Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ME

akademik !!!!!!

Polecane posty

właśnie niedługo wyprowadzam się do akademika. doradźcie co ze sobą wziąć, bo kompletnie nie wiem co mogłoby mi się przydać :/

Gość grgrgrgrgrg
duzo gum i kasy:D a takze stopery bo mozesz trafic na ciaglych imprezowiczow za sciana:D

Gość zdziwaczala podnieta
hehe, wszystko i to doslownie garnki, talerze, miotle, sciery, ehhh ja jak zwozilam rzeczy do akademika to moj kombi ledwo je pomiescil :P

Gość kik*
pościel, czajnik elektryczny, budzik, rzeczy osobiste, kubki, talerze, sztućce...

Gość przede wszystkim gumki
:classic_cool:

Gość grgrgrgrgrg
slowem wszystko czego uzywasz w domu + stopery :)

Gość marychaaa
no nie wiem jak to teraz jest. ale kilka temu, to mój chłopak musiał przywieźć swoja lodówkę, bo nie było w pokoju :D

Gość grgrgrgrgrg
aha polecam jeszcze jakis srodek do dezynfekowania np misek (nadmanganian posatsu:)

posciel,poduszke swoja,czajnik elektryczny,ksiazki ubrania oczywiscie,kase to jasne,kubek swoj,talerze szklanki itp...zdjecia jakies jak chcesz,w ramce itd...mozesz wziac jakies plakaty na sciane zeby nie bylo pusto:Da i 2KC;d;d;d;d;d;hahah

Gość buahahahahahahahahaha
lodowka to jest za oknem w zimie:D

Gość grgrgrgrgrg
potasu oczywiscie:P

Gość marychaaa
i takie sprytne urządzonko jak prodziż się rpzydaje, nie dymi i czujniki go nie wyczuwają ;). no ale to ponad standart, takiz zbytek ;)

aż tak dużo tego ? a w tych wspólnych kuchniach nie ma lodówek ??

Gość po co dezynfekować miski
? jakie miski? nie lepiej wziąć z domu swoje miski?

Gość kik*
nawet jeśli są, to pożegnaj się z tym, co pozostawisz we wspólnej kuchni;)

Gość grgrgrgrgrg
okey to bierz sobie miski, czasem taki srodek sie przydaje. Kiedys zobaczylam co trzymaja na blacie koledzy w pokoju obok i niedobrze mi sie zrobilo... wlasnie po to przydaja sie takie srodki zeby samemu umyc te rzeczy z ktorych jestesmy zmuszeni korzystac. Miska to byl przyklad, zreszta nadmanganian potasu tez:P

Są lodówki. Zawsze puste lub brudne i śmierdzące. A jak gotujesz we wspólnej kuchni to raczej (zwłaszcza paróek) nie spuszczaj z oka....Nie daj sie podstepnie wywabić z kuchni np. telefonem, pożarem...

no ale w sumie nie wiem czy lodówka jest czymś absolutnie koniecznym :/ obiady mozna jesc w stołówce a wszelkiego typu gotowe dania ( zupy w proszku itp.) nie wymagają przechowywania w lodówce :) jesli zas chodzi o kanapki to przeciez w dzisiejszych czasach nie jest problemem kupienie np. trzech plasterków szynki czy sera na jedną kolację...

Gość czarownik kropelka
Parówkowym skrytożercom mówimy stanowcze NIE !!! :D .

a mówiąc pościele macie na myśli całą pościel czy same poszewki?

Gość kik*
a masło, mleko, śmietana, ketchup, majonez, jajka, bigos przywieziony z domu? ile można jeść zupki w proszku (i przeżyć)?;) chyba żeby... w reklamówce na sznurku za oknem...;)

Gość kik*
no tak, Jane! a ja o takich pierdołach wypisuję!:D

racja lodowka nie jest konieczna,tylko trzeba dobrze np karton z mlekiem albo jogurt uwiazac do okna bo byly przypadki ze ladowaly i sie rozpryskiwaly na oknach pietro nizej...a wyobrazcie sobie biednego studenta jak rano wyglodnialy zaglada przez okno a tam jego resztki pasztetu rzeznaczone na sniadanie leza na ulicy:(😭

Gość grgrgrgrgrg
bierz co wolisz tylko pamietaj że ktos przez Toba spiac w tej poscieli mogl miec pasozyty, juz nie piszac o innych okropnosciach.... milego spania pod taka posciela:D

Na sznurku za oknem nie radze hehe;) Moj chrzestny do dzis wspomina jak przywiozl z domu do akademika jakas wedline. A ze byla zima to powiesil w reklamowce za oknem:) Jak sie zbudzil rano po reklamowce nie bylo sladu:) Dzieki Bogu mieszkam sobie spokojnie na stancji - za 2 tygonie zacznie sie trzeci rok;)