Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość riviera

jak to powiedziec, zeby nikogo nie urazic?

Polecane posty

Gość riviera

pracuje w dosc duzej istytucji panstwowej; niedawno wyszlam za maz, moi wspolpracownicy chca zebym do pracy przyniosla zdjecia z mojego slubu, bo chca obejrzec (z ciekawosci... pewnie tez po to zeby miec temat do ploteczek itp. jak to w urzedach...) ja nie chce tego robic, bo dla mnie to bardzo osobiste zdjecia... takie moje... nie bardzo chce zeby ktos obcy je ogladal.. radosne chwile itp. jednak oni ciagle mnie napominaja, pytaja: " kiedy przyniesiesz?"...itd. ja odwlekam... ale dluzej nie wiem co mam mowic, w koncu bede musiala przyniesc... jak nie przyniose to powiedza, ze sie alienuje itd. ... daczego ludzie maja tak malo taktu i chca wetknac swoj nos wszedzie!??? mysla, ze jak ze mna pracuja to juz moga wszystko!??? nie wchodzi w gre postawienie sprawy asertywnie, bo sie obraza... ze nie chce pokazac...

Co jest intymnego w zdjęciu ślubnym? Oni nie rozumieją Twojego podejscia, bo jest ono nietypowe. Z reguły ludzie chwalą sie swoimi slubnymi fotkami, rozdają je znajomym, rodzinie. Po to się przeciez te zdjęcia robi. Pokaz im jedno i po sprawie. A jeżeli tak bardzo nie chcesz, to powiedz im wprost dlaczego. Watpię, czy uwierzą. Pewnie dojdą do wniosku, że głupio wyszłas i dlatego wstydzisz sie je pokazać.

Sorry... ale niektorzy cenia sobie swoja prywatnosc bardziej niz inni. Ja rozumiem!! NIgdy bym sie nie prosila o czyjes zdjecia jakby ktos sam nie przyniosl. Moglas od razu powiedziec, teraz troche glupio... Po prostu zwlekaj, zwlekaj, az zapomna ;)

Gość a ja a ja
u mnie w pracy kolezanka sama mi podetknela pod nos swoje zdjecia, fakt ladne byly :) powiedz im ze porozdawalas rodzinie, wykrec sie jakos na zarty i zmien temat:)

Wątpię, czy zapomną. Takie rzeczy się pamięta. Zwłaszcza, że ona nie ma jakiegos wiarygodnego wykrętu. No ja bym tez pewnie powiedziała, ze porozdawałam i nie mam. I nie wiem kiedy będe miała. Na miejscu tych ludzi dałabym juz spokój.

Po prostu codziennie mowic, ze zapomniala :D Przeciez moze zapomniec ;) Moze miec skleroze. I nikomu do tego, by to podwazac :P Jak sa tacy niedomyslni i z butami komus w zycie chca wchodzic to trudno :P

Gość bara bara
ja to sie od razu chwalila

Gość dziwna jesteś
weź chociaż ze dwa i wystarczy

Gość dziwna jesteś
przecież to nie zdjęcia z domowej imprezy tylko wielkiego dnia, którym ludzie lubią się chwalić i cieszyć z innymi:)

Jedni lubia inni nie. Nalezy to uszanowac, a nie tak upierdliwie sie domagac... Raz mozna napomknac, dwa razy... ale jak ktos nie przynosi to zarzucic temat i juz :)

Gość dziwna jesteś
jakbym nie chciała pokazać to bym ze śmiechem powiedziała, że to nie wybory miss i nic tam nie ma do oglądania, bo ślub jak tysiące innych a pannę młodą mają przed oczami właśnie. nie przyniosę i niech nie proszą.:D nie robiłabym tajemnicy państwowej.;)

Gość dziwna jesteś
swoją drogą, nie cierpię oglądać zdjęć i filmów z wesel;)

Wybierz dwa - trzy i te pokaz, nei musisz wszystkich, sama zadecydujesz ktore intymne a ktore nie, a oni zaprzestana sie dopytywac. Plotki to sie zaczna jak sie pokapuja, ze sie wymigujesz, beda myslec ze cos ukrywasz: wlasny zly wyglad na slubie, brzydkiego meza, cos kompromitujacego... albo uznaja cie za niekolezenska badz za dziwaczke. A dlaczego nie masz odwagi powiedziec prawdy? Powiedz, ze nie chcesz i tyle? Skoro nie chcesz... Mnie zawsze draznili ludzie ktorzy nie potrafili powiedziec wprost, krecili i czekali az inni sie domysla o co im chodzi, albo sprawa sama sie rozejdzie po kosciach...

Nie, no tez jestem zdania ze mogla od razu powiedziec cos takiego zeby sie odczepili, a nie dawac nadzieje :P Ale moze sie zniechecia tym \"zapominalstwem\". Ja w ogole za ogladaniem cudzych zdjec nie przepadam :D (znaczy zdjec na ktorych nie znam nikogo ;) )

Calamity Jane - a skad ty wiesz jak ona to robi? Moze sie normalnie pytaja, zyczliwie, a ona wyolbrzymia bo nie chce i sama przesadza z tym nagabywaniem? Moze z usmiechem wymysla kolejne wykrety typu: ups! znowu zapomnialam!jutro napewno przyniose! A potem sie dziwi ludzkiej reakcji... Intymne to moga byc zdjecia z... nocy poslubnej... :-) Mogla zostawic intymna wiadomosc, ze wychodzi za maz dla siebie :-)

radosnka---> Przeciez nie pisze jak to robi... Mi nie chodzi o to czy zyczliwie pytaja, czy nie... Tylko jak zapytali raz, drugi i trzecie to juz by mogli sobie odpuscic... Zreszta jak widac inni tez uwazaja to za dziwne :P

intymnej wiadomosci nie mogla zostawic, bo pewnie wziela dzien czy dwa wolnego na ta okolicznosc (zreszta po weselu ustawowo nalezy sie jeden dzien ponoc) i moze zmienila nazwisko = \"tajemnicy\" sie nie uchowa :P

Gość
O rany! wybierz kilka ładnych zdjęć i zanieś do pracy a resztę powiedz, że rozdałaś i zostawiłaś u rodziny i po sprawie :-) a tak w ogóle to dla mnie to też dość dziwne bo ja osobiście uwielbiam zdjęcia i oglądać i robić :-)

Z tym Radomiem to fajne :). Moja kuzynka straciła swoje zdjęcia slubne (większość). Jej małoletni szwagier niósł je gdzies do rodziny i zgubił. Oni potem szukali po całym osiedlu, dowiedzieli się, że dzieciaki bawiły sie jakimis zdjeciami koło smietnika, więc poszli do tego smietnika... Kicha, zniknęły razem z kliszą.