Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Z gruba na dziecko

Musze schudnac zeby urodzic dziecko...

Polecane posty

Gość Z gruba na dziecko

:( Wiadomo od powietrza brzuch mi nie urosl,to tylko i wylacznie moja wina.Bylam u gina,mam jak sie okazalo strasznie rozlegulowane hormony i musze sie leczyc.Gin powiedzial,ze musze koniecznie schudnac 25kg (waze 85) zeby hormony,ktore lykam lepiej dzialaly i zmiejszyc chorobe ZPJ (zespol policystycznych jajnikow) W sumie tutaj sie nie zale,ale chce ostrzec przyszle mamusie,bo ja teraz mam 32 lata,jak schudne taka ilosc kg to minie napewno rok .. To nie oznacza,ze mam sie teraz nie starac o dziecko ,ale musze chudnac:)

Gość Gruba kaska
Sama waga nie jest chyba przeciwwskazaniem do zajścia w ciążę. Ja w momencie poczęcia ważyłam 89 kg i nikt mi nie mówił, że jestem za gruba! Myślę, że problem leży raczej w policystycznych jajnikach. Ja jestem zdrowa jak koń.

Gość Za gruba na dziecko
Kasiu powiedz mi a ile przytylas w ciazy,ile wazysz po porodzie?

Gość Gruba kaska
Jeszcze nie urodziłam :-) Jestem w 21 tc. Jak dotąd przytyłam 6 kg czyli w normie jak mówi mój lekarz

Gość petronelka
A ja ważyłam 110 jak zaszłam w ciąże i gdy powiedziała mojej lekarce że boję się co to teraz będzie ona kazała mi się nie przejmować bo prowadziła grubsze pacjentki i też rodziły zdrowe dzieci. w ciąży przytyłam 5 kg a zaraz po porodzie schudłam 10. mam piękne zdrowe dziecko. myśle że waga nie koniecznie jest problemem, bardziej ZPJ, które często jest związane z otyłością...

Gość top łan
gruba kaśka--6 kg to norma ale dla szczupłych kobiet u których musi sie zrobić zapasik tłuszczu, ale jak na twoją wagę to bardzo dużo a dopiiero między 27 a 28 tyg to sie dopiero zacznie tycie. radzę sie bardziej pilnowac. jesć czesto a mało, dieta bialkowa zero slodyczy

Gość gruba kaska
top łan jesteś madrzejsza od mojego lekarza? Tak się składa, że nie jem dużo a słodyczy wcale - głównie owoce. Poza tym do końca 4 mies.przytyłam 3 kg, reszta to wynik ostatnich 2-3 tygodni.

Gość top łan
gruba kasiu nie deneruj sie tak. ja ci doradziłam z dobrego serca bo wiem, ze to problem a kobiety grubsze powinny przytyć mniej niż normy wskazują. twoja waga przed była dużo ponad normę wiec i przyrost w ciaży nie moze równać sie z normami, bo te sa dla szczupłych

Gość gruba kaska
Nie, no bo mnie zaskoczyłaś. Pytałam się specjalnie mojego gina ile mogę przytyć i powiedział, że w sumie jak przytyję jakieś 17-18 kg to będzie w normie.

Gość do grubej kaśki
jakaś ty nieprzyjemna! złośliwa. z każdej twojej wypowiedzi bije coś takiego nieprzyjemnego

Gość top łan
17-18 kg? to wg twojego gina norma? no to współczuję. norma to 10-12kg

Gość gruba kaska
po czym wnosisz?

Gość taka jedna///
Ja nie ważyłam aż tak dużo (82 ale przed porodem), jednak do 4 m-ca to tylko chudłam a nie tyłam. Później zaczęłam trochę tyć i w sumie na koniec byłam 14kg na +. Moim zdaniem to i tak dużo. I zgadzam się z kimś wyżej, że 6kg do 21tc to zdecydowanie za dużo u otyłej osoby. Mi lekarz tłumaczył, że takie osoby właśnie chudną a na koniec to tylko z 5kg na + są, bo mają duży zapas tłuszczu i ich organizm nie musi go odkładać.

Gość do grubej kaśki
taka zarozumiala i wszystkowiedząca

Gość buka poka
Gruba Kaśka - masz chyba bardzo liberalnego lekarza. Top łan ma racje - ja przytyłam w ciąży 14 kg i była to absolutnie górna granica dla kobiet szczupłych. A twoje 17-18 kg to za duzo chyba nawet dla chudych.

Gość top łan
89 plus 18 kg to 107, po porodzie będziesz lżejsza o jakieś 5-6 kg, wiec zostanie ok 100 kg! w najbliższych tygodniach po mozesz samoczynnie stracic jeszcze 4-5 kg, a co z resztą?

Gość gruba kaska
no to ja jestem wyjątkiem. zresztą wszytkowiedzącym i zarozumiałym. Nie wiem zresztą skąd to przekonanie ,że jestem wszystkowiedząca, pisałam cały czas o sobie a nie ogólnie. Chciałam tylko pocieszyć za grubą na dziecko. Trudno! Opuszczam ten topik.

Gość sorajaaa
Zanim zaszłam w ciąże ważyłam 95 kg w ciąży przytyłam 20 .Po porodzie straciłam 11 kg przez kolejny miesiąc 5 kg. Czyli zostało jeszcze 4kg (które też już zgubiłam) Więc jak widać nie ma reguły.

Gość top łan
paulka a ile masz wzrostu?

Gość żubrówka.
paulka--ja też sie nie mogę doczekać porodu bo muszę duzo schudnąć, źle sie czuje taka otłuszczona. ja waże teraz 84 w 20 tyg (4kg na plusie) a w zeszłym roku ważyłam 63kg...

Gość żubrówka.
i mam 170 cm wzrostu

Gość żubrówka.
ale teraz nie ma sie co stresować tylko nie jesc za dwoje. musimy sie pilnować, bo niestety kobiety myślą, ze jak są w ciąży to mogą sie wszystkim bezkarnie opychać. krąży opinia, ze jak sie karmi piersą to sie szybko chudnie, jednak nie dotyczy ona każdej z nas. tylko szczęściary tak mają. wiele kobiet pozostaje ze zbednym tłuszczem

Gość snem było życie....
boże.... laski.....niektóre z was ważą (ważyły) ponad stówę!!!!!! Nie, żebym sie wysmiewala czy coś takiego ale powiedzcie jak czuje sie kobieta która ma taką masę???? Czy ocierają sie uda, czy mozna zawiązać buty itp...Ja ostatnio przytyłam 10 kg - waże teraz 60 i czuję sie jak słoń!!!! wiem, że u części z was zawiniły leki choroby itp., nie wyśmiewam was i nie potępiam, po prosztu jestescie dla mnie ciekawostką. Gorące pozdrowionka!!!!!!

Gość żubrówka.
no przyjemnie nie jest...

Gość Za gruba na dziecko
Dziewczyny,dlatego Was ostrzegam,ze lepiej troche schudnac przed zaplanowana ciaza niz potem sie tak meczyc :( Najlepsza jest dieta 1000kcal ,mi taka lekarz zapisal.Chudnie sie 4kg na miesiac.

ja tez przygotowywalam sie do ciazy i w marcu zaczelam sie odchudzac mam 172cm wzrostu i grubokoscista budowe ciala.Przed odchudzaniem wazylam 88kg do sierpnia (wtedy zaszlam w ciaze) schudlam 12kg.dla mnie optymalna waga to 72 wiec i tak bylo trosze za duzo kg.Ale i tak ciesze sie ze udalo mi sie zgubic te kilogramy bo znajomi mowili ze mnie nie poznaja tak ladnie wygladam.Teraz napewno przytyje ale staram sie jak najmniej narazie mam na plusie 2 kg ale wiadomo tak zaraz po diecie i jeszcze ciaza.Mam nadzieje ze duzo nie przytyje ale wiem ze trzeba sie naprawde bardzo pilnowac i duzo ruszac w czasie ciazy.moja mam jest lekarzem gin.i mowila mi ze za wszelka cene trzeba starac sie schudnac przed ciaza bo szczuplejsze kobiety(nie mowie suche tylko takie w sam raz) lepiej znosza ciaze i jest im poprostu łatwiej.Dlatego takze uwazam ze nalezy zrzucic choc troszke zbednego sadełka.Pozdrawiam.

Paulka jakbym czytala o sobie :( przed ciaza 48 a teraz prawie 70 (169) :( tyle ze ja jestem pol roku po porodzie ehh ciezko zrzucic, najlatwiej i najszybciej bylo jak karmialam piersia

a ja przytylam 2 kg jestem 31tc GrubaKasiu, niestety zgodze sie ze nie jest norma przytycie w ciazy ok 18kg norma u szczuplych kobiet jest 10-12kg u kobiet borykajacych sie z nadwaga, przyrost wagi powinien byc srednio mniejszy o 50% niz u kobiet szczuplych

Gość buka poka
Trzeba pamiętac, że to co się przytyje w ciąży, trzeba potem zrzucić. Część to dziecko, wody, łożyski i to momentalnie spada po porodzie, ale reszta zostaje.

udowodniono, że kobiety z BMI powyżej 27 mają problemy z zajściem polecam chrom pomaga zrzucić KONIECZNIE ORGANICZNY do tego jakieś witaminki z jodem