Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miiriii

jak zrobić, żeby mieć cały dzień matową cerę?????

Polecane posty

pliz, pomóżcie proóbuję wszystkiego, a i tak po 2 godzinach się przeokropnie świecę. Macie jakieś sposoby? Czekam na rady, bo jetem już zrozpaczona.

jak masz tłusta to tak jak ja nie bedziesz mieć matowej cały dzień! - uzywaj kremu matujacego - np. dax cosmetix matujacy - wysuszaj skóre bibułka, badz chusteczka higieniczna przykładając ja do twarzy - rób od czasu do czasu pilling, nawet co 3-4 dni - unikaj solarium, bo sie gruczoły łojowe rozregulowuja nie mam wiecej pomysłów.

Gość a ja powiem tak./
W żadnym wypadku nie używaj kremów matujących, tylko nawilzające, lekkie, z apteki. Uzywaj pudru sypkiego na twarz, transparentnego. Rób poprawki pudrem w kamieniu w ciągu dnia po uprzednim użyciu absorbentek albo zwykłej chusteczki higienicznej. Na noc używaj kremu odżywczego, dość tłustego, z apteki, który nie zatyka porów i regeneruje i odżywia skórę.

Gość właśnie dobrze że ktos to
zauważył jezeli ktos ma skóre mieszana lub tłusta to nie mozna caly czas uzywac kremu matujacego - bledna zasada. Mozna na noc uzywac (a nawet trzeba tłusciejszego) bo wtedy skóra nie zaczyna wytwarzac łoju a uzywajac matujacego to sie nasila i dlatego skora sie swieci. polecam stosowanie na zmiane tych dwoch rodzajow kremow

Gość spróbuj
mąki ziemniaczanej, poważnie

Gość spróbuj
używaj kremów nie zatykających porów, mąki używaj jak pudru sypkiego stosuj dużo masek nawilżających

Gość matowa cera
mozna psikać twarz lakierem do włosów , daje efekt na cały dzień , troche wyslusza ale na krem nawilżający i jest ok

Lakierem? :o To chyba Ci twarz spali. Co za głupie pomysły:o Też mam problem ze świecącą twarzą, ale używam kremów matujących i jest w miarę ok;)

najlepsze sa takie chusteczki jak w toaletach publicznych czesto sa, jak nie ma suszarki do rak, takie kwadratowe zielone ;) dzialaja jak puder normalnie

Gość naprawdeto
uzywam dax cosmetix ten baze matującą . ale cóz. niedziała na długo

dziekuje Wam serdecznie za odzew mAkE ziamniaczxaną kiedyś próbowałam ale bardzo mi uwidoczniała pory - niestety naprawdę mam przestać używać kremó matujących i to podziała??? używam bibułek matujących i pudrów transparentnych. może powinnam zmienić kremy matujące na inne..... jak myślicie?

Gość Bibułki
Bardzo dobre są bibułi matujące :) Ja mam z firmy Bielenda z serii No more... Kosztują 9.90, jest ich 50 i są naprawde super. Polecam serdecznie :)

- kosmetyki z kwasami - zwężają pory, - skrobia kukurydziana zamiast pudru - matuje na cały dzień.

Gość wiecie co mnie denerwuje
rano nałożę podkład,puder i jest ok po kilku godzinach skóra sie swieci i czuje ze jest tłusta..bleeee ja poprostu mam jakiś wstręt do tego aby na talką tłustą twarz nałożyć kojejną warstwe pudru(mysle o kamieniu),bo uwazam ze cera jest brudna(skurzona-wiadomo jakie jest nasze powietrze),no i jak tak bym jeszcze cos na nią nałożyła to poprostu zle sie czuje z tym...a pozatym wtedy pory są zatkane na maxa i wtedy powstaja nowe pryszcze!Tak niestety mam,jak cały dzień gdzies latam to wieczorem widze ze porobiły mi sie nowe syfki...wkurza mnie to strasznie...najlepiej byłoby wogole nie uzywac nic oprócz kremu... wy tez tak macie gdy cały dzień macie na twarzy puder to potem robia wam sie syfki?? Dodam ze jak wracam do domu to OD RAZU myje twarz i przecieram tonikiem bo poprostu zle sie czuje w domu jak mam puder.... ehhh mam nadzieje ze rozumiecie to co napisałam...:) a moze znacie jakiś naprawde LEKKI podkład nie zatykający porów ale jednoczesnie dobrze kryjący??teraz uzywam Lirene...

Gość zwinka
a ja mam z biodermy krem matuaco tonujacy (troszkę też nawilza) i mi on pasuje.acha i kolorek piekny ma! -używam zamiast podkładu (zdrowszy, bo lżejszy) czyli mam krem+podkład w 1 i nie przeciążam skóry. ale jak go kupiłam i nałozyłam pierwszy raz -na twarzy koszmar. ale patrze, patrze i po kilku minutach tak sie pięknie wtapia w skórę, ze cudenko! i matuje długotrwale. na to nakładam puder sypki INGLOT (rewelacja) i cały dzień praktycznie bez poprawek, a moja z natury okropnie tłusta cera wygląda bardzo przyzwoicie. dodam, że krem i puder kupiłam po zapoznaniu si e z bardzo pozytywnymi recenzjami w " Damskiej torebce". polecam!

Gość Malvii
pudry matujące, a przed toniki do cery tłustej

Gość help plisss
Ja od zawsze marzę o efekcie matowej, pudrowej buzi jak w serialach :) a może puder w kompakcie?? Tylko jaki?? i czy jest kryjący?

Gość Malvii
ja osobiście używam puder matujący z oriflame z serii visions, ostatnio kupiłam go chyba za 13 zł bo był w promocji

Gość do ZWINKA
a ten krem tonujący biodermy zakrywa moze niedoskonałosci? Ja mam tłusta tradzikową cere, z naczynkami i sladami po pryszczach, czy ten krem troche zniweluje czerwien? Typowych fluidów nie lubie, bo sa za ciężkie.

Gość do ZWINKA
Zwinka jeszcze jedno...widziałam na KWC, opinie z zeszłego roku, ze chyba juz go nie prodkuja....wiesz cos o tym??????????:(

Gość taka tam kobita
Skoro świeciecie się tak czy siak po iluś tam godzinach to po co te wszystkie pudry i zapychacze? też kiedyś nakładałam podkład, na to puder w kamieniu i co? buzia świeciła się tak samo jak po kremie dałam sobie z tym spokój używam tylko kremu - EVA Natura z serii LEN (krem nawilżajaco-matujący) i przynajmniej skóra ma czym oddychać a gdy już świeci się na maksa to przykładam zwykłe chusteczki i już :)

Gość tez tak mam
miiriii, obawiam sie, ze nie ma na to rady, pozostaje poprawianie makijazu pudrem matującym

Gość tez tak mam
też miałam nadzieję, próbowałam różnych kosmetyków i nic, teraz przyjmuję tabletki hormonalne ( mam tez trądzik) i nawet to nie ogranicza przetłuszczania sie twarzy, no i mam ponad 20 lat...

Gość tez tak mam
czyli to nawet z wiekiem nie przechodzi, mamy przerąbane:(