Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mammella

jak powinnam ubrać się na ślub cywilny?

Polecane posty

Gość mammella

życie tak się potoczyło, ze wychodzę za mąż za rozwodnika, jak myslicie jak powinnam sie ubrać? slub będzie w ładnym renesansowym dworku, a potem przyjęcie w restauracji, ale bez tańców i muzyki

Gość Zuuuuuuuuuuuzka
Jestem za długą sukienką i coś na wierzch

Gość mammella
i zapomniałam dodac, a to dosyc ważne, ze ślub będzie w styczniu

Gość gość................
moze jakis komplecik spodnie z marynarka

Gość mammella
myslisz, ze wypada na ślub w spodniach, chyba lepsza bedzie spódnica?

Gość rozsadnanuda
daruj sobie garsoneczki kostiumiki itp...kup suknie slubna, taka wymarzona, wyteskniona :) to ,ze on jest rozwodnikiem, nie znaczy,ze masz skromniutko isc do slubu..to Wasz dzien i masz wygladac jak gwiazda :) powodzenia

Gość gość................
no jasne ze wypada przeciez są rone eleganckie spodnie ktore by pasowaly na taką okazję

Gość rozsadnanuda
a na przyjecie ewentualnie,ze wzgledów praktycznych sie przebierz :)

Gość mammella
tylko problem w tym, ze tą suknie to bym miała na sobie przez 20min, bo tyle trwa ceremonia, a potem żeby siedziec przy stole to i tak musiałabym miec cos do przebrania, więc mysle, że taka klasyczna suknia odpada

ja tez bym obstawiała wymarzoną sukienkę jesli jej nie załozysz, to bedziesz żałować i zastanawiać sie jakbys wyglądała cudownie... a wcale nie jest powiedziane, ze do cywilnego tak nie pasuje... :-)

Gość ratlerek
jakas ladna sukienke albo kostium - co wolisz, a moze kapelusz? kapelusze na slubach sa piekne :) ja na swoim drugim slubie mialam klasyczna sukienke bezowa (bez kapelusza) ale upal byl nieziemnski :D

Gość rozsadnanuda
ja do cywilnego sunelam w ladniejszej sukience niz do koscielnego :) w kosciele tez sukienke ma sie przez godzine a potem sie siada, a mimo to wszyskie kupuja piekne, slodkie sukienki...nie odmawiaj sobie, porzuc falszywa skromnoosc..slub cywilny nie jest w niczym gorszy od koscielnego:) zaszale :) mam wrazenie,ze cierpisz na jakis dziwny kompleks "sly cywilny + rozwodnik= wstyd" BŁĄÐ!!to najpiekniejszy dzien w twoim zyciu, a garsonke to mozesz zalozyc na kazda niedziele czy do pracy

ja tez brałam cywilny i miałam sukienkę z gorsetem, tylko ze nie białą ale blękitną

Gość fajna............
ta z allegro fajna, ale kup w sklepie zebys wiedziala jak lezy

Gość mammella
nie chce kupowac z allegro ,tylko chodziło mi o fason :-)

Gość nawet ładne

Gość mammella
jeszcze jakies sugestie?

Gość mammella
no właśnie takich bufiastych sukienek nie chcę

Gość Dobre sobie ...
luksusowa sukienka za 14 zł, ktos chyba ma wode w mózgu ... na kilometr widać, że to tandeta bazarowa ...

Gość Mi sie nie podoba
:-D

Gość mała muminka z krakowa
ja mam ten sam problem,z tym,że ja chciałabym zdecydowanie króciutką sukieneczkę, podkreślającą kształty,najlepiej z jakimis dodatkami koronkowymi, ale bez przepychu,żeby lekko kusiła i powiewała seksem :-D ale siostra mi powtarza,że króciutka nie pasuje i powinna być skromna długa... druga sprawa, to buty.... ja nie lubie szpileczek,pantofelków itp. moje nogi wyglądaą dobrze w butach na dużych koturnach, a jeszcze lepiej w kozaczkach i co? mogłabym na cywilny w krótkiej kiecce i kozaczkach?? macie dla mnie jakieś propozycje??

mamella- ta ktora wklejalas jako pierwsza jest super :) - ta z \"pliskami\" , i pierwsza pijawki :) a na wierzch - futrzana etola lub biale krotkie futerko :)

Gość ratlerek
muminko, to jest twoj slub a nie twojej siostry! nie sluchaj czego wypada a czego nie , bo nawet fryzure ci wymysla i bedziesz pozniej niezadowolona! wg mnie mozesz miec sukienke jaka zechcesz, nawet krotka jak dobrze w takich wygladasz i kozaczki do tego pasujace sa jak najbardziej ok!!! szczescia zycze! :)

Gość ja też miałam cywilny
i byłam ubrana włośnie w podobną co na zdjeciu- gorset i spódnica długa z maleńkim trenem. Całość była w odcieniu koścci słoniowej mieniąca sie złotym beżem. Włóż coś w czym będziesz czuła sie jak prawdziwa księżniczka! To Twój (Wasz) dzień i masz wyglądać jak z bajki. Zdecydowanie odradzam spodnie. Dużo szczęścia :-)