Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość viva egipt

Kto byl w Hurghada??

Polecane posty

Gość tonieja
mieszkałam tam rok

Gość viva egipt
a fajnie jest,jade tam w podroz poslubna na tydzien,pierwsza takawyprawa w zyciu.Ile godzin sie leci samolotem?

Gość huhu ha
ja wlasnie tam bylam na podrozy poslubnej 2 tygodnie temu :D pytaj o co chcesz :) w jakim hotelu zamieszkasz?

Gość huhu ha
bede wieczorem, wiec przygotuj sobie liste pytan :)

Gość viva Egipt
Kurcze jestem w pracy i nie pamietam nazwy hotelu.:( Chodzi mi czy jest drogo,mamy tylko sniadanie wykupione.Co warto zobaczyc,przywiezc a na co uwazac? Czy jest ladna plaza? Ile godzin sie leci (boje sie-pierwszy raz z Wroclawia)

Jak masz śniadania to nie jest źle. Obiad na mieście to koszt jakies 3-10 $ maksymalnie. Zapytaj o knajpkę dla miejscowych Ramadan , to jest w takiej waskiej uliczce niedaleko Mc Donalda. Maja pyszny kebab :) zupę, surówki. Cena total 3 -4 $. A najesz się na cąły dzień. Dosłownie jakies 20 metrów od głównej ulicy. O każdą cenmę się targuj , w niektórych sklepach gdzie jest cena to tylko przy zakupie większych ilości możesz obniżyc cenę. Fajny sklep z torebkami jest niedaleko hotelu Roma (za) , tam sa takie sklepiki niskie i po prawej stronie chyba 2 sklep gdzie sprzedaje sympatyczna Niemka Josefina , jak powiesz, że jestes z Polski poda TObie przyzwoite ceny ostateczne. Złota Nefretete możesz juz kupic za jakieś 10 $ zależnie od wielkości. Papirusy to juz targowanie bo są lepsze i gorsze ( nie mowie o tych z pairusu bo sa całkiem drogie, ale te z bananowca, które nadają się na prezenty) Zreszta zobaczysz jakośc jednego i drugiego na miejscu. Polecam wycieczkę do Kairu (jakies 45 $ od osoby na dzień) podczas takiej wycieczki odwiedzisz perfumerię (tylko nic nie kupuj bo za te same olejki w HRg zapłacisz duuużo mniej) i fabryke papirusów (tam też można się targować) . Jak chcesz mogę podac Tobie aktualne ceny fakultetów z Orbit TOurs , porónasz sobie z innymi biurami.

A co do plaży to alezy jaki hotel i w której dzielnicy. Mają dość wąskie i niezbyt ładne ale jest słońce i to najważniejsze :)

Gość viva Egipt
Dziekuje bardzo! Tak sie juz ciesze!!!:D A ile godzin sie leci? Slyszalam,ze Arabowie sa bardzo niemili dla turystow czy to prawda?

Lecisz ok. 3-4 godzin. Nie pamiętam. Nie wiem skąd słyszałaś, ze sa niemili. On żyja z turystyki i sa po prostu przemili. Sa wyjątki, ale małe. Uśmiechaj się, odpowiadaj hi itp. i będzie ok. Udanego urlopu :)

Gość a i pamietaj o zabraniu
jakiejs niewielkiej flaszki alkoholu znajomi mowili ze jak ktos nie bierze tego albo specjalnych srodkow na zoladek to pozniej ma z niem delikatnie mowiac problemy a tak przed kazdym posilkiem (o ile dobrze pamietam) pijesz odrobine-nawet nie cala zakretke i masz z glowy nie wiem ile w tym prawdy bo wiadomo jak to jest z opowiesciami-ale nie zaszkodzi zastosowac;) z tym ze alkohol musisz wziac z polski

Ja zamiast alkocholu polecam coca-colę. Działa rewelacyjnie! Po prostu każdy posiłek popić szklanką coli i załatwione :) My z mężem przetestowaliśmy rozmaite środki, poza tym staraliśmy się unikać ich wody z kranu (poza kąpielami np.), nawet zęby myliśmy w przegotowanej wodzie, nie jedliśmy na początku żadnych sałatek itd. Kłopoty i tak się pojawiły, leki rozmaite działały baaardzo krótkotrwale (mimo iż sprawdzone w Polsce działają rewelacyjnie - np. stoperan, loperamid). Coli nie chcieliśmy pić bo nie lubimy zwyczajnie, a w opowieści jak świetnie działa tam na żołądek nie wierzyliśmy. Kiedy już nic nie działało, a problem był coraz większy, wypiłam 0,5 butelkę coli i mój żołądek wkrótce odczuł ulgę!! Potem juz tylko po szklaneczce do posiłków i do końca wyjazdu był spokój, nawet jak jedliśmy surowe warzywa i sałatki! PS: My byliśmy w Tunezji, ale to dokładnie ten sam problem z wodą.

Powtarzam . Problemy żołądkowe to indywidualna sprawa organizmu. Ja w Egipcie się zapijałam procentami i cola i NIC to nie dało. Lekarz dał mi kroplówkę i po sprawie. U nich w aptece są tanie tabletki na te dolegliwości bo często nasze nie pomagają. Nie pamiętam nazwy , sprwdze w domu.

Gość autorka topiku klamie
bo nie ma polaczen z wroclawia do Egiptu!:P

Gość mam pytannnko
wlasnie ze sa!

Gość to jest lot CZARTEROWY
a takie sa na 100%

Gość ekstremista
dziwie sie ze napychacie kieszenie tym pieprzonym terrorystom egipskim! nigdy przenigdy moja noga tam nie postapi, ani tam ani w innym kraju arabskim, jakby mogli to by was wszystkich wytlukli , nie zdziw sie ze do Cairo pojedziesz pod eskorta wojska zeby terrorysci nie wysadzili waszego autokaru!!! i uwazaj na siebie bo bomby tam wybuchaja a egipcjanie najchetniej by tobie i innym niewiernym poganom (tak nas okreslaja) poderzneli gardla, have a nice trip :P

Fakultety z Hurghady Cennik z dnia 2006-09-20 Wycieczka Cena Kair - 1 dzień 45$ Kair - 2 dni 90$ Luxor - 1 dzień 50$ Kair ? Aleksandria 95$ Rejs po Nilu 200$ Rejs po Nilu z Abu Simbel 250$ Safari ? Jeep 10$ Safari ? Quad 28$ Snorkeling w maskach po rafach 10$ Wyspa Giftun - snorkling w masce 13$ Paradise Island 23$ Diving na rafach 23$ El Gouna 25$ Autobusem po El Gounie 25$ Sharm el Naga 23$ Sharm el Sheikh 2 dniowy 160$ Łód? podwodna Sindbad 50$ Katamaran 25$ Szklana łód? 10$ 1001 nocy - Alf Leila wa Leila 15$ Wędkowanie na rafach 25$ Aqua Park 18$ Pokaz Tańczšcej Fontanny 15$ Dzieci do lat 4- bezpłatnie Dzieci od 4-12 - 50% ceny Biuro otwarte od 9-23 godz. Codziennie Orbit Tours Naprzeciwko Hoteli Marmara Hotel i Sultan Beach Village Road, Hurghada Telefony: +2 0105529035 - Mustafa (angielski) +2 0103048699 - Marek (polski, rosyjski i angielski) +2 0103156490 - Tamer (francuski) email: Marek_orbit2006@gazeta.pl orbit_tours2002@yahoo.com

Gość czy mam szanse na meza
co to jest lot czarterowy?????

Bylam w H. 5 lat temu. Mieszkalam w hotelu Ambasador, a plazować chodzilismy do hotelu Grand czy cos takiego...Bylo strasznie gorraco, przez tydzien mialam biegunkę (po przyjezdzie do Polski bylam z tego powodu hospitalizowana), tubylcy oblesni i namolni wzgledem kobiet. Moja przyjemnosc z wyprawy srednia.

Gość Kate_800
Przed wyjazdem do Hurghady radzę odwiedzić stronę jedynej polskiej kliniki w Hurghadzie http://www.hurghada-klinik.pl , tam znajdziecie rady odnośnie zdrowego podróżowania, odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania,jak uniknąć zemsty faraona. Weźcie też do nich kontakt zawsze odbierze Polak. Pozdrawiam

Gość zizouyt
ja bylem, lecialem z Niemie cprzez konradtravel i zaplacilem dwa razy mniej, polecam i egipt i konradtravel

Gość dziwne cos mi tu nie pasuje
autorka topiku pisze,ze nie pamieta nazwy hotelu,ja bylam tam 4 lata temu i do dzis pamiętam i nazwe hotelu i duzo szczegołow,nawet twarze kelnerów,jakby to bylo miesiące temu,takie rzeczy się pamieta!!studiuje w internecie,oglada strony hotelu ,czyta fora itd.dziwne ze nie pamieta nazwy hotelu