Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość E-katarzyna

NAJPIEKNIEJSZE MIASTO W SWIECIE- SANKT-PETERSBURG, ROSJA

Polecane posty

Gość E-katarzyna

Kto moze mieszka, albo mieszkal w Rosji, a szczegolnie w Petersburgu. Jakie sa wrazenia? Kto czym moze sie podzielic?

Gość E-katarzyna
Moze ktos przynajmniej na wycieczce mial przyjemnosc tam byc. Jacy tam sa ludzie?

Gość Z A M
ludzie tam na ogol są pijani :o

Gość E-katarzyna
Skad wiesz?

Gość ludzie sa albo pijani
albo niesamowicie bogaci. Miasto kontrastów niezbyt miłych. Zabudowa piękna ale sypie sie. Miasto ladne ale zaniedbane i jak to w Rosji niezbyt bezpieczne.

Gość E-katarzyna
Czemu niebezpiecznie w Petersburgu? Moim zdaniem jak i w innych rosyjskich miastach ulicami nikt nie chodzi z bronia... Czy w Warszawie na dworcu centralnym, Stadionie, czy na terenie blokowisk jest bezpieczniej?

Gość Ewa..
Nie byłam w Leningradzie ale byłam dwa razy w Moskwie! Raz jako nastolatka na olimpiadzie 80 i drugi raz 3 lata temu. Moskwa jest piękna, ale w 80 była fajniejsza! Socrealistyczna architektura to coż wspaniałego! I te budynki w stylu pałacu kultury są bardzo czyste! Nie jak w Warszawie! Ludzie są bardzo życzliwi i nie pijani. To głupi stereotyp o Rosjanach! Ale LEningrad podobno piękny więc chciałabym pojechać!

Gość byłam bardzo dawno temu
i zachwyciłam sie!!!!

Gość Ewa..
Jest dużo bezpiecznij niż w USA gdzie każdy wariat może legalnie mieć broń.

Gość do Ewy
Mam znajoma Rosjanke-od lat psychologa dzieciecego, ktora mieszka w Moskwie. Powiedziala mi, ze wiekszosc spoleczenstwa ma powazne problemy z alkoholem i ze pija CALE rodziny. O pijanych dzieciach, ktore do niej trafiaja juz nie wspomne. Wspominala jeszcze jak jej maz zamykal na klucz w nocy swoich budowlancow, zeby nie byli wiecznie pijani w pracy

Gość Torlala
Mam kolege rosjanina ktory napisal do mnie o petersburgu - "город нарков, алкашей и бомжей, криминальная столица россии. также чудесная архитектура.. город контрастов" nie wiem dokladnie o co chodzi, bo nie znam az tak dobrze rosyjskiego