wychodzi, chociaż przy poprzednich dwóch nie było problemu |:( Testy już wyrzuciłam przez okno bo za dużo nerwów mnie kosztowały, robiłam po 2 dziennie (rano i wieczorem :):):) Pytanie mam takie, bo nigdzie w necie nie potrafię znależć: Jak powinna sie zachowywać szyjka macicy na początku ciąży, lub pytając inaczej jak powinna się zachowywać przed nadchodzącym okresem?? Dzięki :)

Gość lightshadow
i ???? nikt nie może mi pomóc?? :(:(

Gość ja wiem tylko
ze jezeli kobieta przyjmuje tab antykoncepcyjne to szyjka macicy(endometrium) ma mniej niz 4 mm. a jezeli kobieta nie przyjmuje hormonow to normalna szyjka macicy ma od 10-15 mm. ale jak podczas okresu wyglada to nie wiem

Gość lightshadow
ehhh.. ja już poprostu schizuje :/ we wszystkim doszukuje się objawów ciąży ;( tak bardzo chce!!!!!

ja także staram sie o dzidziusia trzeciegom z resztą . staramy się czwarty miesiąc i tez nic . z dwójką moich dzieci nie mielis.my żadnych problemów

Nie ma roznicy (przynajmniej na poczatku ciazy- dalej nie wiem) miedzy szyjka ciazowa i przedokresowa. Obie sa zamkniete, twarde i nieskie.

ja też bardzo bym chciała byc w ciaży , ale coś nam to nie wychodzi. i tez wariuje za każdym razem czekając na miesiaczke , bo mam nadzieje ,ze jej nie dostanę

A ja jak kiedys poszlam do gina , bo myslalam ze jestem w ciazy ,to powiedzial ze jeszcze za wczesnie zeby powiedziec cos, ze mam szyjke rozpulchniona jak na poczatku ciazy ale ze przed samym okresem tez tak jest.

lekarz rozpozna dopiero 8 tygodniową ciąże. wcześniej jest tak jak przed miesiaczką więc trudno mu postawić diagnozę. teraz przewaznie dają skierowania na usg transwaginalne gdy jest podejżenie o ciąże , gdy sam gin jest niepewny. ale jak w nią zajsc gdy nie wychodzi . nigdy nie przypuszczałam ,że będzie mi tak trudno