Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego no dlaczego

dlaczego krowa ma caly czas mleko mimo iz nie ma malych? dlaczego natura tak to

Polecane posty

Gość bleblebleble
łaciate...:-) czyli takie UHT wyprane i pozbawione wartości odżywczych hahaha no qurcze po co ludzie piją mleko? Pij mleko-bedziesz wielki! a no chyba po to....:-P

Gość bleblebleble
ciocia somo zło skoro jesteś facetem i sikasz na siedząco to jak nic masz żeńską płeć mózgu :-D

NIe znosze mleka prosto od krowy , kozie to juz wogóle wymiotnie działą.Lubię własnie popłuczynki 1,5% A kupię sobie kiedys krowę rasy jersey , nie bedzie musiała rodzic i nie bedzie miała takiego wielkiego wymioenia , tylko malutkie eleganckie cycuszki :D:D:D

Gość ciocia samo zło
to co, teraz każde mleko jest "wyprane' krowy chodzą na koksie i jakichś wspomagaczach czy wzbogacaczach paszy, świnki to samo....to ja już wolę ,żeby mi to mleko wyprali, dopsypali trochę witamin i żelaza i łudzili ,że jest w 1005 naturalne jak mleko z biedronki:P

Gość trumtururum
znalazłam na "filozoficznej" stronie "filozoficzną" odpowiedź na podobne pytanie:P Dlaczego pijemy mleko krów? Czy nie jest to związane z okrucieństwem wobec nich? Odpowiedź Mleko krowy uważane jest za cudowny pokarm nie tylko dlatego, że jest bogate we wszelkie składniki, jakich potrzebujemy aby ciało było zdrowe, ale również jest powiedziane, że pomaga ono rozwijać delikatne tkanki mózgu, dzięki którym można pojąć wyższe wartości życia. Mleko krowie należy do kategorii pokarmów w dobroci, i nawet wielcy mędrcy i święte osoby utrzymywali się przy życiu tylko dzięki mleku. Jest powiedziane, że z niego otrzymujemy nie tylko składniki odżywcze, ale też czerpiemy z niego zasady religijne. Krowa obdarzona jest zdolnością produkowania dużych ilości mleka, ogromnie więcej niż jest to potrzebne dla jej cieląt – jest to naturalne aranżacja dla korzyści ludzi. W kulturze wedyjskiej każdy gospodarz utrzymywał przynajmniej jedną krowę, która traktowana była jak własna matka. Również dzięki takiemu uczuciowemu traktowaniu krowy dawały mnóstwo mleka; wystarczająco, aby utrzymać całą społeczność. Jednak w czasach dzisiejszych praktykuje się wczesne odrywanie cieląt od matek i produkowanie mleka w sztuczny sposób dla celów przemysłowych, co jest krańcowo okrutnymi działaniami. Dlatego istnieje ogromna potrzeba edukowania społeczeństwa o korzyściach i ważności ochrony krów oraz ukrócenia takich niewłaściwych praktyk. Dojenie krów w naturalnej i pełnej miłości atmosferze nie czyni szkody, a raczej jest dla krów zdrowe. Nie robienie tego byłoby szkodliwe tak dla krowy jak i jej cieląt.

Gość bleblebleble
mleko z biedronki???? qurcze to biedronki mają wymiona i dają mleko???:-D

Gość trumtururum
wy tu sobie gadu gadu a ja biegne do sklepu :) m.inn. po mleko, łaciate 2% 🖐️

Gość ciocia samo zło
no jasne w Tv mówili, a ona nie kłamie, pamiętaj:P ciekawe skąd się wzięło powiedzenie,że jak krowa dużo muczy to mało mleka daje??? czyżby sprawdzone empirycznie??

Gość bleblebleble
tak jest!!! "swięte krowy"!!-stare jak świat i chyba każdy o tym wie, ale to nie TA religia...u nas większość to katolicy...

Gość trumtururum
a swoją drogą to ciekawe...od mleka do filozofii :D

Gość ciocia samo zło
ech a dlaczego jak na kobietę mówi się "Ty krowo" to Ona to ,źle odbiera?? Teoretycznie to okreslenie oznacza zwierzę , którym mamy niemalże matczyną więź, karmi nas i ubiera?? hehehehe, a sikam na siedząco bo szanuję własną pracę, we własne gniazdo sie nie sra:P

Gość bleblebleble
muczy, bo jej w cyckach mieszają, a jak jej w cyckach mieszają to się denerwuje, a jak się denerwuje, to daje mało mlika.Proste :-P

Gość trumtururum
ciocia a na pisuar też siadasz...?? :P prawdę mówiąc nie mam pojęcia jaka praca ma związek z sikaniem na stojąco... :O

Gość ciocia samo zło
a ja myślałem,że jak się cyckami miesza to fajne uczucie:P No ale może krowy odbierają tego typu pieszczoty inaczej... chociaż czasem bywa ,że to muczenie jest cechą wspólną:classic_cool:

Gość bleblebleble
nie no...kobiety to się obruszają jak się na nie mówi "Ty święta krowo" a nie krowo...samo krowo to nie obelga :-D

Gość ciocia samo zło
dzizas no ja nie mówiłem dosłownie...praca...tylko ,że jak musze sprzątać własny domowy kibel to wolę sobie roboty zaoszczędzić i obrzydzenia, chyba logiczne co???

Gość trumtururum
ciocia, to na stojąco i po palcu :D wybacz, nie chciałam cie urazić ;) 🌼

Gość bleblebleble
no, ale chyba wolisz przytulić się do kobiety ,a nie do krowy :-P?

Gość ciocia samo zło
z tym krowo to dziś wypróbuję jeśli faktycznie to nie jest obraźliwe....jeju wy kobiety to tak potraficie wszystko wytłumaczyć w przystępny sposób:P

Gość trumtururum
blebleble, podobnie jak ze ścierka i szmatą ;) ścierka to pieszczotliwie wręcz ale szmata to już obelga ;)

Gość bleblebleble
pewnie zaraz mi odpiszesz ,ze jedno drugiego nie wyklucza :-P hehehe

Gość ciocia samo zło
heheheh:classic_cool: ja znam jeszcze zdrobnienie typu "FLANELKO"

Gość trumtururum
ciocia spróbuj może najpierw zdrobniale: krówciu ty moja :P

Gość ciocia samo zło
ty moje kochane bydło rogate:P myślicie ,że od razu podziała??

Gość trumtururum
wiesz, rogi to się źle kojarzą u ludzi :D ja bym nie ryzykowała...:P

Gość bleblebleble
zamiast Ty ją to jak nic ona Cię na rogi weźmie a nie odwrotnie...więc zastanów się czy oby napewno warto :-D hehehe

Gość ciocia samo zło
kolejne pytanie dlaczego, ludzie z obojętnie jakiego tematu, nawet z pod znaku przemysłu mleczarskiego przechodzą na relacje damsko męskie???? to jest dla mnie fenomen wszechczasów:)

Gość trumtururum
bo tak to juz jest...wszystko kończy się zawsze w łóżku...prędzej czy później :D

Gość ciocia samo zło
no nie gadaj ty moja kochana króweczko ciągutko😘 hehehehehehehehheheheheheheheheheh:classic_cool: