Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika*****

niskie ciśnienie

Polecane posty

Gość nika*****

właśnie zmierzyłam sobie ćiśnienie bo bardzo zle sie czuje i okazało sie ze mam 86/51, to juz moj rekord zawsze mam 90/60 a dzis jest strasznie, boli mnie głowa nie mam na nic siły i wszytsko mnie meczy:(doreszty tak jest prawie codziennie Co zrobic zeby czuc sie lepiej???? miec wiecej enegrii??? dodam ze kawa juz na mnei nie działa :( chce mieć siłe do życia

Gość ja kupilam sobie herbate na
poprawienie krazenia, kawe pijam ,ale staram sie malo, bo ona zakwasza organizm, jednak po niej czuje sie dobrze.Nie wiem co zrobic, by nie zakwaszala organizmu, pilabym ja wtedy czesciej, bo mi naparwde pomaga.Czesto jest tak,ze nie mam na nic sil, bez powodu.Prtzchodze do domu zjem cos i sie klade i zasypiam.Mierzylam cisnienie i niby jest ok, ale za wysokiego tez nie mam.

Gość nika****
a co to za herbatka???? jak sie nazywa i ile kosztuje?

Gość nika*****
słyszałam ze pomagają preparaty z żeń-szenia wiem musze sprobowac tylko ze nie mam siły pojsc do apteki:(

Gość co ci powiem to ci powiem
też mam ten problem, lekarz poradził mi, żeby zamiast kawy dziabać szklaneczkę koniaku, wg niego kawa działa bardzo krótko, natomiast koniak daje niesamowitego powera na dłużej

idz na spacer, pojezdzij na rowerze, idz na basen, cokolwiek tylko nie siedz w domu... i wypij sobie mocna herbate :)

też mam niskie ciśnienie, max. wieczorem to 100/70 raz miałam 68/46 nawet, aż dziw, że trzymałam pion nei mam sposobu na podniesienie ciśnienia, ale juz do tego przywykam że wstaje sie z trudem i że poranki sa śpiące piję zieloną herbatę (ponoć ona jeszcze obiża ciśnienie, ale za to jest zdrowa w przeciwieństwie do kawy), jem kanapkę i potem coś słodkiego i sobie funkcjonuje :) pamiętaj, niskociśnieniowcy żyją zdrowiej i dłużej :)

Gość eeeeeeeeeeeeeee
jesli nie beda mieli zapasci

Gość eeeeeeeeeeeeeee
albo nie rozbija glowy od zawrotow glowy

Gość ja kupilam sobie herbate na
nie pamietam nazwy, ale herbata ma napisane na opakowaniu ,ze jest na poprawienie krazenia.Co do magnezu, ja biore rozne mineraly, zelzao, witb, magnez, blonnik itp itp.Jedyne co robie zle to sie malo ruszam, ale to i tak nie jest normalne to cisnienie, bo moj chlopak tez sportu raczej nie uprawia a normalnie sie czuje.

Gość gość
Będę polecał nasz DuoControl jak na razie działa bezawaryjnie i bezproblemowo. Żona mi go gdzieś przez fora poświęcone astmie wynalazła. Sam nie mam na tyle cierpliwości żeby siedzieć godzinami w internecie sprawdzać porównywać i prowadzić cały ten research jak to się teraz mówi :)

Gość gość
Używamy z mężem Senior z zasilaczem i wszystko działa prawidłowo. Bezbłędny szybki wynik, poręczny zasilacz dzięki któremu odpadł nam problem wymiany baterii i w ogóle pamiętania o tym, że trzeba je wymienić...często zapominaliśmy z mężem o tym.

Gość ala

Polecam w zestawie SmartCardio + Pulsooksymetr DuoControl marki Sanity, polska rzecz. W komplecie wychodzi taniej niż jakby to samo zamówić osobno i jest to już większa różnica w cenie bo naliczyłam aż kilkadziesiąt złotych. Ciśnieniomierz i pulsoksymetr atestowane, medyczne, wszystko działa prawidłowo.

Gość ann

Możesz sobie zerknąć na model Senior przygotowany przez firmę Sanity jeśli chodzi o prezent dla osób starszych. Bardzo fajna opcja bo wygodny w obsłudze, pomiar można zrobić bez problemów, wynik jest szybko, czytelny wyświetlacz.

Gość ddd

Kupiliśmy ostatnio ten ciśnieniomierz od Sanity – Senior z zasilaczem i rzeczywiście bardzo dobrze się u nas sprawdza. Obsługa jest prosta, więc każdy w domu jak ma potrzebę sobie zmierzyć ciśnienie to sobie z tym sprzętem sam radzi i sprawdza wynik. Nie ma żadnych problemów.

Gość arekk

Sprawdź jak możesz ofertę od Sanity i przygotowywane przez nich ciśnieniomierze. Ogólnie mają ich sporo w sprzedaży, między innymi model Simple - specjalne ciśnieniomierze dla seniorów. Urządzenia od polskiej firmy, na bardzo dobrym poziomie.